Pentru prevenirea unor evenimente rutiere şi conştientizarea privind riscul rutier la care sunt expuşi atât comercianţii, cât şi participanţii la trafic, reprezentanţii DRDP, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean, au realizat o acţiune comună de informare cu privire la prevederile referitoare la regimul drumurilor.
"Comerţul ambulant reprezintă o activitate comercială care se desfăşoară şi pe drumurile publice. Drumul public nu este destinat acestui tip de activitate, deoarece prezintă o serie de pericole atât pentru vânzători, cât şi pentru cumpărători, precum şi pentru ceilalţi participanţi la trafic", a transmis, vineri, DRDP.
Pe parcursul lunii august, trei persoane şi-au pierdut viaţa pe acest tronson de drum, în urma a două accidente de circulaţie.
Accident rutier pe DN 25, în zona localităţii gălăţene Vameş. O ambulanță care se deplasa în misiune a fost lovită din plin. Patru persoane au ajuns la spital
Ţinând cont de creşterea numărului de autovehicule la nivel naţional şi implicit creşterea semnificativă a fluxului de trafic din zonă în ultimii ani, DRDP a decis pentru DN 2 reglementarea circulaţiei rutiere în soluţie 2+1 (benzi circulaţie), amplasarea parapetului median de tip New Jersey şi modificarea marcajului şi indicatoarelor rutiere, precum şi limitarea vitezei la 60 km/h.
În zona respectivă, pe marginea drumului sunt întâlniţi frecvent comercianţi de ceapă şi usturoi. În contextul lucrărilor desfăşurate, DRDP consideră că prezenţa lor pune în pericol siguranţa rutieră.
"Prin implementarea proiectului 'Amenajare sector de drum şi amplasarea separator median New Jersey pe DN2, sector cuprins între km 104+840 - km. 106+790', şi analiza fluxului de trafic modificat în urma implementării soluţiei 2+1 pe acelaşi sector de drum, s-a concluzionat că prezenţa comercianţilor ambulanţi pe DN 2 creează ambuteiaje şi pune în mare pericol siguranţa tuturor participanţilor la trafic", mai precizează DRDP.