ACTUAL
Tren - imagine de arhivă
CFR Călători dă vina pe căldură pentru că instalațiile de climatizare nu pot funcționa optim
CFR Călători informează, referitor la căldura sufocantă din vagoanele de tren înregistrate în ultimele zile, că instalațiile de climatizare din trenuri nu mai pot atinge valorile de regim optim de funcționare când temperatura exterioară depășește 35°C. România - spun reprezentanții CFR Călători, "este încadrată în zona climatică II, ceea ce înseamnă că temperatura maximă optimă pentru funcționarea în parametri nominali ai vagonului este de +35°C, iar umiditatea de maxim 65%".

ACTUAL
Metrou - imagine de arhivă 
Vacanță doar în calendar: bucureștenii, înghesuiți ca sardelele în garniturile de metrou. Pericol ridicat de infectare cu COVID
Chiar dacă este vacanță și mijloacele de transport în comun ar trebui să fie ceva mai libere, acest lucru se întâmplă doar în teorie pentru că în practică lucrurile stau complet diferit. Sufocați de canicula apăsătoare, românii au luat cu asalt metroul bucureștean, deși nici transportul public de suprafață nu este mai lejer în această perioadă, așa cum poate că ne-am fi așteptat. Totuși, metroul este de-a dreptul supraaglomerat încă de la primele ore ale dimineții. Oamenii stau lipiți unul de altul, foarte puțini dintre ei mai poartă mască de protecție, în condițiile în care numărul de infectări cu COVID-19 s-a dublat în doar o săptămână. Autoritățile vorbesc deja despre un posibil val 6 și fac recomandări privind portul măștii de protecție la interior. 

ACTUAL

CULTURĂ

Butonul Unirii, al lui Kogălniceanu, de negăsit după 20 de ani de la furtul acestuia din Muzeul Vrancei
Butonul Unirii, al lui Kogălniceanu, de negăsit după 20 de ani de la furtul acestuia din Muzeul Vrancei
Butonul de cămașă care a aparținut lui Mihail Kogălniceanu, bijuterie pe care era gravat cântecul Hora Unirii şi care a fost furat de la Muzeul de Istorie Vrancea în anul 2004, este de negăsit. Jurnalistul care a relatat despre furt acum 20 de ani, Valentin Muscă, a ajuns directorul Muzeului Vrancei și face eforturi disperate ca să găsească bijuteria inestimabilă. Anchetatorii, însă, au clasat cazul, scrie realitateadevrancea.net.
EDUCAŢIE

MEDIU

SOCIAL

SĂNĂTATE


Vaccinarea a scăzut enorm în ultima săptămână, pe fondul creșterii infectărilor: Doar 457 de români au făcut prima doză
Vaccinarea în România, în scădere, în timp ce cresc infectările COVID - Record negativ în ultimele 7 zile. Document
Numărul vaccinărilor în România a scăzut dramatic în ultima săptămână, potrivit ultimelor date de la Institutul Național de Sănătate Publică. Renunțarea la protecția COVID-19 vine pe fondul creșterii numărului de infectări la nivel național, în condițiile în care la nivel global a fost lansat un avertisment despre venirea unui val șase în următoarea perioadă.


Alexandru Rafila / Sursa foto: INQUAM / Octav Ganea
Numărul cazurilor de COVID s-a DUBLAT într-o săptămână! Rafila: "Sfatul meu e să utilizeze masca în interior"
Numărul infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 crește alarmant în România. Autoritățile vorbesc deja cifre de până în 10.000 de noi cazuri, înregistrate în ultima săptămână. Vorbim, practic, despre o dublare a numărului de infectări, de la o săptămână la alta, lucru recunoscut chiar de ministrul Sănătății, deputatul PSD Alexandru Rafila. În aceste condițiile în care cifrele se mențin, specialiștii recomandă din nou portul măștii la interior. 

ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE

Sistemul NASAMS / Foto: defenseromania.ro
Cum ar putea Ucraina să distrugă forța aeriană a lui Putin: ARMA care va schimba soarta războiului
Cum Rusia a avansat în regiunea Donbas, iar Vladimir Putin nu a dat niciun semn că războiul s-ar termina prea curând, Ucraina trebuie să găsească noi soluții pentru a distruge forța aeriană a Rusiei. Analiștii susțin că acest lucru poate fi posibil odată cu trimiterea sistemului avansat de apărare antirachetă NASAMS către Kiev de Statele Unite.