De ce ne trezim obosiți și nervoși dimineața. Prof Vlad Ciurea: Atacă direct sistemul nervos, este toxică pentru plămâni Diminețile pot fi adesea însoțite de o senzație de oboseală și nervozitate, iar Profesorul Vlad Ciurea este de părere că un prim factor care poate afecta direct sistemul nervos și chiar să fie toxic pentru plămâni.
Caravana Medicală aduce speranță și servicii medicale gratuite românilor. Peste 300 de persoane, consultate în primele două zile, în Hunedoara Caravana Medicală se află până la finalul acestei săptămâni în județul Hunedoara, oferind îngrijire medicală acolo unde este cea mai mare nevoie.
Medicii de familie anunță o criză IMINENTĂ. Sistemul este deja subfinanțat, iar Guvernul le-a redus veniturile în 2024 Medicii de familie trag un semnal de alarmă în legătură cu funcționarea sistemului, ca urmare a faptului că Executivul a redus cu 25% alocarea bugetară pentru anul 2024 față de anul 2023. Decizia este greu de înțeles, transmite într-un comunicat Societatea Națională de Medicina Familiei, în condițiile în care aceștia sunt singurii care au acces la populația generală și care pot interveni rapid când sunt probleme de sănătate.
Fecale de șoareci și alimente expirate, într-un restaurant de lux din România. Inspectorii ANPC au făcut razie în mall - FOTO Excremente de șoareci, frigidere murdare și alimente expirate. Asta au găsit inspectorii ANPC, în timpul unui control la un restaurant de lux din Cluj, aflat într-un mall.
Apa îmbuteliată, un adevărat pericol pentru sănătate - Dezvăluiri îngrijorătoare scoase la iveală de un studiu recent Apa din sticlele de plastic conţine de până la o sută de ori mai multe particule de plastic minuscule decât se estimase anterior, potrivit unui nou studiu dat publicităţii luni, informează marţi AFP.
Criza din sistemul de sănătate. Lider sindical: „Degeaba deblocăm posturi, dacă nu le facem şi atractive” Preşedintele Sanitas Bucureşti, Viorel Huşanu, a declarat că nu s-a prezentat mai nimeni la concursurile din spitale și că degeaba se deblochează posturi dacă acestea nu sunt şi atractive.
Un fost șef SIE acuză: Raed Arafat este susținut de cineva din umbră. Depășește cu mult nivelul unor personaje care se consideră foarte înalte în România Raed Arafat are pe cineva în umbră, iar din acest motiv nu pleacă de la conducerea Departamentului pentru Situații de Urgență, susține fostul director al SIE Ioan Talpeș. Fostul director al serviciului de informații spune că Arafat este mult mai puternic decât mulți oameni politici care sunt în conducerea statului român.
Ministerul Sănătății, avertisment pentru elevii care au reluat cursurile - Care sunt cele mai importante recomandări Ministerul Sănătăţii a transmis luni, odată cu reînceperea cursurilor în învăţământul preuniversitar, o serie de recomandări pentru prevenirea/limitarea îmbolnăvirilor prin gripă şi alte viroze respiratorii.
Medic de top, decizie radicală. "Într-o ţară de vraci, vrăjitoare, vindecători, toţi sunt mai buni decât medicina" Medicul Adrian Copcea, unul dintre cei mai populari specialiști pe probleme de diabet, nutriție și boli metabolice, atrage atenția într-un mod inedit asupra pericolului pe care-l reprezintă pseudo-medicina, mai ales pe fondul amplificării discursului public de discreditare a cunoașterii pe baze științifice. Medicul s-a declarat dezamăgit de faptul că nivelul de neîncredere a ajuns atât de mare, încât unii românii dau mai multă crezare vracilor sau vrăjitoarelor decât unui specialist cu studii aprofundate.
O doctoriță a plătit 55.000 de euro unui taximetrist care pretindea că e președintele CSAT pentru a-și scăpa soțul de pușcărie O doctoriță pensionară a devenit victima unei înșelătorii de proporții, plătind suma de aproximativ 60.000 de euro unui taximetrist care se dădea drept președinte al Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) în regiunea Ardeal pentru a-și salva soțul de pușcărie.
