Prinşi în flagrant cu peste o tonă de carne abia furată, au scăpat totuşi ieftin, fiind condamnaţi de magistraţii Judecătoriei la pedepse cu suspendare. Prejudiciul demonstrat fusese relativ mic şi recuperat în bună parte. Pentru prejudiciul de 40 de tone, deşi era oarecum de bănuit că o astfel de reţea se organizase pentru furturi mai de anvergură, nu s-a putut dovedi că e direct imputabil reţelei.
Depozitul din Tomeşti nu avea doar rolul de a ţine carnea până la distribuirea către magazine. La punctul de lucru se realiza şi un aşa-numit proces de frăgezire a cărnii, scrie ziaruldeiasi.ro. Materia primă era injectată cu un amestec de apă şi condimente în proporţie de aproximativ 20-25%, după care carnea era congelată şi ambalată în baxuri a 10 kg.
Procedura este legală şi standard. De acest lucru s-au gândit să profite şi 7 angajaţi ai societăţii, mizând pe faptul că rulajul era mare, depozitul prelucrând cantităţi imense de carne. Au stabilit să injecteze în plus 2-4% apă, iar cantitatea suplimentară astfel obţinută să şi-o însuşească. La un rulaj minim de 20 de tone lunar, le-ar fi revenit aproximativ 800 kg de carne.