Articolele din categoria MEDIU:

Premieră în România: agricultorii dau în judecată meteorologii. Ce reproşează prognozei meteo
Premieră în România: agricultorii dau în judecată meteorologii. Ce reproşează prognozei meteo
Premieră în România: agricultorii ameninţă că depun plângere penală împotriva meteorologilor pentru prognozele din lunile aprilie, mai şi iunie. Fermierii spun că Administraţia de Meteorologie nu i-a avertizat că va fi secetă, iar ei nu şi-au luat măsuri de precauţie. Iniţiativa aparţine agricultorilor din zona Moldovei, care se plâng că recoltele de grâu, porumb şi floarea soarelui sunt compromise. Situaţie nemaiîntâlnită în România: agricultorii ameninţă că depun plângere penală împotriva meteorologilor pentru prognozele din lunile aprilie, mai şi iunie. Fermierii spun că Administraţia de Meteorologie nu i-a avertizat că va fi secetă, iar ei nu şi-au luat măsuri de precauţie. Iniţiativa aparţine agricultorilor din zona Moldovei, care se plâng că recoltele de grâu, porumb şi floarea soarelui sunt compromise. - See more at: http://stiri.tvr.ro/agricultorii-vor-sa-i-dea-in-judecata-pe-meteorologi-pentru-ca-nu-i-au-avertizat-ca-va-fi-seceta_63511.html#sthash.U4Ou9vlN.dpuf
Situaţie de neconceput! Majoritatea tigrilor trăiesc în captivitate (SUA) nu în mediul lor natural
Situaţie de neconceput! Majoritatea tigrilor trăiesc în captivitate (SUA) nu în mediul lor natural
Nu mai este un "tigru economic" şi "adună laolaltă", în compensaţie, un număr impresionant de tigri care par să-i aducă permanent aminte de vremurile de mult apuse! Vorbim despre Statele Unite, unde 5.000 de exemplare din cel mai feroce prădător terestru trăiesc în captivitate. Şi mai grav este faptul că numărul tigrilor care trăiesc în mediul lor natural nu depăşeşte 3.200 de exemplare, scrie worldwildlife.org miercuri, când se sărbătorește Ziua Internațională a Tigrului.
Mica eră glaciară, anunțată de cercetători. Iată cum va arăta în Europa. Imagini fascinante Photo
Mica eră glaciară, anunțată de cercetători. Iată cum va arăta în Europa. Imagini fascinante
Pământul s-ar putea confrunta cu o mini-perioadă glaciară începând din 2030 din cauza schimbărilor în ciclurile de activitate ale Soarelui, apreciază o echipă de cercetători într-un studiu apărut în Royal Astronomical Society și preluat de 7sur7.be. Potrivit oamenilor de știință, activitatea solară va scădea cu 60% între 2030 și 2040, determinând o 'mini-perioadă glaciară', asemănătoare cu cea care a afectat planeta între 1645 și 1715. În cursul acelei perioade, numită mica eră glaciară, iernile erau deosebit de grele, iar verile, foarte scurte în Europa și America de Nord, notează Agerpres.