Articolele din categoria SĂNĂTATE:

RATA de infectare în Capitală, scădere mică în ultimele 24 de ore - Când sunt eliminate RESTRICȚIILE
RATA de infectare în Capitală, scădere mică în ultimele 24 de ore - La ce incidență sunt eliminate RESTRICȚIILE
Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti este, astăzi, de 31,42 de cazuri la mia de locuitori, în scădere ușoară față de ziua de duminică - 32,8, a anunțat Direcția de Sănătate Publică București. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și șeful DSU, Raed Arafat, au anunțat deja că urmează sigur ridicarea multor restricții în următoarea perioadă, în cazul în care trendul descrescător se menține. 
Infectarea COVID-19 în județul Ilfov
Infectarea COVID-19 în județul Ilfov în ușoară scădere, dar la cote ridicate: Incidențe de peste 30 în OTOPENI și TUNARI
Incidența cumulată a cazurilor la nivelul localităților județului Ilfov este în scădere, potrivit ultimelor cifre oficiale raportate luni, 21 februarie. Orașul Otopeni rămâne primul pe listă, în continuare, cu cea mai mare rată de infectare, aproape 35 la mia de locuitori. Din cele 40 de localități ilfovene, doar trei au incidențe sub 10 la mia de locuitori, cea mai mică, de 6,44, fiind în comuna Grădiștea. 
Ce legume trebuie să eviți dacă ai probleme cu tiroida
Ce legume trebuie să eviți dacă ai probleme cu tiroida
Tiroida este o glandă în formă de fluturaș așezată lângă corzile vocale. Această glandă are rolul de a produce hormonii T3 și T4, care îți controlează metabolismul. Pentru a produce acești hormoni, corpul tău folosește iod. Aproape 80% din iodul pe care îl consumi este folosit de glanda tiroidă. Dacă dieta ta este deficitară în iod, atunci ai o tiroidă hipoactivă, boală cunoscută și sub numele de hipotiroidism.
Pericol în farfurie: carne de pui injectată cu OTRAVĂ, în magazinele din țară
Pericol în farfurie: carne de pui injectată cu OTRAVĂ, în magazinele din țară
Un grup de ieşeni a pus la cale o afacere cu investiţie zero şi profit maxim. Angajaţi ai unui depozit de carne de pasăre din Tomeşti, aceştia s-au gândit să bage mai multă apă în carne şi să fure surplusul rezultat pentru a-l revinde în folos propriu. S-au întins însă prea mult „la caşcaval”, furând mult mai mult decât ar fi trebuit pentru a nu se observa. Două controale interne au pus în evidenţă lipsa a peste 40 de tone de carne, iar hoţii au fost până la urmă identificaţi. 
Vaccinare antiCovid / Foto: Profimedia
Românii, tot mai DEZINTERESAȚI de vaccinarea anti-Covid: Campania de imunizare se PRĂBUȘEȘTE - Cifrele zilei
Interesul românilor pentru vaccinarea anti-Covid îl vedem, zilnic, în cifrele anunțate de autorități în bilanțul de la ora 17:00. Vorbim despre 7.055 de doze de vaccin Pfizer, Moderna şi Johnson&Johnson administrate în ultimele 24 de ore, dintre care 848 reprezintă prima doză, 2.842 - doza a doua şi 3.365 - doza a treia, potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).
Mâncare spital / Captură video
Sumele alocate de Stat pentru hrana bolnavilor internați sunt INFIME. Ministrul Sănătății recunoaște DEZASTRUL: se caută SOLUȚII
Bolnavii din România care au nevoie de internare au parte de condiții inimaginabile. Statul român alocă doar 11 lei pe zi pentru hrana fiecărui pacient, bani care nu pot asigura produsele necesare unui bolnav. Asta în condițiile în care toate alimentele de bază s-au scumpit, iar suma alocată de Statul roman pentru o zi de internate per pacient a rămas neschimbată de 8 ani. 
