Avocatul german Klaus Groth a declarat că a trimis un dosar autorităţilor austriece, în care se arată că ar fi fost imposibil ca adulţii din familia Fritzl să nu ştie despre faptul că Elisabeth era captivă în beci. Solicitarea sa de deschidere a unei noi anchete aşteaptă răspuns din partea autorităţilor austriece.
Groth spune că ar fi fost imposibil ca Fritzl să fi construit beciul casei fără ca nimeni să nu observe. De asemenea, conform unor teste, strigătele şi zgomotele făcute de Elisabeth ar fi fost auzite sus, unde locuia restul familiei.
O altă observaţie arată că cineva ar fi trebuit să îi asigure lui Elisabeth hrană şi obiecte de uz personal în timp ce tatăl ei lipsea perioade mari – de exemplu, când acesta s-a aflat în vacanţă în Thailanda.
Avocatul german Klaus Groth a declarat: "Nu se poate ascunde faptul că cineva locuieşte în pivniţă. Mă aşteptam ca Fritzl şi Elisabeth să fie chestionaţi în timpul procesului despre cine avea grijă de familia din beci când el lipsea. Dar cum asta nu s-a întâmplat, am luat poziţie. Sunt sigur că doamna Fritzl poate fi condamnată pentru că a ştiut despre faptul că fiica sa era ţinută închisă în beci. Ar putea primi o sentinţă de până la 5 ani".
Procurorul austriac Gerhard Sedlacek a declarat vineri că 140 de martori au fost audiaţi în cazul Fritzl. Procurorul a spus că zgomotele caudate care se auzeau din beci erau explicate de Josef Fritzl ca fiind generate de centrala termică. Sedlacek a declarat : "Am făcut investigaţii, de la început, nu numai împotriva lui Fritzl".
În urma investigaţiilor autorităţilor austrice, Rosemarie Fritzl nu a fost considerată complice şi nici victimă, neprimind nici un fel de ajutor din partea autorităţilor. După ce Elisabeth a fost eliberată în aprilie anul trecut, Rosemarie a înaintat actele de divorţ şi şi-a schimbat numele, locuind acum într-un alt oraş din Austria.