De ce se infectează cu coronavirus persoane care au reuşit să evite boala timp de 2 ani şi s-au vaccinat Vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, medicul Emilian Popovici, precizează că variantele de SARS-CoV-2 care circulă în prezent sunt extrem de transmisibile. La subvariantele BA 4 şi BA 5, un infectat confirmat infectează alte 16 persoane.
Un nou caz de variola maimuței, confirmat în România. Bilanțul total ajunge la 21 persoane Un nou caz de variola maimuței a fost confirmat în România. Este vorba despre un bărbat de 51 de ani din Giurgiu. Starea lui de sănătate este bună și se află în izolare la domiciliu. Până în prezent, în România au fost diagnosticați cu variola maimuței 21 de pacienți.
Bilanț COVID 29 iulie: 8.800 de noi cazuri și 28 de decese În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 8.831 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID –19), cu 508 mai puține față de ziua anterioară. În același interval 28 de oameni și-au pierdut viața, iar 266 sunt la ATI.
Sindromul post-COVID atacă pacienţii care au avut forme uşoare. Medic român, semnal de alarmă Conform ultimelor studii realizate la nivel internaţional, dar şi aşa cum susţin medicii de specialitate care tratează bolnavii, sindromul cunoscut ca long COVID sau post-COVID este prezent într-un procent surprinzător de mare la pacienţii care au fost infectaţi cu SARS-CoV-2 şi au avut forme uşoare ale bolii.
Criză de medici. România suferă la capitolul specialiști. Ce soluții are ministrul Rafila Ministrul Sănătății trage un semnal de alarmă legat de lipsa medicilor din foarte multe specialități. Alexandru rafila spun că există o criză naţională de medici pentru anumite specialităţi, printre care şi cele de medicină de urgenţă şi medicină de familie.
Bilanț COVID 28 iulie: Peste 9.300 de infectări și 12 decese Peste 9.300 de noi cazuri COVID și 12 de decese la pacienți confirmați cu coronavirus au fost raportate în ultima zi, a anunțat joi Ministerul Sănătății. Noul bilanț al infectărilor este cu aproape 500 de cazuri mai mic față de ziua precedentă.
Sindromul morţii subite la adulţi - Ministrul Sănătății: „Suntem supuși multor tipuri de presiuni, inclusiv utilizare excesivă a echipamentelor IT” Ministrul Alexandru Rafila despre sindromul morţii subite la adulţi. Au fost cazuri, în străinătate, ale unor persoane de 19-31 de ani, aparent sănătoase, care aveau o viaţă activă şi care au murit brusc.
LOCKDOWN în România. Alexandru Rafila: „Nu cred că vom ajunge la restricții care să limiteze activitatea economică și socială” Alexandru Rafila - Ministrul Sănătății spune că nu crede că va mai fi lockdown în România.
Creşterea pensiilor. Marcel Ciolacu: „Vom vedea dacă venim cu o majorare a tuturor pensiilor” Marcel Ciolacu - președintele PSD a vorbit, miercuri seara, despre posibilitatea creșterii pensiilor. Acesta a spus că nu s-a decis încă în coaliție dacă se vor majora toate pensiile sau doar cele mici și medii.
România se TOPEȘTE la 40 de grade! Numărul solicitărilor la ambulanță și intervențiile SMURD, în CREȘTERE ACCELERATĂ Valul de caniculă continuă să facă ravagii! Întreaga țară este sub avertizare de cod galben și portocaliu, iar în unele zone temperaturile înregistrate trec și de 40 de grade Celsius. Numărul solicitărilor la ambulanță a crescut, iar echipajele SMURD abia mai fac față. Nu putine sint cazurile în care paramedicii intervin cu motocicletele, pentru a ajunge rapid la cei care au nevoie urgent de prim-ajutor.
ALERTĂ alimentară - Un nou produs, RETRAS dintr-un mare lanț de magazine - Pericol pentru sănătate Este alertă alimentară în magazinele din România, după ce Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat retragerea de la vânzare a unui lot de chipsuri.
Nu mai arunca mătasea de porumb! E aur pentru sănătate Cui nu îi place porumbul fiert sau copt? Însă ce faci cu mătasea de porumb? Dacă o aruncai până în prezent, află că te poți folosi de ea pentru a-ți îmbunătăți starea de sănătate.
Bolile care se acutizează vara. Ce simptome trebuie să urmărești Vara vine cu mult soare, căldură, plajă și relaxare. Din păcate, sezonul estival aduce și probleme de sănătate. Mai exact, există câteva boli care se pot agrava odată cu venirea caniculei.
Bilanț coronavirus 27 iulie. Aproape 10.000 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore Ultimele date ale infectărilor cu Sars-Cov-2 au fost anunțate de autorități. 1.900 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.
Octavian Jurma, după ce a intuit exact evoluția COVID, iar Ministerul Sănătății a greșit: 15.000 de cazuri pe zi e deja un scenariu optimist Medicul Octavian Jurma a răbufnit după ce datele privind evoluția COVID i-au confirmat estimările făcute în urmă cu 2 săptămâni și au infirmat scenariile mai optimiste ale Ministerului Sănătății. Jurma a amintit de ostilitatea cu care au fost primite analizele sale și de faptul că acum discursul public oficial se axează pe efectele mult mai slabe ale noii forme de coronavirus. Medicul a avansat și un alt pronostic îngrijorător, ca la jumătatea lunii august să se ajungă la 10.000 de internări.
