Guliile sunt înrudite cu ridichiile dar şi cu varza, conopida sau broccoliul. Din nefericire, nu se bucură de aceeaşi popularitate ca verişoarele lor. Şi e mare păcat! Gulia conţine atât de multe substanţe nutritive, încât poate intra lejer în categoria superalimentelor.
Arzi mai multe calorii doar mâncând o gulie! Gulia e de mare folos la diete şi pentru că are zero grăsimi.
Guliile sunt bogate în glucozinolaţi, nişte substanţe care fac din gulie o veritabilă „bombă“ antioxidantă. Unele studii arată chiar că persoanele care mănâncă cu regularitate gulii sunt mai ferite de cancer.
Un cercetător american numea guliile, datorită proprietăţilor anti-cancer, legumele medicament! Pentru a beneficia din plin de proprietăţile legumelor medicament, este ideal să le consumaţi crude, poate într-o salată răcoritoare.
Gulia fortifica sistemul imunitar si previne anemia
Sucul de gulie ajuta la eliberarea toxinelor din organism. Gulia contine si vitamina B6 care intareste sistemul imunitar ajuta la formarea hemoglobinei si vitamina C, unul dintre cei mai puternici antioxidanti.
Gulia combate contractiile musculare
Sucul de gulii este indicat pentru combaterea contractiilor musculare si atenuarea durerilor cauzate de acestea. Consumat zilnic, la micul dejun, cate un pahar, sucul de guile poate face minuni in cazul carceilor.
Gulia este un ajutor excelent pentru diabetici
Regleaza nivelul de zahar din sange, ceea ce inseamna ca poate fi consumata si de catre cei care au probleme cu diabetul .