Articolele din categoria SOCIAL:

Elvis Presley, legenda care a scris istorie. Lucruri mai puțin cunoscute despre regele muzicii
Elvis Presley, legenda care a scris istorie. Lucruri mai puțin cunoscute despre regele muzicii
Elvis Presley, regele rock ‘n’ roll este considerat ca fiind una dintre cele mai mari personalități culturale ale secolului XX. S-a născut pe data de 8 ianuarie 1935, iar datorită talentului și personalității sale a devenit o adevărată legendă.Lucruri mai puțin știute despre Elvis PresleyÎn timp ce legenda sa a rămas vie în memoria fanilor, viața sa personală a fost plină de secrete. Sigur nu știați din ce cauza purta mereu gulere înalte sau că regele a avut un frate geamăn.
Sfaturi de la un mare maestru din Tibet: "Când o persoană îți vorbește cu multă ură și răutate o face pentru că în adâncul ei suferă profund"
Sfaturi de la un mare maestru din Tibet: "Când o persoană îți vorbește cu multă ură și răutate o face pentru că în adâncul ei suferă profund"
Maestrul budist, Thich Nhat Hanh, este un lider spiritual, poet și activist pentru pace. Cheia învățăturilor sale este pacea și armonia. În scrierile sale el explică de ce oamenii se comportă agresiv unii cu ceilalți, de ce ar trebui să cultivăm toleranța, calmul și înțelegerea între oameni, care ar fi consecințele pozitive ale acestor virtuți și de ce oamenii care urăsc au nevoie de ajutor, nu de pedepse.
Albanezul care l-a înjunghiat pe patronul restaurantului Nuba a fost ucis în Belgia
Albanezul care l-a înjunghiat pe patronul restaurantului Nuba a fost ucis în Belgia. Asupra sa s-au tras 18 focuri de armă
Elis Rroshkodoli, albanezul căutat pentru înjunghierea patronului restaurantului Nuba, a fost ucis în Belgia, într-un incident violent care a captat atenția mediilor de știri din întreaga Europă. Rroshkodoli, suspectat de comiterea unei agresiuni brutale care a dus la rănirea gravă a victimei, fusese dat în urmărire internațională de autoritățile române. 
Salariile fabuloase pe care le primeau Nicolae și Elena Ceaușescu în 1989
Salariile fabuloase pe care le primeau Nicolae și Elena Ceaușescu în 1989. Cei doi nu erau nici săraci, nici cinstiți
În anul 1989, România se afla într-un intens context de schimbare, marcat de nemulțumiri sociale și economice profunde. În ciuda crizei economice care afecta majoritatea populației, Nicolae și Elena Ceaușescu beneficiau de salarii fabuloase care contraziceau atât realitatea cotidiană a românilor, cât și ideologia comunistă pe care regimul se străduia să o promoveze. Această discrepanță trădează integritatea morală a liderilor care, deși se prezentau drept apărătorii dreptății sociale, trăiau în lux și opulență. 
O facultate din România renunță la lucrarea de licență
O facultate din România renunță la lucrarea de licență. Decizia, luată după ce 90% din studenți au cerut acest lucru
O facultate din România a decis să elimine lucrarea de licență, în urma unei solicitări masive din partea studenților, care au votat în proporție de 90% pentru această schimbare. Conducerea  instituției de învățământ superior a spus că în luarea deciziei, pe lângă cererile studenților, a fost luată în considerare și incapacitatea programelor anti-plagiat de a detecta furtul literar.