Diabetul poate fi mai bine ținut sub control prin certerea toleranţei la glucoză s scăderea nivelului insulinei cu ajutorul cromului care se regăsește în ceapă. Înainte de a consumă acest aliment trebuie să știți care sunt efectele nocive. Dacă aveți alergie la ceapă, aceasta poate provoca mâncărimi, erupţii cutanate şi irosiri ale pielii. În cazul în care după ce mâncaţi ceapă aveţi o înroşire bruscă a pielii, dificultăţi de respiraţie, o scădere a tensiunii arteriale, ar putea fi semne ale unei reacţii anafilactice şi trebuie tratată de urgenţă.
Gaze intestinale: Conform unui raport emis de Institutul de Sănătate, stomacul este în imposibilitatea de a digera cele mai multe zaharuri şi acestea trec în intestine unde sedescompun provocând gaze. Ceapă conţine fructoza, deci poate provoca gaze. Se manifestă prin balonare, flatuenta, disconfort abdominal. Înseamnă că ai o intoleranţă la ceapăcare duce la greaţă, vărsături şi diaree.
Arsuri: Atunci când acizii din stomac se ridică în esofag, provoacă o senzaţie de arsură dureroasă în piept.
Nu este recomandat să consume ceapă crudă cei care suferă de arsuri stomacale cronice sau reflux gastric. Ceapă, în cantităţi mari, duce la tahicardie şi alte modificări înfuncţionarea sistemului cardiovascular. Este contraindicată celor cu afecţiuni ale ficatului, rinichilor şi pancreasului. Dacă aveţi aceste probleme de sănătate consultaţimedicul dumneavoastră.