Spectacol rar pe litoralul românesc! Specialiștii spun ce se ascunde sub valurile fosforescente din Constanța - VIDEO Litoralul românesc a oferit un spectacol de neuitat, când valuri fosforescente au iluminat apele Mării Negre în apropiere de Constanța. Cei prezenți la mal au fost martorii unui fenomen rar și fascinant, numit bioluminiscență, care apare atunci când anumite organisme vii emit lumină. Acest fenomen natural a captivat privirile celor aflați pe plajă, oferind un peisaj spectaculos sub cerul înstelat.
Cum să ții moliile la distanță. Soluții naturale de îndepărtare a acestor insecte nedorite Cum să ții moliile la distanță. Soluții naturale de îndepărtare a acestor insecte nedorite. Iată ce trebuie să faci.
Ziua pisicilor negre organizată sâmbătă la Muzeul Antipa. Iubitorii de animale pot să și adopte Un eveniment mai special are loc weekend-ul acesta la Muzeul Grigore Antipa - Ziua Pisicilor Negre. Aceasta este sărbătorită pe 26 octombrie la Muzeul Antipa, fiind dedicată promovării adopţiei şi eliminării superstiţiilor legate de aceste animale, susţinând ideea că fiecare pisică merită iubire şi grijă, indiferent de culoarea sa.
Ce arată poziția în care doarme câinele tău? Semnele care-i trădează starea fizică și emoțională Pozițiile în care domn câinii pot transmite informații foarte importante despre starea lor generală, fie că este vorba de sănătate sau de probleme emoționale. Dacă știți să decriptați semnificația acestor posturi, puteți să va ajutați companionul patruped să aibă o viață mai bună.
O nouă generație de pisicuțe a pus stăpânire pe digul de la Mangalia. Galerie FOTO/VIDEO O nouă generație de pisicuțe a apărut la malul mării, pe digul de la Mangalia. Micuțele feline au fost adoptate de localnici, care le-au construit căsuțe, le aduc hrană și chiar le-au dedicat o pagină specială pe rețelele de socializare.
Cum se calculează, de fapt, vârsta unei pisici în ani omenești. Procedeul e total diferit de cel pentru câini Te-ai întrebat vreodată cum se calculează vârsta pisicii în ani omenești? Spre deosebire de oameni, dezvoltarea vârstei lor nu este lineară. Ele se dezvoltă foarte repede în primii doi ani de viață, astfel că la 2 ani, pisica are 24 de ani ai omului.
Misterul Teiului lui Eminescu. Fenomenul biologic excepțional care-l ține în viață după 500 de ani Asemeni celui al cărui nume îl poartă, celebru tei al lui Eminescu este și el un fenomen. Specialiștii au studiat arborele a cărui vârstă a depășit o jumătate de mileniu și au descoperit că aceasta supraviețuiește datorită unui proces biologic rarisim, cu atât mai special cu cât arborele-monument a suferit o serie de intervenții de-a lungul timpului.
Chinezii își trimit animalele de companie la muncă: Cafenelele pentru câini și pisici devin afaceri prospere O tendință neobișnuită ia amploare în China, unde proprietarii de câini și pisici își trimit animalele de companie să "lucreze" în cafenele special dedicate acestora. În aceste locații, vizitatorii interacționează cu animalele, iar acestea sunt recompensate cu gustări. Afacerea devine tot mai populară în marile orașe, iar fenomenul este cunoscut sub numele de "Zhengmaotiaoqian", adică „a câștiga bani pentru gustări”.
Diplomația, dusă la un alt nivel. O pereche drăgălașă de panda, trimisă de China la Washington. Călătoria uimitoare a celor două VIP-uri O pereche adorabilă de panda, aşteptată cu nerăbdare la Washington, a pornit luni într-o călătorie lungă din China spre capitala americană.
