Doliu în comunitatea medicală internațională: s-a stins din viață Dr. Eliot Sorel, o somitate de talie mondială a psihiatriei Comunitatea medicală internațională este în doliu. Reputatul medic psihiatru Eliot Sorel s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani.
Ce este meningita meningococică, boala care afectează creierul și poate să ucidă în 48 de ore. Cum o poți preveni Ce este meningita meningococică, boala care ucide în 48 de ore sau care poate lăsa sechele grave și în urma căreia, în data de 14 octombrie un băiat din județul Ilfov a murit.
Explozie de cazuri de pneumonie, în România: copiii, cei mai afectați. Avertismentul medicilor Cazurile de penumonie au explodat în România. Spre exemplu, în Mehedinți, doar în ultima săptămână au fost înregistrare peste 1000 de infecții respiratorii acute. Cei mai afectați sunt copiii și persoanele vârstnice.
Ce impact au fibrele pe care le consumăm asupra organismului. Explicația unui medic Mulți știm că ar trebui să consumăm mai multe fibre alimentare, dar puțini înțelegem de ce sau cum ne influențează. De la digestie la nivelurile de energie, creșterea aportului de fibre poate declanșa un lanț de reacții în întregul organism.
Renunțarea la aceste trei alimente îmbunătățește sănătatea inimii. Ce spun specialiștii Bolile de inimă reprezintă principala cauză de deces în multe state, iar un regim alimentar sănătos poate reduce semnificativ riscul de probleme cardiace.
Cum e indicat să bei cafea când ești la dietă. Ce spun nutriționiștii Descoperă cum să bei cafeaua corect în procesul de slăbire, conform recomandărilor antrenorului Cristi Cristea. Află care sunt tipurile de lapte, îndulcitorii și frecvența consumului care te pot ajuta să atingi obiectivele tale de slăbire.
Condimentul care normalizează glicemia. Cum poți să o reduci și să previi diabetul Glucoza este principala noastră sursă de energie şi o obținem prin alimente. Dieta reprezintă unul pentru dintre factorii care controlează vârfurile de glucoză, astfel încât o dietă diversă poate preveni bolile. Află ce trebuie să conţină!
Ce tip de brânză este indicat să mâncăm pentru creier. Un medic neurochirurg lansează explicația: „Are un gust ușor astringent și nu are un înveliș mai gros” Medicul neurochirurg Laura Ene dezvăluie care este tipul de brânză benefic pentru sănătatea creierului, subliniind că nu toate sortimentele sunt la fel de bune. În contextul în care românii sunt mari consumatori de brânză, puțini sunt cei care știu ce tip de brânză ar trebui să aleagă pentru a-și proteja sănătatea și funcțiile cognitive.
Cel mai sănătos aliment din lume. Este gratuit, iar oamenii de știință îl recomandă pentru un sistem imunitar fără probleme Unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume, conform cercetărilor științifice, este adesea ignorat în România. Această plantă acvatică, cunoscută sub numele de Nasturtium officinale, sau popular năsturel, este o sursă bogată de vitamine și minerale, dar puțini români o cunosc. Deși are un aspect modest și conține puține calorii, năsturelul oferă o densitate nutrițională impresionantă.
Băutura răcoritoare adorată de români care te poate lăsa fără permis. Avertisment pentru toți șoferii: rezultat fals pozitiv la amfetamină Consumul unei băuturi răcoritoare te poate lăsa fără permis, avertizează un medic legist. Licoarea, la mare căutare printre români, poate da un rezultat fals pozitiv la amfetamină!
De ce boli poți suferi dacă te simți mereu obosit. Cum poți să îți înțelegi corpul mai bine Ai o stare de epuizare care nu-ți mai trece și nu știi ce o cauzează. Poate fi stilul de viață de vină, dar și apariția unor boli.
Unde putem găsi mai multe proteine, în carne sau legume? Ce spun specialiștii Carnea are mai multe proteine decât plantele în general datorită diferențelor fundamentale în modul în care animalele și plantele stochează și folosesc nutrienții, lucru determinat în mare parte de funcțiile lor biologice și de compoziția celulară.
