Aeronava Romania

Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte. Nu cred că e un moft

Premierul Marcel Ciolacu susţine că România trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte şi consideră că acest lucru nu este un moft. El a menţionat că această iniţiativă va fi discutată de următorul Guvern şi consideră că “vorbim de o normalitate şi o ieşire din ipocrizie”.

ACTUAL










Bijuterii
Bijuterii care pot rămâne moștenire, noul trend în țara noastră
Românii investesc în bijuteriile cu diamante care pot fi lăsate moștenire. Piatra este una neprețuită, spun specialiștii, iar piața din țara noastră a devenit o pârghie pentru străinii care vor să investească aici. De la cercei, brățări, până la cele mai sofisticate inele cu pietre semiprețioasă și diamante bătute în aur, toate sunt unice. Lucrătura minuțioasă din fiecare bijuterie satisface până și cele mai sofisticate gusturi și stiluri. (articol publicitar)

ACTUAL


Traian Băsescu
Băsescu, despre alegerea lui Cîrstoiu drept candidat al alianţei PSD-PNL: Este o probă exact a incompetenţei oamenilor politici
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea lui Cîrstoiu pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL dovedeşte ”incompetenţa” liderilor celor două formaţiuni. Băsescu argumentează că, prin această decizie, cei doi preşedinţi de partid au umilit organizaţiile locale, pierzând astfel susţinerea acestora.

ACTUAL












CULTURĂ





EDUCAŢIE


Vodafone caută cel mai bun gamer din România
Vodafone caută cel mai bun gamer din România. Peste 1200 de jucători concurează pentru 22.000 euro la Poli E-FEST
Între 26-30 aprilie 2024, POLITEHNICA București organizează cea de-a doua ediție a Poli E-FEST - powered by Vodafone, cel mai mare campionat de jocuri video din țară, cu peste 1200 de participanți și 5000 de vizitatori. Evenimentul oferă o platformă pentru sute de elevi și studenți să-și pună în valoare abilitățile în gaming, cu premii în valoare totală de peste 22 000 de euro, oferite de Vodafone România, în demersurile de a susține comunitatea de gaming la nivel local.



MEDIU

Imagini apocaliptice în Slănic Prahova: orașul scobit de mina de sare se surpă
Imagini apocaliptice în Slănic Prahova: orașul scobit de mina de sare se surpă. Primar: "Nimeni nu știe ce e pe dedesubt!" - VIDEO
Este alertă maximă în Slănic Prahova, acolo unde o porțiune de asfalt de aproximativ 60 de metri s-a surpat în mijlocul străzii. Zeci de persoane au fost evacuate din 3 blocuri din apropiere și duse în adăposturi provizorii. Mai mult, până și sediul Poliției a fost evacuat, acolo unde a apărut craterul. Marea spaimă a celor 5.000 de oameni ai orașului este ca pământul să nu se surpe mai mult, mai ales că dedesubt se află mina de sare. Prefectul judeţului vorbește de o situație de urgență. Una care putea fi evitată, spun localnicii. Prima surpare a apărut în urmă cu câteva luni, când mai multe case au fost afectate, însă plângerile oamenilor au fost ignorate de autorități. 


Imagine inedită de pe un bulevard mare din Capitală. Toți copacii au dispărut peste noapte
Imagine inedită de pe un bulevard din Capitală. Toți copacii au dispărut peste noapte
Peisajul Bulevardului Ghencea din București s-a schimbat radical peste noapte. Majoritatea copacilor care mărgineau bulevardul au fost transplantați, într-o operațiune ce face parte dintr-un proiect mai amplu de extindere a străzii. Această acțiune, susținută de Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) și primarul Nicușor Dan, a stârnit reacții mixte în rândul cetățenilor.


SOCIAL

O femeie a fost răpită și dusă cu forța la o mănăstire, pentru dezlegare de farmece
O femeie a fost răpită și dusă cu forța la o mănăstire, pentru dezlegare de farmece. Scene medievale în Fălticeni
Scene desprinse, parcă, din filmele medievale, au avut loc în județul Suceava. Un bărbat de 60 de ani a considerat că fosta sa concubină are nevoie de o exorcizare și, întrucât aceasta nu a împărtășit părerea lui, a luat-o cu forța și a dus-o la o mănăstire. Mai mult, filmul acțiunii are un deznodământ fericit, întrucât femeia răpită a fost salvată de o măicuță.




SĂNĂTATE



Alimente sanatoase
Lista alimentelor pe care să le consumi dacă vrei să trăiești foarte mult
O dietă echilibrată și nutritivă este una dintre cele mai eficiente metode de a îmbunătăți calitatea vieții și de a extinde durata acesteia. Studiile științifice sugerează că anumite alimente pot contribui semnificativ la longevitate datorită proprietăților lor antioxidante, antiinflamatoare și de susținere a sănătății generale. În acest articol, vom explora diverse alimente care au fost asociate cu o viață mai lungă și mai sănătoasă.


ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE

Cât de mare a fost iradierea de la Cernobîl în România. Ce a ascuns Ceauşescu
38 de ani de la Cernobîl, catastrofa nucleară care a dus la dezintegrarea blocul comunist
Pe 26 aprilie 1986, la ora 01:23 dimineața, la centrala atomoelectrică de la Cernobîl a avut loc cel mai grav accident nuclear civil din istorie. Explozia unui reactor a proiectat în atmosferă o cantitate uriașă de particule de uraniu îmbogățit. Suprafețe mari din Ucraina, Rusia și, în special, Belarus au fost afectate grav. Particulele radioactive au ajuns deasupra Europei de Est, în Peninsula Scandinavă, dar și în America de Nord. Potrivit datelor oficiale, au fost 56 de decese directe și alte circa 9.000 în perioada următoare, precum și alte zeci de mii de persoane cu diverse sechele. Bilanțul poate fi pus sub semnul întrebării, pentru că autoritățile din toate țările comuniste au încercat să minimizeze consecințele.