Specialiștii se tem că vine și valul 6 al pandemiei. Noua subvariantă Omicron este mai periculoasă
Specialiștii se tem că vine și valul 6 al pandemiei. Noua subvariantă Omicron este mai periculoasă
Specialiștii în epidemiologie vorbesc despre un posibil val 6 al pandemiei, în condițiile în care subvarianta Omicron BA2 pare să genereze variante grave ale bolii, arată un studiu citat de vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, Emilian Popovici. Potrivit acestuia, vaccinul în doză booster îşi menţine protecţia și pentru noua mutație.pecialiștii în epidemiologie vorbesc despre un posibil val 6 al pandemiei. Subvarianta Omicron BA2 generează variante grave de boală, arată un studiu.Un studiu al cercetătorilor japonezi relevă că subvarianta BA2 a tulpinii Omicron a SARS-CoV-2 este rezistentă la unele antivirale şi la anticorpii monoclonali, a afirmat, vineri, vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, Emilian Popovici. Potrivit acestuia, vaccinul în doză booster îşi menţine protecţia.Subvarianta Omicron generează forme grave, echivalente cu Delta„Un studiu din Japonia a comunicat că Omicron în subvarianta BA2 este mai transmisibilă cu 30-50% faţă de varianta BA1, ar genera forme grave de boală într-o măsură echivalentă cu varianta Delta, ceea ce este extrem de îngrijorător. De când în Danemarca această subvarianta BA2 a ajuns dominantă, spitalizările şi decesele au crescut, dar în Marea Britanie şi Africa Sud, în care subvarianta este dominantă, spitalizările şi decesele au scăzut.Rămâne de văzut, însă semnalul de alarmă este clar. Studiul japonez este confirmat parţial de cercetători americani. Subvarianta BA2 este rezistentă la unele antivirale, cum este Strovimab, şi, mai alarmant, este rezistent la anticorpii monoclonali. Subvarianta BA2 este detectată în cel puţin 74 de ţări şi dominant în cel puţin 11 ţări”, a spus Popovici.Protecția vaccinurilor booster și posibil val 6 al pandemieiEl este sceptic în ceea ce priveşte finalul pandemiei. „Vaccinurile administrate în doză booster îşi menţin o protecţie de 74%. Vestea bună este că cei care au fost infectaţi cu subvarianta BA1 şi sunt vaccinaţi prezintă o protecţie faţă de BA2. Probabil că vor mai fi schimbări.
Ioana Mihăilă, fost ministru al Sănătății / Inquam Photos / Octav Ganea
Mihăilă și Ghinea pun tunurile pe Rafila: care este "mărul discordiei" și ce acuzații îi aduc social-democratului
Fostul ministru al Sănătații, Ioana Mihăilă, aruncă bomba: Alexandru Rafila a criticat investițiile din PNRR pentru a acoperi un studiu care arată că Favipiravirul are efect zero în tratarea coronavirusului. Într-un interviu acordat Realitatea PLUS, Mihailă recunoaște că oamenii săi au făcut propunerile pentru investițiile din PNRR. Iar miniștrii USR care au negociat PNRR susțin că dacă Rafila poate să facă spitalele promise fără să cheltuiască banii de „consultanță” nu este nicio problemă. Dimpotrivă, cele 30 de milioane de euro intră în conturile Ministerului. 
Cele mai mari rate de infectare din România. Foto/Profimedia
INCIDENȚA coronavirus în România, 18 februarie - Unde sunt cele mai mari focare COVID-19: LISTA localităților
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 14.524 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 850 mai puțin decât în ziua anterioară. 1.766 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Până astăzi, 62.323 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.
Medici supravegheați cu BRĂȚĂRI ELECTRONICE, la un spital din Timișoara:
Modul de emitere a certificatului de concediu medical COVID ar putea fi SCHIMBAT: propunerea medicilor de familie pentru CNAS
Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie a transmis Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) o serie de propuneri pentru simplificarea certificatelor de concediu medical. Printre solicitările medicilor se numără, printre altele, și ca certificatul de concediu medical pentru COVID-19 să nu mai fie emis de medic, ci online, direct din platforma oficială a Ministerului Sănătății. 
Coronavirus/ Pixabay
Incidența cazurilor COVID în județul Ilfov a înregistrat o SCĂDERE semnificativă: Cifrele care ne dau SPERNȚĂ
Otopeni rămâne și astăzi localitatea cu cea mai mare incidență din județul Ilfov, de 38,68. Cu toate astea, vorbim despre o scădere în raport cu ziua de joi, când a fost raportată o rată de infectare cu COVID-19 de 40,95. Incidențe de peste 30 la mie au localitățile Tunari (36,77), Chiajna (31,98) și Corbeanca (31,86), conform situației la zi prezentate de Prefectură.