VIDEO | Cum a crescut gaura din stratul de ozon de peste Antarctica Un nou videoclip NASA evidențiază gaura gigantică din stratul de ozon care s-a deschis peste Antarctica anul acesta.
Peste jumătate dintre români cred că schimbările climatice sunt un fenomen natural, nu provocat de om Peste jumătate dintre români (53%) susţin că schimbările climatice sunt un fenomen natural, nu provocat de om. O treime dintre cei care cred că schimbările climatice nu sunt provocate de oameni afirmă că nu ar trebui să ne îngrijorăm din cauza acestui fenomen, conform unui studiu.
Cutremur, luni dimineața, în România Un cutremur s-a produs, în noaptea de duminică spre luni, în România.
Descoperire uluitoare: pasărea care se poate înmulți în mod miraculos - pui fără pereche Zoologii americani au făcut o descoperire uluitoare. O pasăre amenințată de dispariție poate să se reproducă fără împerechere.
Cutremur de magnitudine însemnată, în România. Al doilea, într-o singură zi Un cutremur de 3 grade s-a produs, vineri, în România. Este al doilea seismic produs în aceeași zonă seismică, în doar câteva ore.
Cutremur în Vrancea, vineri dimineață Un cutremur de 2,5 grade s-a produs, vineri dimineața, în județul Vrancea.
Programul Rabla pentru electrocasnice. Când va începe și cât va fi un voucher pentru o mașină de spălat rufe Programul Rabla pentru Electrocasnice va beneficia de o nouă sesiune în luna decembrie, din bugetul de 34 de milioane de lei rămas la dispoziţie.
Ce este eficiența energetică. Câteva metode prin care poți reduce factura la energie Eficiența energetică înseamnă economisirea energiei, reducerea cheltuielilor, protecția mediului. De exemplu, televizoarele și altă aparatură electronică din casă folosesc 40% din consumul de energie, atunci când sunt în stand-by. Pentru a economisi această energie, închideți aparatele când nu le folosiți.
O NOUĂ sesiune a programului "Rabla pentru electrocasnice" va începe curând. Anunțul ministrului MEDIULUI O nouă sesiune a Programului "Rabla pentru electrocasnice" va avea loc în luna decembrie a acestui an. Bugetul alocat este de 34 de milioane de lei, potrivit unui anunț făcut, astăzi, de ministrul interimar al Mediului, Tanczos Barna.
VIDEO - Pădurea Oituz arde de 5 zile. Intervenție riscantă: terenul este plin de MUNIȚIE Incendiul de pădure de la Oituz, din județul Bacău, s-a extins pe o suprafață de 28 de hectare. Este a cincea zi în care zeci de pompieri duc o luptă contracronometru ca să stingă focul. În plus, intervenția este extrem de periculoasă, pentru că terenul ars este plin de muniție neexplodată din Primul Război Mondial.
O nouă taxă auto este exclusă. Ce variante propune ministrul Mediului, Tanczos Barna Ministrul Mediului, Tanczos Barna, afirmă că nu ar susţine implementarea unei noi taxe pentru autovehiculele poluante, cu o vechime mai mare de 15 ani, însă consideră că o soluţie ar fi sprijinirea celor care deţin astfel de autovehicule şi care, din motive sociale, nu îşi permit să le schimbe cu unele nepoluante.
Situație ALARMANTĂ! Incendiul de pădure din Bacău, scăpat de sub control Între 18 şi 20 de hectare de litieră formată din pin, gorun şi fag sunt afectate de incendiul care a izbucnit, duminică, în pădurea Ocolului Silvic Privat Oituz, iar pompierii intervin pentru a patra zi consecutivă pentru stingerea flăcărilor, scrie Realitateadebacau.net.
Greenpeace atacă „succesul” lui Iohannis: „România, cobai pentru tehnologii nucleare insuficient testate” Greenpeace dezaprobă proiectul nuclear „experimental” România-SUA şi subliniază că România „ar urma să devină un „cobai pentru tehnologii nucleare insuficient testate”.
Alunecare de teren în Columbia: cel puțin 11 morți Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa, în urma unei alunecări de teren care a avut loc în sud-vestul Columbiei.
Klaus Iohannis și Joe Biden, anunț despre construirea unui minireactor nuclear în România, cu 6.000 de locuri de muncă Un reactor nuclear de mici dimensiuni urmează să fie construit în România pentru generarea de energie electrică în colaborare cu Statele Unite. Anunțul menționat într-un comunicat al Casei Albe vine în contextul în care în aceste zile se desfășoară summitul privind schimbările climatice, la Glasgow, unde Klaus Iohannis a și anunțat creșterea producerii de energie electrică din resurse regenerabile în perioada următoare în țară.