În cât timp va ajunge noua tulpină Covid XEC în România. Un epidemiolog român trage un semnal de alarmă Covid XEC, o nouă tulpină care se răspândește în Europa, ar putea deveni varianta dominantă a virusului în această toamnă. Iar până când va apărea în România este doar o chestiune de zile, a declarat Alexandru Coman, medic epidemiolog în cadrul Institutului Inimii din Cluj-Napoca și președintele Asociației pentru prevenirea și controlul infecțiilor. Motivul? Noua tulpină este foarte contagioasă.
Ce afecțiune indică petele albe de pe unghii. Simptome care NU trebuie ignorate Ce afecțiune indică petele albe de pe unghii, dar și alte simptome care nu ar trebui ignorate, deoarece pot ascunde afecțiuni grave. Iată despre ce este vorba.
Planta care îți menține inima sănătoasă. Este supranumită "planta pentru mângâierea sufletului" și este recomandată de toți fitoterapeuții Planta care îți menține inima sănătoasă. Este supranumită "planta pentru mângâierea sufletului" și este recomandată de toți fitoterapeuții. Iată despre ce este vorba și ce alte beneficii are.
De ce este recomandat să mergi zilnic pe jos. Ce beneficii are Mersul pe jos are numeroase beneficii pentru sănătate. Pentru a te menține în formă nu trebuie neapărat să ajungi mereu la o sală de sport, nici să fi nevoit să alergi kilometri, zilnic. Te poți menține în formă și sănătos, pur și simplu, dacă mergi pe jos zilnic.
Alertă medicală! A fost confirmat un caz de meningită meningococică, într-o şcoală din Ilfov. Boala poate ucide un om în 48 de ore Alertă medicală, luni seară. A fost confirmat un caz de meningită meningococică, într-o şcoală din judeţul Ilfov. Boala poate ucide un om în 48 de ore, iar vaccinul se decontează doar pentru anumite categorii de persoane.
Avertismentul medicilor. Au crescut alarmant internările cu tuse convulsivă. Multe cazuri grave sunt la copii, chiar şi sugar Medicii infecționiști anunță că între 5 şi 10 internări zilnice, în momentul de față, sunt cu diagnosticul de tuse convulsivă. Doctorii atrag atenția că multe cazuri grave se înregistrează la copii, chiar şi sugari.
5 lucruri pe care nu ar trebui să le faceți niciodată cu uleiul de măsline Un producător de ulei de măsline a dezvăluit cinci lucruri pe care nu ar trebui să le faceți niciodată cu acest aliment. Deși versatil, uleiul de măsline este mult mai ușor de stricat decât s-ar aștepta mulți.
Pas revoluționar în România! Izotop medical care poate distruge celulele canceroase, la Centrala Nucleară de la Cernavodă România se pregătește să facă un pas important în domeniul tratamentului cancerului, dezvoltând o tehnologie inovatoare la Centrala Nucleară de la Cernavodă.
Aurul alb, elixirul tinereții, recomandat de un nutriționist celebru: sursă inepuizabilă de colagen. Efectele asupra pielii se văd imediat Includerea unui suc extrem de popular în Spania, cunoscut drept „oro blanco” sau „aurul alb”, în rutina zilnică este recomandată de nutriționiști ca o modalitate excelentă de a hrăni pielea din interior, contribuind astfel la un aspect tânăr și sănătos.
DNA disecă Dosarul Nelu Tătaru: "Nu cere, dar ia". Banii ar fi fost primiți și de la oameni de 90 de ani. Ce RITUAL matinal ar fi avut fostul ministru al Sănătății Ancheta DNA Iaşi în cazul lui Nelu Tătaru a început acum 2 ani. Procurorii l-au filmat timp de 5 luni pe fostul ministru, cu mandat de supraveghere de la judecătorii Curţii Supreme de Justiţie. Procurorii sunt de acord cu Tătaru: „nu cere mită de la pacienţi, dar ia”, faptă încadrabilă la luarea de mită. Potrivit DNA Iași, Tătaru ar fi primit bani de la oricine, indiferent de vârstă sau de categoria socială și dimineața și-ar fi făcut un obicei în a număra banii ținuți în dulap.
