"Vom discuta aceste aspecte în cadrul Guvernului şi, evident, ştiu că cei care sunt la talpa armatei, adică cei care sunt în teatrele de operaţii sau soldaţii obişnuiţi, pentru ei, un milion de lei, cât era sporul, reprezintă 20% din salariu", a spus Emil Boc, asigurând că Executivul încearcă să găsească o soluţie, deşi, până în prezent, nu a găsit "toate mecanismele".
Cu toate acestea, "voinţă politică există", a asigurat premierul.
Preşedintele Traian Băsescu a cerut Ministerului de Finanţe, pe 14 iunie, să analizeze posibilitatea de a plăti militarilor sporurile care au fost amânate.
"Un militar cu contract primea circa 1.200 lei. S-au anulat nu ştiu ce sporuri, acum primesc 1000 lei. Familiile lor, cei din Afganistan, Irak, trăiesc din acel salariu. Am rugămintea ca Ministerul de Finanţe să analizeze posibilitatea ca din iulie, măcar militarilor cu contract şi subofiţerilor să li se dea acele sporuri care au fost amânate la plată, pentru că nu s-a anulat legea. Cu cât o să întârziaţi mai mult, cu atât se va strânge o sumă mai mare", spunea Băsescu.
Şeful statului a atras atenţia că nu există nicio contradicţie când îi atenţionează între nedepăşirea fondului de salarii şi situaţia specială a militarilor din teatrele de operaţii. "Ei sunt singura structură care nu poate face grevă, este structura tăcută, care trebuie să tacă şi să înghită, dar n-avem dreptul să nu gândim omeneşte", a adăugat preşedintele.