Cutremur de magnitudine importantă, marți, în România Un cutremur de magnitudine importantă s-a produs, marți, în România.
India va reduce la zero emisiile de carbon cu 20 de ani mai târziu decât obiectivul global În cadrul conferinței pe teme climatice COP26, care se desfășoară în Glasgow, premierul indian Narendra Modi a anunţat că ţara sa va ajunge la emisii net zero de dioxid de carbon în anul 2070, cu 20 de ani mai târziu decât alte țări care s-au angajat în lupta contra poluării, scrie bbc.com.
Acte de VANDALISM pe Via Transilvanica Via Transilvanica, proiectul care promovează turismul in Romania, a căzut pradă vandalilor, scrie Realitatederesita.net.
Descinderi ale comisarilor de mediu în județul ILFOV. Autoritățile au descoperit deșeuri și arderi ilegale Arderile și depozitările ilegale de deșeuri din mai multe localități din Ilfov au intrat în vizorul comisarilor de mediu, scrie Realitateadeilfov.net.
Photo Klaus Iohannis, întâlnire cu liderul de la Casa Albă la summitul pentru climă de la Glasgow - COP 26: Prima IMAGINE cu Joe Biden Klaus Iohannis s-a întâlnit cu președintele american, Joe Biden, luni, la summitul liderilor mondiali din cadrul Conferinței Părților Convenției Cadru a Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP26), la Glasgow.
Incendiu puternic la Oituz: pădurea a luat foc Pădurea a luat foc în apropiere de zona Piatra Șoimului.
Klaus Iohannis va participa la un summit important pe tema schimbărilor climatice. Mesajul președintelui pentru liderii mondiali Preşedintele Klaus Iohannis va participa, în perioada 1-2 noiembrie, la Summitul liderilor mondiali care va avea loc în cadrul Conferinţei Părţilor Convenţiei Cadru a Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP26), la Glasgow (Scoţia, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord).
Deșeuri aduse ilegal în țară, trimise înapoi în Slovacia - s-a deschis dosar penal Tone de gunoaie aduse la începutul săptămânii în România au fost ridicate și vor fi trimise înapoi în Slovacia, potrivit Realitatea Plus.
Omenirea, somată de un dinozaur la ONU Campanie inedită împotriva schimbărilor climatice chiar la sediul ONU.Organizatia a difuzat un clip cu un dinozaur care a ocupat sediul ONU și a cerut umanităţii să nu-şi provoace extincţia.
Imagini spectaculoase din munții Rodnei Imagini de o frumusețe rară au fost surprinse cu o dronă care a filmat deasupra Parcului Național Munții Rodnei.Acesta este al doilea ca mărime din țara noastră și se întinde pe mai mult de 47 de mii de hectare.
Poluare aeriană intensă la periferia Bucureștiului, joi seară. Comisarii Gărzii de Mediu, goniți de la Sintești de cei care ard deșeuri Alertă de poluare extremă joi seară, în anumite zone din Bucureși, cartierele Chitila, Ghencea, Șoseaua Giurgiului sau Pipera. Senzorii din rețeaua independentă de monitorizare a calității aerului, Airly, au înregistrat depășiri de 5 până la 7 ori a concentrației de particule în suspensie.
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, despre oamenii care merg cu autobuzul sau tramvaiul: "Nu sunt săraci, sunt responsabili". Care sunt cele mai POLUATE orașe Ministrul Mediului, Tanczos Barnae, susține că cetăţenii care aleg să circule în oraş cu transportul în comun sau pe jos nu sunt săraci, ci le pasă de calitatea aerului din comunitatea în care locuiesc. Oficialul a precizat că toate marile oraşe din România au o calitate slabă a aerului, cele mai poluate fiind Bucureşti, Braşov, Timişoara, Iaşi şi Cluj-Napoca.
Încă un cutremur s-a produs în România. Al doilea, în ultimele 24 de ore INFP anunță că a avut loc un nou cutremur în România. După seismul de noaptea trecută, cel de astăzi a fost de mică intensitate.
Cutremur de magnitudine însemnată, marți dimineața, în România. Activitate seismică intensă Cutremur, marți dimineața, în România. Seismul s-a produs la o adâncime de 110 km.
Cea mai mare companie de băuturi răcoritoare din lume este și cel mai mare poluator cu plastic Multinaţionala de băuturi răcoritoare Coca-Cola alături de Pepsico, Unilever şi de Nestlé sunt companiile care au poluat cel mai mult lumea cu plastic pe parcursul ultimului an, potrivit studiului pe care îl publică anual organizaţia de apărare a mediului Greenpeace.