Bani de la stat pentru femei - ce trebuie să faci pentru a primi un ajutor de 2.000 dei lei Guvernul vine cu ajutoare pentru persoanele fără posibilități materiale.
Cum afectează COVID-19 menstruația? Pandemia bolii coronavirus (COVID-19) a suscitat multe probleme de sănătate, inclusiv impactul infecției și al vaccinului asupra sănătății reproducerii. Deși dovezi solide demonstrează siguranța tuturor vaccinurilor COVID-19 disponibile, dezinformări legate de vaccin continuă să circule.
Leguma care ajută cel mai mult la detoxifierea organismului. Este supranumită "aspiratorul de toxine" Această legumă "minune" este bogată în fibre alimentare, are puţine calorii, multe minerale şi vitamine şi ajută să slăbim natural.
BILANȚ coronavirus 6-12 februarie 2023: 3.200 de cazuri noi de COVID-19 în ultima săptămână și 31 de decese Ministerul Sănătăţii informează luni că, în perioada 6 - 12 februarie, au fost înregistrate 3.200 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2.
Depresia și anxietatea. Ce alimente trebuie sa consumi ca să scapi de ele Depresia și anxietatea au devenit la fel de des întâlnite precum răceală și durerea de cap. Fie că te-ai luptat cu depresia cronică, fie că ai experimentat câteva stări de anxietate, aceste tulburări sunt aproape inevitabile.
După câte utilizări devine toxic uleiul de gătit - greșeala pe care și tu o faci Prăjirea alimentelor pare foarte simplă, dar există câteva lucruri pe care ar trebui să le știi dacă nu vrei să ai probleme de sănătate. Spre exemplu, ar fi bine de știut după câte utilizări uleiul poate deveni toxic.
Aproape 80.000 de pacienți au fost tratați cu succes la UPU – Bagdasar Arseni în 18 luni de la inaugurare Aproape 80.000 de pacienți au fost tratați cu succes la UPU – Bagdasar Arseni în 18 luni de la inaugurare. Alte peste 100 de persoane au beneficiat de tratament de specialitate la Unitatea Funcțională pentru Arși din cadrul aceluiași spital
Pericolul uriaș din brânza vegetală. Medic: „O pastă de amidon, un produs plin de aditivi!” Ce riscăm să pățim Brânza făcută fără lapte este mai degrabă o pastă de amidon a cărui gust și textură sunt îmbunătățite cu grăsimi vegetale. Aceasta este explicația unui nutriționist care ne avertizează să evităm astfel de preparate care ne pot îmbolnăvi grav.
Medicamentele care tratează răceala pot provoca atac de cord - Probleme raportate de la mai mulți pacienți În plin sezon al virozelor, un avertisment vine de la Agenția Europeană a Medicamentului! Unele pastile folosite în tratamentul răcelii și gripei pot provoca accident vascular sau atac de cord! Este vorba despre medicamentele care conțin pseudoefedrină, iar acum experții investighează posibila legătură dintre aceste pastile și afecțiuni ale vaselor de sânge din creier după ce mai mulți pacienți au raportat probleme.
De ce se pune sare peste cărbunii încinși pentru grătar - Explicația Deși la o primă vedere pare ușor să faci un grătar, în realitate nu este deloc simplu. Puțini reușesc să gătească carnea perfectă. Asta pentru că atunci când preparăm carne, mici, cârnați sau legume pe grătar, trebuie să fim atenți să nu se ardă prea tare. Pentru e preveni acest lucru adaugă peste cărbunii încinși un pumn de sare grunjoasă.
Cel mai bun înlocuitor pentru carne - Întărește imunitatea și combate oboseala - Alternativa ideală pentru sănătate Datorită proteinelor valoroase din compoziţia sa, ciuperca este înlocuitorul ideal al cărnii, întăreşte imunitatea, combate oboseala şi previne cancerul şi bolile cardiovasculare.
Pericol de EPIDEMII după cutremurele catastrofale din Turcia și Siria - Cadavrele ar putea contamina sursele de apă Un nou pericol ar putea lovi Turcia și Siria. După cutremurele care au avut loc în cele două țări ar putea apărea pericolul unor epidemii, arată un expert german.
Cât de sănătoasă este, de fapt, pielea de pe carnea de pui - adevărul ținut ascuns de nutriționiști Deși pare greu de crezut, pielea de pe carnea de pui nu este atât de dăunătoare precum pare. Tot ceea ce știai despre ea este greșit. Iată de ce!
Antiinflamatoare nesteroidiene (AINS): Tot ce trebuie să știi Antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS) reprezinta o clasa de medicamente utilizata pentru efectele sale de ameliorare a durerii (antialgic), de reducere a inflamatiei (antiinflamator) si de combatere a febrei (antipiretic).
Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei numai apă minerală Apa minerală este foarte gustoasă și ne oferă satisfacție, însă ascunde un secret mai puțin cunoscut: are un efect neplăcut pe termen lung asupra corpului.
Ce trebuie să mănânci astăzi neaparat - Sunt considerate înlocuitorul perfect pentru carne În 2019, Adunarea Generală a ONU a proclamat 10 februarie drept Ziua mondială a leguminoaselor (Rezoluţia A/RES/73/251). În acelaşi timp, a invitat Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), în colaborare cu alte organizaţii, să militeze pentru respectarea Zilei mondiale a leguminoaselor.