Dieta cu mămăligă. Te poate scăpa de 10-15 kilograme în doar 5 săptămâni - Cum se ține Nu mulți știu că există un regim de slăbire cu mămăligă. Mai ales că, eu ştiam că mălaiul îngraşă. Însă, se pare că lucrurile nu stau deloc aşa. Şi că dacă combini cum trebuie alimentele, vei reuşi să scapi de colăceii de pe abdomen cu mămăligă.
Un medic britanic îndeamnă la tratarea răcelii prin sex. Românii o numeau "aspirina săracului" Un expert britanic în vaccinuri împotriva răcelii și gripei îi îndemnă pe cei care cer sfaturi pentru combaterea tusei sau curgerea nasului să se trateze prin sex.
Ce spune Ministerul Sănătății despre o posibilă epidemie de gripă în România. Mesajul postat pe Facebook: "Atenție!" În România nu există o epidemie de gripă în acest moment, atrag atenția reprezentanţii Ministerului Sănătăţii. Potrivit datelor la care fac referire specialiștii din Sănătate, numărul cazurilor de viroze respiratorii şi gripă este cu aproximativ 25% mai mic faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”.
O mamă cu 7 copii, intoxicați cu o substanță de uz veterinar, internați în spital O mamă şi cei şapte copii ai săi au ajuns, vineri, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, după ce s-au intoxicat prin aplicarea externă a unei substanţe de uz veterinar, informează unitatea spitalicească.
Uimitoarea dietă care îţi curăţă organismul de toxine: E perfectă pentru luna ianuarie Dieta de detoxifiere este foarte eficienta daca actionezi pe doua planuri. In primul rand sa renunti la anumiti factori perturbatori, cu mare grad de toxicitate pentru organism. Totodata, sa introduci in alimentatie o serie de aliati cu rol in accelerarea eliminarii reziduurilor. Eficienta pentru o dieta de detoxifiere depinde de alimentele consumate, durata dietei si starea generala a organismului.
Primele semne care îţi arată că ficatul tău nu mai funcţionează. Mergi de urgenţă de medic Ficatul este un organ aflat în partea superioară a abdomenului. Rolul lui este de a elimina toxinele din organism. Ficatul filtrează sângele curatându-l de toxine, descompune substanţele chimice nocive şi metabolizează carbohidraţii, grăsimile, zaharurile şi vitaminele pe care le înmagazinează pentru funcţionarea optimă a creierului.
Doliu în lumea medicală: un reputat doctor a murit, la 81 de ani. A salvat mii de vieți: "A fost un adevărat artist" Prof. dr. Nicolae Miu, cunoscut medic pediatru clujean care a salvat mii de copii, a încetat din viață.
Avertismentul unui medic după creșterea cazurilor de gripă și viroze: Nu folosiți leacuri băbești sau ce ne recomandă rudele sau prietenii Perioada rece a adus o creștere semnificativă a cazurilor de gripă și viroze. Un medic atrage atenția pacienților să nu se bazeze pe leacuri băbești sau pe sfaturi primite de la prieteni sau rude, ci să se prezinte la medic la momentul potrivit. În plus, medicul mai recomandă să nu se înceapă un tratament cu antibiotice decât la recomandarea unui specialist.
Superalimentele lunii ianuarie - Toți românii ar trebui să le consume pentru întărirea imunității și protecția împotriva răcelilor Începutul noului an aduce cu el o serie de obiective și rezoluții pentru multe persoane, iar sănătatea și întărirea imunității sunt adesea pe lista de priorități. Din fericire, luna ianuarie ne oferă acces la anumite superalimente care pot susține sistemul nostru imunitar și sănătatea generală.
Pericol iminent! Toate spitalele din județul Vaslui funcționează fără autorizație de la ISU Incendiile din ultima perioadă au pus autoritățile în alertă, iar măsura dezastrului abia acum iese la suprafață. De exemplu, în județul Vaslui nu există niciun spital cu autorizațiile la zi de la ISU.
Șeful secției Cardiologie a spitalului Județean Hunedoara, DEMIS în cazul pacientei care a fost dusă la morgă deși era în viață. I-a dat un antibiotic LETAL Șeful secției Cardiologie a spitalului Județean Hunedoara a fost schimbat din funcție, după ce o pacientă a fost tratată cu un antibiotic la care era alergică. Medicul Constantin Blaj a fost găsit vinovat, în urma anchetei deschise, după ce femeia de 65 de ani a povestit că a fost la un pas de moarte chiar sub îngrijirea medicilor. Femeia a acuzat că a fost dusă la morga spitalului, chiar dacă se afla în viață.
