"Azi m-am întâlnit cu domnul Dragnea. M-am întâlnit și cu domnul Tăriceanu", a afirmat Grindeanu la Antena 3. Întrebat dacă este certat cu vreunul dintre cei doi, premierul a răspuns că nu.
De asemenea, întrebat dacă vrea să-i ia locul lui Liviu Dragnea în conducerea PSD, Grindeanu a afirmat că deocamdată are "foarte multă muncă de făcut la Guvern".
"In momentul de fata am foarte multa munca de facut la Guvern, am de implementat, impreuna cu echipa si cu ajutorul coalitiei, un program de guvernare extrem, de ambitios, care a fost votat de majoritatea romanilor. In primul rand, asta e preocuparea pe care o am si de aceea si semnalul de alarma legat de buget si de perioada deja tarzie", a mai precizat Sorin Grindeanu.
Reamintim că premierul Sorin Grindeanu va fi primit vineri, 17 februarie, la Bruxelles, de președintele Consiliului European, Donald Tusk, și de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, conform agendelor săptămânale ale celor doi oficiali, anunțate online.
Pe 1 februarie, într-o scrisoare transmisă președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, premierul Sorin Grindeanu reitera "angajamentul ferm al tuturor instituțiilor și factorilor decizionali din România privind continuarea luptei împotriva corupției", scrie Agerpres.
Potrivit unui comunicat al Guvernului, Grindeanu a transmis această scrisoare în contextul pozițiilor publice generate de promovarea de către Guvern a textelor legislative privind amendarea Codului penal, a Codului de procedură penală și a proiectului de lege privind grațierea unor pedepse.
"Am luat notă de declarația comună făcută astăzi cu privire la lupta împotriva corupției în România. Doresc, de la bun început, să subliniez că lupta împotriva corupției este una dintre prioritățile Guvernului pe care îl conduc și sunt în totalitate de acord cu evaluarea dumneavoastră privind raportul Comisiei de Cooperare și Verificare care reprezintă și pentru Uniunea Europeană și pentru noi o temă de maxim interes. Prin Delegația noastră permanentă vă voi transmite și textele legislative adoptate de Guvern privind amendarea Codului penal și proiectul de lege cu privire la grațiere", spunea Grindeanu, în scrisoarea adresată oficialilor europeni.
"Urmărim cu foarte mare îngrijorare evoluțiile recente din România", au transmis mai înainte, tot pe 1 februarie, într-un comunicat comun, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și prim-vicepreședintele CE, Frans Timmermans, care au avertizat că "lupta împotriva corupției trebuie să avanseze, nu să fie subminată".
"Urmărim cu foarte mare îngrijorare evoluțiile recente din România. Lupta împotriva corupției trebuie să avanseze, nu să fie subminată", au avertizat Juncker și Timmermans, după ce guvernul condus de Sorin Grindeanu adoptase, cu o seară înainte, o ordonanță de urgență privind modificarea Codului penal și Codului de procedură.