Carne și brânză - Combinația pe care trebuie să o eviți neaparat - Riscul major pentru sănătate despre care foarte puțini oameni știu Nu amestecaţi carnea sau mezelurile cu lactatele, dar nici soia cu proteine animale (lapte, ouă, carne). Nu este indicat nici să puneţi lapte în cafea.
50 DECESE din cauza gripei, în România - Peste 540 de mii de români, afectați de viroze respiratorii în acest an Aproape 100 de mii de români au fost afectați de infecții respiratorii în ultima săptămână, a anunțat Institutul Național de Sănătate Publică. De la începutul anului au murit 48 de români din cauza gripei, dintre care 6 în ultima săptămână.
Secție specială dedicată copiilor cu autism, într-un spital din România Primul compartiment din țară dedicat exclusiv diagnosticării și tratării copiilor care suferă de autism va fi înființat la Spitalul pentru Copii din Iași.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei prea multă apă Cum putem să ne dăm seama de câtă apă are nevoie corpul nostru? Care sunt semnele care ne arată că o intoxicație cu apă nu ar întârzia să apară? Află, din materialul următor, câteva semne care arată clar că bei prea multe lichide.
A mâncat trei curmale pe zi timp de două săptămâni. Medicii au fost surprinşi când au văzut-o apoi Dacă mănânci trei curmale pe zi, starea ta de sănătate se va îmbunătăţi considerabil, spun unii nutriţionişti.
A înghiţit 30 de sâmburi de măsline, într-o singură zi. Ce s-a întâmplat în corpul său, inimaginabil! Sâmburii de măsline sunt buni pentru purificarea sângelui, revigorarea circulaţiei sanguine, revitalizarea pielii şi eliminarea impurităţilor din organism. Aşa că data viitoare când cumperi măsline, nu mai arunca sâmburii, pentru că aceştia se numără printre spuţinii sâmburi care pot fi digeraţi de stomacul nostru.
Cel mai bun și sănătos înlocuitor pentru pâine. Prea puțini oameni știu de beneficiile consumului acestui aliment Sorgul, o cereală consumată încă de acum 10.000 de ani, revine în centrul atenţiei pe măsură ce creşte interesul faţă de produsele fără gluten şi nemodificate genetic. Este un înlocuitor excelent al cerealelor, util mai ales celor suferind de boală celiacă sau alte forme de intoleranţă la gluten.
Studiu surprinzător: Efectul pozitiv pe care l-ar avea consumul a două băuturi alcoolice pe zi. Medicii sunt uimiți Una sau două băuturi alcoolice pe zi reduc riscul de demență cu 21%, arată un studiu făcut pe 4 milioane de oameni. Potrivit CNN, o echipă de cercetare condusă de Dr. Jeon Geun-hye de la Spitalul Cha din Gumi a studiat relația dintre consumul de alcool și demență în rândul a 4 milioane de coreeni cu vârsta de peste 40 de ani. Cei care au băut mai puțin de 2 pahare au avut o rată de îmbolnăvire cu 17% mai mică. Persoanele care au băut trei sau mai multe pahare pe zi au avut șanse cu 8% mai mari de a dezvolta demență.
Leguma medicament la mare căutare în România. Costă doar 1 leu la tarabă și vindecă boli grave Guliie nu sunt doar gustoase ci şi benefice sănătăţii noastre. Ele reglează nivelul glicemiei, întăresc oasele şi previn anemia. Guliile sunt considerate leac în afecţiunile respiratorii. Guliile sunt şi un aliment versatil. Se pot servi natur, în crustă de pesmet sua fierte cu ceapă.
Alimentele pe care nutriționiștii NU le mănâncă niciodată. Tu, în schimb, le consumi ZILNIC! De multe ori, încercând să ne menținem silueta, facem greșeli majore, punându-ne în pericol sănătatea.
Plantele care vindecă durerea articulară - remediu pentru încheieturile fragile În cele mai multe cazuri, când spui că te dor oasele, resimți de fapt o durere articulară la nivelul încheieturilor, precum cea cauzată de osteoartrită.
Cel mai periculos aliment din supermarket: toată lumea îl cumpără, deși ne poate UCIDE Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că zahărul ne îngraşă şi ne distruge dinţii.
Proteste în România - Federația Sanitas iese în stradă pentru a treia zi consecutiv Membrii Federaţiei Sanitas vor protesta, miercuri, pentru a treia zi consecutiv, în Bucureşti, de data aceasta marşul programat fiind cu staţionări în faţa sediilor partidelor politice.
O descoperire recentă dă peste cap tot ce știam despre diabetul zaharat. Factorul surpriză în dezvoltarea bolii Diabetul de tip 2 se numără printre afecțiunile moderne căreia îi cad pradă un număr foarte mare de persoane la nivel internațional. Această boala cronică, netransmisibila, apare în clipa în care organismul nu mai poate produce insulina sau atunci când corpul nu poate utiliza corect insulina. Oamenii de știință și medicii cad de acord asupra faptului că în cazul diabetul zaharat, atenţia la dietă este esenţială. Cu toate acestea, un nou studiu aduce informații importante și, totodată, surprinzătoare, cu privire la factorii nocivi în declanșarea și dezvoltarea acestei afecțiuni.