Pe 12 august, în Bosnia, filmul va deschide festivalul de la Sarajevo, iar în perioada 27-31 va fi prezent la Vukovar în Croaţia.
După ce luna septembrie va fi una de repaus pentru reprezentanţii peliculei, octombrie va fi extrem de aglomerată, pentru că "Amintiri din Epoca de Aur" va participa la nu mai puţin de şapte festivaluri. Astfel, între 1 şi 16, filmul va fi prezentat la Vancouver, în Canada, apoi, în perioada 2-9, la Namur, în Belgia. Va urma participarea la Festivalul de la Pusan, în Coreea, între 8 şi 16 octombrie, şi tot începând cu data de 8 octombrie, până pe 17, pelicula va fi prezentă în Emiratele Arabe Unite, la Abu Dhabi. Luna octombrie se va încheia în Europa cu proiecţii în festivalurile de la Lyon, Franţa, între 13 şi 16, şi Londra, în perioada 14-19 octombrie.
În perioada 28 octombrie-8 noiembrie, "Amintiri din Epoca de Aur" va participa la festivalul de la Canberra din Australia, iar între 29 octombrie şi 5 noiembrie, va fi la Mumbai, în India. Începând cu 6 noiembrie, filmul va rula în festivalurile de la Sevilia, Spania, şi la Taipei, în Taiwan.
Între 11 şi 20 noiembrie, va urma participarea la Festivalul de la Ljubljana, din Slovenia, urmat de prezenţa la un eveniment similar organizat în Emiratele Arabe Unite, la Dubai, în perioada 9-16 decembrie.
Dorită de distribuitori încă din perioada Festivalului de la Cannes, ca şi "Poliţist, adjectiv" a lui Corneliu Porumboiu, producţia realizată de Mobrafilms are şanse mari să devină filmul românesc cu cele mai mari încasări în străinătate în 2009. Drepturile de difuzare în SUA, unde filmul va rula din 2010, au fost cumpărate de distribuitorul independent IFC Films înainte de intrarea în competiţia de la Cannes.
Scrisă şi realizată în cinci, sub bagheta lui Mungiu, "Amintiri Din Epoca de aur" reuneşte anecdote prin care, se pare, românii au reuşit să supravieţuiască "epocii Ceauşescu", istorii absurde şi legende urbane care răspund faimosului dicton italian "se non è vero, è bene trovato" ("dacă nu este adevărat, este bine găsit"), scriau cei de la Liberation după proiecţia peliculei în Festivalul de la Cannes. Micile filme vorbesc pe un ton melancolic şi tenace, jucându-se mai puţin cu obişnuitul comic de situaţie.
Morala colajului cinematografic, dincolo de deliciul estetic pe care îl transmite, este că umorul practicat pentru a supravieţui unui regim al terorii nu şi-a pierdut nimic din farmec şi virulenţă. "Asta ar fi fost păcat", conchide simplu, dar elogios, articolul intitulat "Carpates diem chez Ceaucescu".
"Amintiri din epoca de aur", colajul de filme scurte regizate de Cristian Mungiu, Oana Uricaru, Hanno Hoefer, Răzvan Mărculescu şi Constantin Popescu, a fost proiectat în 2009 la Cannes în cadrul categoriei Un Certain Regard. Fiecare film al "Amintirilor din Epoca de Aur" prezintă o poveste legată de România ceauşistă, prin ochii unor personaje "racolate" din rândul oamenilor obişnuiţi.