Articolele din categoria SĂNĂTATE:

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății Foto: INQUAM/ Ilona Andrei
Alexandru Rafila: Până acum am stat mai bine, doar 2-3% spitalizare. Vârful va fi în jur de 10 februarie - Când se încheie pandemia
Ministrul Sănătății este optimist în legătură cu evoluția valului 5 - Omicron în România. Alexandru Rafila a anunțat și când va urma vârful infectărilor, cu un număr foarte mare de cazuri. În același timp, acesta susține că este foarte posibil ca anul 2022 să marcheze încheierea pandemie de coronavirus și transformarea COVID-19 în boală sezonieră.
Foto arhivă Profimedia
INSP a actualizat definiţiile de caz pentru COVID-19. Care sunt principalele modificări
Institutul Naţional de Sănătate Publică a actualizat, joi, definiţiile de caz pentru sindromul respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19). Criteriile clinice care se au în vedere într-un caz COVID sunt: tuse, febră, scurtarea respiraţiei şi debut brusc al anosmiei, ageuziei sau disgeuziei. Simptome şi semne adiţionale mai puţin specifice pot include cefalee, frisoane, mialgii, astenie, vărsături şi/sau diaree.
Vaccinare antiCovid / Foto: Profimedia
Valeriu Gheorghiță: 28% din totalul persoanelor vaccinate s-au imunizat și cu doza booster. RATA de imunizare a României, făcută publică
Șeful CNCAV Valeriu Gheorghiță a anunțat, astăzi, că, în prezent, 28% din totalul persoanelor vaccinate anti-COVID, în România, au primit și doza booster (doza 3). Procentul este ceva mai mare dacă luăm ca punct de reper numărul total de persoanele eligibile care pot să se imunizeze cu doza 3 la data de 20 ianuarie și asta deoarece 42,85% din aceste persoane au efectuat deja doza de rapel. 
Coronavirus
Media națională a infectărilor cu COVID-19 a trecut de 5! 21 de județe sunt în SCENARIUL ROȘU: EXPLOZIE de cazuri
Ziua de astăzi aduce o creștere alramantă a ratelor de incindență COVID la nivelul întregii țări. 21, din cele 42 de județe, sunt în scenariul roșu. Media națională a ajus la 5,03. De departe, Capitala a raportat cel mai mare număr de cazuri COVID în doar 24 de ore - 2726, urmată de Timiș - 1318, Constanța - 873, Bihor - 769, Maramurreș - 751 și Cluj - 704. 
Cum se manifestă infecția cu OMICRON la persoanele vaccinate COVID-19 - TOP simptome
Cum se manifestă infecția cu OMICRON la vaccinații COVID-19 - TOP simptome diferite față de nevaccinați
Varianta Omicron se manifestă diferit în cazul persoanelor vaccinate COVID-19. Simptomele comune observate odată cu varianta Delta, cum ar fi dificultăți de respirație, febră și pierderea mirosului nu mai sunt valabile în infecția cu Omicron. Mai frecvente au devenit simptomele asemănătoare răcelii, inclusiv curgerea nasului, durerea în gât și strănutul persistent, alături de durerea de cap și tusea, în special la persoanele care au fost vaccinate împotriva COVID-19.
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Sursa foto: Facebook
Arafat, despre situația din Terapie intensivă COVID: Capacitate de preluare a cazurilor grave încă există
Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat, astăzi, la Ploieşti, că impactul de până acum al valului 5 al pandemiei de coronavirus nu este unul major şi nu impune suplimentarea paturilor ATI din spitale, arătând că în decursul acestei zile au fost internaţi 43 de pacienţi în Terapie intensivă COVID, însă capacitate de preluare a acestor cazuri grave încă există.