Rețele sociale pot provoca copiilor anxietate și depresie! Avertisment dur: copiii, expuși unui perciol nebănuit Rețelele sociale sunt un pericol pentru sănătatea copiilor și pot duce chiar la anxietate sau depresie. Este ultimul avertisment venit din partea organizației Salvați Copiii. Potrivit acestora, în ultimii ani s-a înregistrat un număr extrem de crescut al copiilor care dezvoltă tulburări emoționale din cauza expunerii repetate la ecrane și rețele sociale.
Infecția cu Covid crește riscul de infarct și atac cerebral. Care sunt persoanele protejate Covid-19 ar putea crește riscul de infarct și atac cerebral, pe parcursul a trei ani de la infectare! Sunt rezultatele unui nou studiu bazat pe datele medicale obținute de la aproape un sfert de milion de persoane.
Asociația Spitalelor de Psihiatrie se delimitează de cele întâmplate la Spitalul Ștei Asociația Spitalelor Publice de Psihiatrie se delimitează de cele întâmplate la Spitalul de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Ștei şi condamnă ferm astfel practici profund inumane.
Care sunt localitățile din România unde se trăiește cel mai mult. Descoperiri incredibile ale cercetătorilor Conform cercetărilor, stilul de viață activ, alimentația sănătoasă și integrarea socială joacă un rol crucial în prelungirea vieții. Cercetătorii au subliniat că seniorii studiați, toți cu vârste peste 90 de ani, s-au remarcat printr-o stare bună de sănătate fizică și psihică, iar majoritatea dintre aceștia (69%) sunt femei.
Pacienţi bătuți, înfometați și pedepsiţi cu electroşocuri într-un spital de psihiatrie din Bihor Spitalul de Psihiatrie Ștei, județul Bihor, unde sunt internați peste 300 de pacienți, se confruntă cu acuzații foarte grave. Potrivit unui raport făcut de un organism independent, Consiliul de Monitorizare a Implementării Convenției ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, bolnavii au fost torturați cu un aparat de electroșocuri, sunt ținuți în condiții mizere și au primit mâncare expirată.
Telefoanele mobile și riscul de cancer cerebral. Ce arată noua evaluare OMS Chiar dacă utilizarea tehnologiei wireless a cunoscut o creștere semnificativă în ultimii ani, un studiu recent arată că nu s-a observat o creștere a incidenței cancerelor cerebrale. Concluzia este valabilă chiar și pentru persoanele care vorbesc zilnic foarte mult la telefon, cât și pentru cei care utilizează telefoanele mobile de peste un deceniu.
Remediul care tratează afecțiunile la plămâni și te scapă de tuse. Este un antiviral puternic, dar și un dezinfectant pentru organism Remediul care tratează afecțiunile la plămâni și te scapă de tuse. Este un antiviral puternic, dar și un dezinfectant pentru organism. Iată despre ce este vorba și cum se prepară.
Scandalos: un pacient cu arsuri grave, REFUZAT de marile spitale din cauza lipsei de PATURI. România NU poate trata nici astăzi marii arși Situație incredibilă! Un tânăr din Botoșani care a ajuns în stare critică la spital, după ce a fost victima unui accident casnic, nu poate primi tratament de specialitate din cauza lipsei de locuri în spitalele de arşi. Acest lucru se întâmplă la 9 ani de la tragedia din Colectiv (30 octombrie 2015), în care și-au pierdut viața 64 de persoane. De atunci, mai mulți miniștri s-au perindat la conducerea Ministerul Sănătății, de la partidele cele mai importante de pe scena politică. Aceștia s-au întrecut în promisiuni, dar în realitate lucrurile nu au avansat deloc.