Cum faci diferența între gripă și o răceală simplă Cu venirea sezonului rece, mulți dintre noi se confruntă cu simptome precum congestia nazală, tusea, febra și oboseala. Însă, cum putem să facem diferența între gripă și o răceală simplă? Deși ambele afecțiuni respiratorii au simptome similare, există câteva caracteristici cheie care ne pot ajuta să distingem între ele.
Camera de gardă a Spitalului de Copii Victor Gomoiu, în pericol de a fi închisă! Avertismentul ASSMB: Sistemul medical românesc, în prag de colaps Alertă la al doilea cel mai mare spital pentru copii din Capitală! Camera de gardă a unității medicale este în pericol de a fi închisă din lipsă de personal. Avertismentul a fost transmis chiar de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale din București (ASSMB), instituție în subordinea căreia se află Spitalului de Copii Victor Gomoiu. Potrivit sursei citate, angajările au fost blocate anul trecut, printr-o OUG a cabinetului condus de Marcel Ciolacu.
Cât de sănătoasă este, de fapt, pâinea păstrată în frigider. Chiar mai este bună pentru consum? Experții în siguranță alimentară analizează cel mai bun mod de a păstra pâinea pentru mai mult timp.
Oamenii de ştiinţă au descoperit un nou antibiotic care poate distruge bacteriile rezistente la medicamente Oamenii de ştiinţă au descoperit o clasă complet nouă de antibiotice care pare să ucidă una dintre cele trei bacterii considerate a reprezenta cea mai mare ameninţare pentru sănătatea umană din cauza rezistenţei lor extinse la medicamente, potrivit The Guardian.
Cea mai bună cură de detoxifiere pentru luna ianuarie - Metoda perfectă de curățare a organismului după mesele grele de Sărbători Cu noul an vine oportunitatea perfectă de a începe sănătos și de a ne detoxifia corpul după sărbătorile pline de excese alimentare. Luna ianuarie este momentul ideal pentru a adopta o dietă de detoxifiere care să ne ajute să ne simțim revigorați și energizați pentru a începe cu dreptul anul 2024.
Gripa face ravagii în această perioadă, în rândul copiilor - Sute de cazuri înregistrate la un singur spital din Capitală Dr. Ana Maria Daviţoiu, medic primar pediatrie şi şef de secţie la Spitalul de Copii „Victor Gomoiu” din Capitală, a declarat că în ultimele trei săptămâni au fost diagnosticaţi cu gripă la unitatea sanitară în jur de 500 de copii, o medie aproximativ 200 de cazuri pe săptămână, în ultimele două săptămâni. Medicul spune că a crescut şi numărul cazurilor de infecţie cu virus sinciţial respirator, care poate duce la complicaţii grave mai ales în rândul copiilor de vârstă mică. În această perioadă sunt diagnostocaţi însă cu virus sinciţial respirator şi copii de vârstă mai mare, şcolari şi preşcolari.
Cel mai sănătos pește: previne infarctul, recomandat în dieta diabeticilor Specialiștii sunt de părere că dieta cu această specie de pește este de 1.500 de ori mai eficientă în prevenirea infarctului, dacă există riscul de recidivă, decât un tratament medicamentos.
Pericol la plic: de ce trebuie evitată băutura preferată de tot mai mulți români Ceaiul este, cu siguranță, una dintre băuturile preferate ale multor persoane din întreaga lume. O opțiune convenabilă, este ceaiul la pliculețe. Desigur, aceste ambalaje mici și ușor de folosit par a fi soluția perfectă pentru o băutură rapidă, însă există anumite motive pentru care ar trebui să reconsiderăm acest obicei. În acest articol, vom explora de ce nu este bine să bem ceai din pliculețe, evidențiind riscurile pentru sănătate și mediu.
Rafila, despre spitalele cu circuite depășite: Avem proiecte privind schimbarea lor, dar lucrul acesta nu poate fi făcut peste noapte Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat, miercuri, că până se vor construi spitale noi, activitatea medicală va funcţiona în cele vechi, deşi arhitectura acestora nu mai permite circuite care să corespundă cerinţelor actuale. " Avem proiecte privind schimbarea lor (...) dar lucrul acesta nu poate fi făcut peste noapte", a transmis ministrul.