Ce vor plăti şoferii în locul timbrului de mediu? Anunţul a fost făcut de Ministerul Mediului Veşti proaste pentru proprietarii de maşini vechi! Impozitul pe autovehicule ar putea fi calculat în funcţie de gradul de poluare. Măsura este luată în calcul de Ministerul Finanţelor, după ce timbrul de mediu a fost eliminat, la începutul acestui an. Anunţul a fost făcut de ministrul Mediului, Daniel Constantin.
O mare vedetă părăsește Antena 3 Realizatoarea emisiunii „Esențial”, jurnalista Alina Petrescu, părăsește Antena 3. Azi va realiza, de la ora 14.00 la 16.00 ultima emisiune, potrivit portalului stiripesurse.ro
Alt tip Oamenii de ştiinţă au descoperit o specie nouă de broască. E atât de mică, încât încape pe o unghie Broască este un ordin de animale amfibii tetrapode, fără coadă când sunt adulte, cu picioarele dinapoi mai lungi, adaptate pentru sărit, cu gura largă și cu ochii bulbucați.
Ţara europenă care NU mai acceptă tăierea nici măcar a unui COPAC De-a lungul ultimilor ani, o serie de companii au decis să oprească achiziţionarea de bunuri care contribuie la distrugerea pădurilor tropicale. Însă, până în prezent, acest lucru nu a cunoscut angajamente similare din partea guvernelor, scrie Business Magazin.
Alt tip ALERTĂ de poluare pe mai multe râuri din estul ţării Poluare pe patru râuri care trec prin judeţul Iaşi. Şi asta după ce un transformator de la ultimul Combinat de Utilaj Greu din ţară a cedat, iar o cantitate impresionantă de ulei şi hidocarburi a ajuns în râurile Nicolina, Bahlui, Jijia şi Prut. Apele Române, Garda de Mediu, Prefectura, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Poliţia s-au mobilizat urgent pentru a limita poluarea.
Spectacol rar pe cer. Un "inel de foc" va fi vizibil duminică Părți din America de Sud, Africa centrală și australă, dar și câțiva navigatori norocoși din Oceanul Atlantic vor putea să savureze, duminică, o eclipsă circulară de soare, prilej cu care un "inel de foc" va încercui discul negru al Lunii, relatează Agerpres, care citează AFP.
Acestea sunt SEMNELE care prevestesc un CUTREMUR cu 24 de ore înainte În acest articol găsiţi cele şase semne care prevestesc un cutremur cu 24 de ore înainte de a se produce.
Cutremur în România. Al doilea, într-o singură zi! Un nou cutremur s-a produs, miercuri după amiază, în România.
Antarctica se topește. Specialiștii în mediu avertizează că ne paște un dezastru Încă de anul trecut, toate semnele duceau către acest deznodământ cutremurător. În luna mai 2016, o suprafață imensă de gheață din vestul Antarcticii a început să se topească, rupându-se în bucăți. S-a emis avertismentul că topirea ar putea destabiliza porțiuni mari de gheață, ducând la creșterea nivelului global al mărilor și oceanelor cu peste 3,1 metri.
CUTREMUR de 3,6 în România, miercuri dimineaţă Cu seism s-a înregistrat miercuri dimineaţa în România, conform Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).
Video Cum se prăbuşeşte un zid glaciar. Aşa afectează încălzirea globală Pământul Încălzirea globală este fenomenul de creștere continuă a temperaturilor medii înregistrate ale atmosferei în imediata apropiere a solului, precum și a apei oceanelor, constatată în ultimele două secole, dar mai ales în ultimele decenii.
Alt tip Surpriza pentru pădurari - ce animal extrem de RAR a fost surprins de camere, în România Camerele de supraveghere instalate în Parcul Naţional Semenic au surprins un moment extrem de rar.
Cutremur la graniţa României, marţi dimineaţă Un cutremur a fost înregistrat marţi dimineaţă în Bulgaria, la graniţa provinciei Dobrich cu Shumen.
Inamicul înghețat și negru de pe străzi. Zăpada topită se transformă în microparticule toxice Munţii de zăpadă neagră din marile oraşe sunt un inamic pentru sănătate. Topirea transformă zăpada într-o adevărată bombă de particule extrem de nocive care se ridică în atmosferă. Suntem condamnaţi să le inhalăm şi de aici încep problemele. În cantităţi mari, pot duce la boli grave de plămâni şi inimă.
