SĂNĂTATE


Situație gravă în România - Cardiacii NU mai găsesc medicamente în farmacii, în plin val de caniculă Foto: sanatateabuzoiana.ro Video
Situație gravă în România - Cardiacii NU mai găsesc medicamente în farmacii, în plin val de caniculă
În plin val de caniculă, unele medicamente vitale pentru pacienții cu boli de inimă au dispărut de pe rafturile farmaciilor. Asta în condițiile în care, potrivit studiilor, la fiecare 30 de minute, un român moare din cauza unui infarct, iar bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces în ţara noastră. Oamenii sunt îngroziți și se gândesc la o eventuală criză a medicamentelor. 

ACTUAL
Culturi stropite cu substanțe toxice, în cel mai mare bazin legumicol din țară - OTRAVĂ PURĂ
Culturi stropite cu substanțe toxice, în cel mai mare bazin legumicol din țară - OTRAVĂ PURĂ
Otravă în paradisul legumelor din județul Galați! Mai multe percheziții de amploare au scos la iveală că la Matca, unul dintre cele mai mare bazine legumicole din ţară, se pulverizau substanțe toxice pe culturi. Aproximativ 350 de litri de produse pentru protecţia plantelor, cu termenul de valabilitate expirat, au fost descoperite. De asemenea, substanțe interzise în România erau vândute producătorilor. 

ACTUAL

Vaccinare antiCovid / Foto: Profimedia
Număr REDUS de persoane vaccinate anti-COVID în ultima săptămână: DOCUMENT
3.537 de doze de vaccin Pfizer, Moderna şi Johnson&Johnson au fost administrate în săptămâna 13-19 iunie. Dintre acestea, 454 au reprezentat imunizări cu prima doză, 719 - cu doza a doua, iar 1.221 - cea de-a treia doză şi 1.143 - doza a patra, potrivit raportului săptămânal realizat de  Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

ACTUAL