Articolele din categoria SĂNĂTATE:

Varianta de coronavirus Omicron, mai contagioasă decât Delta. Cum va arăta valul 5 în România
Varianta de coronavirus Omicron, mai contagioasă decât Delta. Cum va arăta valul 5 în România
Noua variantă de SARS-CoV-2 – Omicron – cumulează zeci de mutaţii la nivelul proteinei S, care ameninţă protecţia oferită de anticorpii obţinuţi prin vaccinare sau prin boală. Specialiştii spun că este foarte posibil ca următorul val să fie produs de Omicron, iar acest lucru va însemna un dezastru în România pentru că va produce de două ori mai multe cazuri, de două ori mai repede decât Delta.
Paradoxul agresivității variantei Omicron
Paradoxul agresivității variantei Omicron. Medic român: S-ar putea să înceapă o nouă pandemie, dar apoi...
Răspândirea accelerată a noii variante sud-africane a SARS-CoV-2, denumită Omicron, îi face pe cercetători să identifice trei scenarii posibile cu privire la evoluția pandemiei. Contagiozitatea ridicată noii tulpini ar putea fi atât o amenințare cât și „călcâiul lui Ahile” al virusului, iar din această cauză, dincolo de valul de îmbolnăviri, Omicron ar putea fi ultima mutație a SARS-CoV-2 care va face ravagii.
Ce sunt, de fapt, bananele roşii
Ce sunt, de fapt, bananele roşii. Fructul bizar cu proprietăți nebănuite
Bananele roșii, cunoscute și sub numele de Red Dacca, sunt originare din Costa Rica. Mai sunt cunoscute și sub numele de banane roșii Claret, cubaneze, jamaicane sau Cavendish. Conținutul galben al bananei este acoperit de o coajă roșie strălucitoare înspre violet. Sunt de obicei mai mici decât cele galbene. Diferențele de gust nu sunt mari, dar muți spun că cele roșii sunt mai gustoase. Aceste banane cresc în Asia și America de Sud.
Variantă nouă COVID-19 Africa de Sud
Multe întrebări, puține răspunsuri - varianta Omicron, încă o NECUNOSCUTĂ. Ro Vaccinare încearcă să ofere lămuriri: Ce știu și, mai ales, ce NU ȘTIU experții
Noua variantă Omicron a COVID-19 se răspândeaște cu rapiditate în întreaga lume! Depistată inițial în Africa de Sud, pe 24 noiembrie, respectiv în urmă cu doar 6 zile, mutația a juns în tot mai multe țări europene, dar și pe continentul american. Italia, Spania, Cehia și Austria, Marea Britanie - unde se vorbește deja de o transmitere comunitară - au raportat astfel de cazuri, astfel că s-a dat alerta globală. De altfel, miniștrii sănătății din țările G7 s-au reunit de urgență, luni, pentru a discuta despre noua variantă de coronavirus Omicron și a lua măsuri pentru oprirea creșterii accelerate de infectări. În acest context extrem de tumultos, când fiecare oră ce trece aduce informații despre noi infectări, ROVaccinare, site web guvernamental, vine cu câteva precizări în încercarea de a răspunde întrebărilor oamenilor legate de noua variantă a SARS-CoV-2. Reprezentanții CNCAV recunosc, însă, că nu știu pentru moment care sunt efectele Omicron și nici cum funcționează toate modificările apărute în structura COVID. 
Coronavirus România
O localitate din Ilfov se apropie de pragul de 6/1000! Ce se întâmplă cu incidența din județ - TABEL
Semnal de alarmă! O localitate din Ilfov se apropie de pragul de 6 infectări la mie. Este vorba despre localitatea Grădiștea, care a raportat, astăzi, o rată de infectare de 5,79 la mie. Totodată, 3 localități ilfovene au raportat cifre peste pragul de 3 la mie. Vorbim despre Chitila - cu 3,61, Corbeanca - cu 3,56 și Găneasa - cu 3,09. Popești-Leordeni și Voluntari sunt la limită, cu o rată de 2,90 fiecare. Uitându-ne la cifre, putem trage concluzia că după o foarte scurtă perioadă de stangnare, indicii de infectare încep din nou să crească. 
Coronavirus România
Bilanț coronavirus 30 noiembrie: 1622 de cazuri noi și 130 de decese. Care este situația în Terapie intensivă
Până astăzi, 30 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.779.667 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.325 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.686.752 de pacienți au fost declarați vindecați. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.622 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 33 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.