Articolele din categoria MEDIU:

poluare mogosoaia
Vânt puternic, poluarea persistă. Victima: MOGOȘOAIA
Subiectul calității precare a aerului din nord-vestul Capitalei și zonele limitrofe nu este nou. Se întâmplă cam de jumătate de an, fiecare episod fiind mai pregnant decât precedentul. Tot mai multe voci, tot mai multe sesizări, chiar și proteste în fața Ministerului Mediului. Toate fără un rezultat concret. Sursa poluării pare a se îndrepta către groapa de gunoi Rudeni-Chiajna, deținută de IRIDEX Group, o companie asupra căreia abundă acuzațiile de neconformitate, deși prezintă avize de la mediu, relatează realitateaecologista.net.
coronavirus uk
Dramă în spitalele din Marea Britanie. Un tânăr asistent medical din Anglia a pierdut lupta cu COVID-19
John Alagos (23), un tânăr asistent medical din Marea Britanie, a decedat după o tură de 12 ore, în care nu a folosit  protecția adecvată în lupta cu virusul. Acesta lucra la spitalul general din Watford. Deși putea să plece acasă, Alagos a rămas peste program, pentru a-și ajuta echipa aflată în deficit de personal. Este al treilea asistent medical care își pierde viața în Marea Britanie dintre cei care lucrează în NHS (Sistemul Național de Sănătate).
Să fie un semn oprirea economiei pentru regenerarea planetei?
Să fie un semn oprirea economiei pentru regenerarea planetei?
Multi dintre adeptii teoriei conspiratiei considera ca virusul COVID-19 a fost anticipat in numeroase scrieri si chiar in unele ecranizari ale scenariilor cu pandemii care vor bantui pamantul pentru a-l curata de „necurat”. Daca este asa sau nu vom mai vedea, dar cert este ca incetinirea vietii economice contribuie din plin la regenerarea planetei. Agentia Spatiala Europeana a facut publice imaginile din spatiu surprinse in luna martie 2019 si martie 2020 cu ajutorul satelitului Copernicus Sentinel-5P.
Cel mai scăzut nivel s-a înregistrat în zona Universitate, respectiv de 26 micrograme pe metru cub
Nou nivel RIDICAT al poluării în Capitală. Cele mai ridicate grad de poluare înregistrat la stațiile de la Băneasa Nord, Expoziției și Iuliu Maniu
Deși traficul s-a redus semnificativ în ultimele două săptămâni ca urmare a epidemiei cu noul coronavirus, care a dus la închiderea școlilor și a făcut ca mulți oameni să lucreze de acasă, un nou grad ridicat al poluării s-a înregistrat în această dimineață, la ora 8:00, la cele trei stații de măsurare a calității aerului de la Băneasa Nord, Expoziției și Iuliu Maniu, după cum arată cotele înregistrate pe aplicația aerlive.ro.
neamt incendii padure
Județul Neamț: Peste 630 de hectare de vegetație, distruse de incendii de la începutul anului
În ultima perioadă, pe teritoriul judeţului Neamţ, s-au intensificat incendiile generate de aprinderea miriştilor în scopul „curăţirii” terenurilor agricole. Astfel în perioada 01 ianuarie – 17 martie 2020, subunităţile operative ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Neamţ au participat la un număr de 126 intervenţii pentru stingerea şi limitarea efectelor negative ale incendiilor de vegetaţie uscată manifestate la nivelul zonei de competenţă, suprafaţa incendiată fiind de aproximativ 633 ha.
hexi pharma
Ministerul de Finanțe confirmă redeschiderea Hexi Pharma pe fondul crizei coronavirusului
Măsură excepțională luata in calcul de guvern. Hexi Pharma, fabrica acuzata că făcea biocide neconforme pentrtu spitale, ar putea fi rechiziționată. Criza de dezinfectanți a dat guvernului ideea de a redeschide capacitatea de producție din București, închisă de procurori în aprilie 2016. În acest moment, doar la fabrica Romchim din Târgu Mureș se produc pe scară mai mare dezinfectanți, restul producătorilor din România fiind mai degrabă afaceri mici și mijlocii.