Topul celor mai poluate țări din lume. E surprinzător unde se situează România Într-un clasament al celor mai poluate state din lume, pe primele locuri se află țări din Asia.
Alt tip Un zimbru din Neamț a ajuns vedetă pe Facebook. Cum a fost filmat Chiar dacă mulți dintre noi de-abia așteaptă încălzirea vremii, un zimbru din Neamț face furori pe Facebook după ce a fost filmat bucurându-se din plin de ninsoare și de zăpadă.
Semn clar de primăvară: Arlie a plecat spre România! Arlie, acvila țipătoare mică (Aquila pomarina) monitorizată satelitar de ornitologii români a plecat din Africa spre România.
Animale dispărute de peste 200 de ani, au apărut din nou pe râurile Prahova şi Teleajen Dispăruţi în urmă cu mai bine de 200 de ani, se pare că mai mulţi castori au apărut din nou în Prahova. Primele zvonuri au fost date în urmă cu mai mulţi ani, însă, în ultima perioadă, animalele sunt văzute din ce în ce mai des de către vânători pe râurile Prahova şi Teleajen, scrie Mediafax.
Precizări ale autorităţilor cu privire la radiaţiile înregistrate în zona Muzeului de Geologie Valorile de radiaţii înregistrate în zona Muzeului Naţional de Geologie din Bucureşti nu afectează mediul înconjurător şi sănătatea populaţiei, acestea încadrându-se în limita de variaţie a fondului natural de radiaţii, anunţă Ministerul Mediului în urma verificărilor făcute marţi.
Alt tip Cele mai GROAZNICE consecinţe ale încălzirii globale. Cum se schimbă natura şi clima Încălzirea globală este fenomenul de creștere continuă a temperaturilor medii înregistrate ale atmosferei în imediata apropiere a solului, precum și a apei oceanelor, constatată în ultimele două secole, dar mai ales în ultimele decenii.
Catastrofă ecologică de proporţii. Sute de balene au murit Locuitorii din zona Golden Bay, Noua Zeelandă, depun eforturi disperate să salveze ce a mai rămas din cele circa 400 de balene pilot care au eşuat pe ţărm în dimineaţa zile de vineri.
Dezastru în Kenya. Preşedintele declară stare de urgenţă Preşedintele kenian, Uhuru Kenyatta, a cerut ajutor internaţional din cauza secetei care face ravagii.
Ar trebui să ne temem? Nivel astronomic al radiaţiilor la Fukushima Dezastrul de la Fukishima este considerat cel mai mare dezastru nuclear după cel de la Cernobîl (1986).
5 construcţii în trepte care-ţi taie răsuflarea Aceste cinci construcţii încă fascinează lumea modernă pentru felul în care au fost realizate.
Activitate seismică importantă în România. Trei cutremure, într-o singură zi. Cel mai mare, 5 grade Un cutremur cu magnitudinea de 5 grade pe scara Richter a avut loc în România, miercuri după-masă, la ora 17:08. La doar câteva minute de la producerea acestuia, un alt seism a avut loc în zona seismică Vrancea.
Ce s-ar întâmpla dacă Pământul ar rămâne fără oxigen timp de 5 secunde? O perioadă de timp de 5 secunde nu pare mare lucru, în general, însă dacă oxigenul ar dispărea pur şi simplu, Pământul ar avea de suferit.
Greșeala majoră pe care mulți o facem când ajungem la hotel. Ne pune sănătatea în pericol Mulți dintre noi facem o greșeală majoră imediat după ce ajungem în camera de hotel, spun specialiștii în curățenie.
Așa putem crea o lume mai curată, în ciuda poluării inevitabile Doar în București sunt peste 1.200.000 de vehicule înmatriculate, astfel că emisiile de CO2 ajung la niveluri înspăimântătoare. În același timp, un arbore cu o masă totală de 2 tone - adică ajuns la maturitate - reține puțin peste 3,5 tone de CO2. Astfel, am putea spune că, pentru fiecare mașină care circulă pe șosea este nevoie să avem doi arbori maturi, astfel încât să nu ne facem griji cu privire la poluare.