Articolele din categoria MEDIU:

colectare selectivă Video
Orban, declarație fără perdea despre autoritățile locale: „Primarii n-au cojones”
Premierul Ludovic Orban le reproșează primarilor că nu au destul de mult curaj să impună măsuri mai dure în gestionarea deșeurilor. Șeful Executivului a recurs la o expresie neobișnuită pentru a-i taxa pe edilii din mai multe localități care nu iau nicio măsură pentru colectarea selectivă a deșeurilor. România este pe ultimul loc în UE la acest capitol și riscă un infringement din cauza necolectării selective.
Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene Video
Planul Verde al Europei, prezentat de Ursula von der Leyen la Bruxelles
Comisia Europeană și-a prezentat miercuri planurile de mediu pentru următorii 30 de ani - „Green Deal”. Pactul continental de Mediu stabilește cele mai ambițioase ținte anti-poluare din istorie. Noul plan vrea ca Uniunea Europeană să devină până în 2050 neutră din punct de vedere al gazelor cu efect de seră. De asemenea, în următorii 30 de ani, creșterea economică ar trebui să fie decuplată de utilizarea resurselor naturale.
Vreme extremă, în România. Avertisment: dereglajul climatic devine regulă. Impact devastator
Parlamentul European declară situația de urgență privind clima
Parlamentul cere ca UE să se angajeze în cadrul Conferinței ONU să atingă un nivel zero al emisiilor nete de gaze cu efect de seră până în 2050. Înaintea Conferinței ONU pentru schimbările climatice COP25 de la Madrid din 2-13 decembrie, deputații au adoptat joi o rezoluție prin care declară situația de urgență privind clima și protecția mediului în Europa și la nivel global. Aceștia solicită de asemenea ca toate propunerile legislative și bugetare făcute de Comisie să fie în conformitate cu obiectivul de limitare a încălzirii globale sub 1.5°C.
Tragedie Midia: oi înecate
Acuzații grave după tragedia de la Midia: 14.600 de oi condamnate la moarte! Cine e de vină
Tragedie în portul Midia: Nava Queen Hind, sub pavilion Palau, încărcată cu 14.600 de oi şi un echipaj de 22 de marinari de naţionalitate siriană, s-a scufundat parţial pe bordul drept, duminică dimineaţa. Crescătorii de animale și organizațiile de protecția animalelor au solicitat instituţiilor responsabile o anchetă urgentă şi pedepsirea celor vinovaţi de "dezastrul transportului maritim de animale vii din România".