Alexandru Rafila: Vom pregăti legislaţia necesară ca în unităţi sanitare să existe centre de vaccinare Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că va fi pregătită legislaţia pentru ca în unităţi sanitare să existe centre de vaccinare COVID, dorind să faciliteze astfel accesul celor care vor dori să se vaccineze.
Cât de sănătoasă este, de fapt, combinația salată verde și castraveți Castravetii au un continut bogat de apa, fibre, potasiu si magneziu. Potasiul ajuta la echilibrarea cantitatii de sodiu din celule, in acest fel putand ajuta si in cazul aterosclerozei.
Alertă alimentară: produsul pe care hypermarket-ul CORA l-a retras de urgență de la raft Hypermarketul Cora anunță că retrage de la raft un produs consumat frecvent în această perioadă.
Scenariile COVID anunțate de Alexandru Rafila, date peste cap. Evoluția valului 6, mult mai rapidă și mai amplă Estimările privind evoluția noului val COVID, prezentate la începutul lunii iulie de către ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, sunt date peste cap de evoluția reală a fenomenului. În urma cu circa 3 săptămâni, Rafila prezenta drept varianta cea mai pesimistă un vârf de 10.000 de infectări pe zi, spre finalul lunii august. În realitatea, cu o lună mai devreme sunt deja 12.000 de cazuri, iar estimarea este deja ca media de 10.000 să fie atinsă chiar în cursul acestei săptămâni.
Bilanț coronavirus 26 iulie - explozie de infectări, în ultimele 24 de ore: peste 12.000 de cazuri Ministerul Sănătății a anunțat că, în ultimele 24 de ore, au fost raportate 12.353 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, cu peste 7.300 de cazuri mai mult ca în ziua anterioară. În ultima săptămână, 47 de români au murit din cauza infectării cu Sars-Cov-2, potrivit ministrului Alexandru Rafila.
Ce se întâmplă dacă bei zilnic o cană de suc de sfeclă - Experimentul care a uimit medicii O cană de suc de sfeclă pe zi este suficientă pentru a reduce riscul de complicaţii la persoanele cu tensiune arterială crescută. Consumul zilnic al unei căni de suc de sfeclă poate asigura o sănătate de fier. Băut regulat, acest suc poate reduce hipertensiunea arterială.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci porumb fiert în fiecare zi, timp de o lună Află care sunt beneficiile pe care le are porumbul fiert asupra organismului!
Alimentul minune care scade tensiunea arterială - recomandat pe caniculă Popoarele asiatice sunt faimoase la nivel mondial pentru dieta sănătoasă care le conferă longevitate și care este compusă în mare parte din alimente cât se poate de sănătoase.
Scenariile pentru noul val COVID. Medic infecționist: "Acesta este cel mai mare risc" Autoritățile iau în calcul două scenarii în cazul extinderii COVID pentru următoarea perioadă. Dr. Carmen Dorobăţ avertizează că, deşi gravitatea cazurilor este scăzută, riscul de infectare este foarte mare.
Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara: Din păcate, valul 6 COVID atinge foarte mult copiii Managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, medicul Cristian Oancea, a declarat că valul 6 al pandemiei de COVID-19 afectează în special copiii, dar şi persoanele peste 60 de ani cu riscuri asociate.
Simptomele Covid-19 s-au schimbat. Lista completă a noilor semne ale bolii Virusul SARS-CoV-2 a suferit numeroase mutații în cei peste doi ani de când a fost descoperit pentru prima dată, astfel că și simptomele s-au modificat, de-a lungul timpului.
BILANȚ coronavirus 25 iulie 2022: aproape 5.000 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore Un număr de 4.955 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 861 mai multe faţă de ziua anterioară, a anunţat, luni, Ministerul Sănătăţii.
Vaccinul pentru VARIOLA MAIMUȚEI ajunge în farmacii. Tratamentul, avizat de Comisia Europeană -VEZI PROSPECTUL Comisia Europeană a avizat comercializarea vaccinului care oferă protecție împotriva variolei maimuțelor, după recomandarea primit în acest sens de la Agenția Europeană pentru Medicamente. Anunțul a fost făcut de compania daneză care fabrică tratamentul.
Valul 6 al pandemiei lovește România. Andrei Baciu: „Un singur element este nou, dar masca rămâne foarte importantă” Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a explicat că modul în care se transmite virusul nu s-a schimbat însă, iar în lipsa unei variante de vaccin mai eficient împotriva acestei tulpini cea mai importantă „armă” pentru a ne proteja rămâne masca.
Premieră în Iași. Prima intervenție pe creier fără bisturiu Medicii de la Spitalul Clinic de Urgență „Nicolae Oblu” din Iași au efectuat cu succes prima operație pe creier fără bisturiu. Doctorii au reușit să îi salveze viața unui bărbat diagnosticat cu meningiom.