Operațiune spectaculoasă a pompierilor bihoreni, pentru salvarea unui câine - FOTO/VIDEO Operațiune spectaculoasă a pompierilor bihoreni, pentru salvarea unui câine care a căzut în Groapa Ruginoasă din Parcul Natural Apuseni. Unul dintre militari, cel care a coborât propriu-zis după patruped, a escaladat cu acesta vreme de o oră pentru a ieși de pe versant.
Animalul unic care trăiește doar în România. Specia preistorică care este considerată un miracol al naturii În apele râului Vâlsan, din inima Munților Făgăraș, trăiește un pește extrem de rar și valoros, care face parte dintr-o specie preistorică: aspretele (Romanichthys valsanicola). Acest pește, considerat un miracol al naturii, este o adevărată relicvă vie, supraviețuind din vremurile erei glaciare și fiind un simbol al biodiversității unice din România.
Un animal rar surprins alături de puiul său în pădurile din România. Este al treilea cel mai mare prădător din Europa Un moment deosebit a fost capturat recent în pădurile României: o femelă râs, alături de puiul său, a fost filmată în Parcul Național Cheile Bicazului-Hășmaș. Deși râsul este perceput ca un animal drăgălaș datorită înfățișării sale, el ocupă locul trei în ierarhia celor mai mari prădători din Europa, după urs și lup.
Fotografii de natură sălbatică din 2024: Imaginea câștigătoare și locul realizării Un spectaculos instantaneu subacvatic cu mormoloci de broaște, realizat de Shane Gross, i-a adus acestuia titlul de „Fotograful anului de natură sălbatică” în 2024.
Cum să îți dezveți pisica să muște. Câteva sfaturi simple de la specialiști Orice stăpân de pisică știe că uneori mușcăturile și zgârieturile pot fi enervante, mai ales dacă vin prin surprindere sau într-un moment nepotrivit. Cu toate acestea, în situația în care doriți să vă dezobișnuiți prietenii blănoși să se comporte așa, este forate important să le înțelegeți comportamentul și să încercați câteva trucuri simple.
S-a deschis competiția pentru cele mai haioase poze cu animale de anul acesta. Galerie Foto S-a dat startul competiției anuale care aduce împreună cele mai haioase momente surprinse de aparatele de fotografiat ale talentelor din întreaga lume – Premiile Comedy Wildlife Photography! Anul acesta, concursul promite să ne ofere o serie de imagini care nu doar că ne vor amuza, dar ne vor și aduce mai aproape de fascinanta lume a animalelor.
A ucis câinele vecinilor pentru că...lătra! A scăpat doar cu o amendă Un bărbat care a ucis cu o cruzime greu de imaginat câinele vecinilor, pentru simplul fapt că patrupedul lătra, a scăpat, după 3 ani de procese tergiversare, doar cu o amendă.
Amendă uriașă pentru un bărbat care a abandonat mai multe pisici pe marginea șoselei Un bărbat de 35 de ani din Cluj a fost amendat cu 12.000 de lei din cauză că a abandonat pe margine șoselei cinci pui de pisică.
Parcul Tudor Arghezi a fost gazda unui târg de adopții Sâmbătă, 5 octombrie, a fost organizat, în premieră, un târg de adopții, în Parcul Tudor Arghezi din sectorul 4, un parc modern și foarte prietenos cu iubitorii de animalele.
Pisica transilvană, prima rasă românească recunoscută mondial: cum arată ghemotocul de blană care cucerește tot mai multă lume Pisica transilvană este prima rasă românească recunoscută internațional. Până la momentul actual, rasa este omologată parțial. Însă, decizia definitivă se va lua peste doi ani când se va naște a patra generație de pui.
Plante de apartament periculoase pentru animalele de companie. Trebuie să scapi de ele dacă ai pisici sau câini în casă Unele plante sunt toxice pentru pisici. Astfel că dacă ai aceste plante de apartament ar trebui să renunți la ele, dacă ai pisici în casă. Află care sunt acestea, pentru a evita să le ții în apropierea felinei tale
Decizie fără precedent. Ce se întâmplă cu bucureștenii care vor intra cu câini și pisici în Primăria Capitalei Primăria Capitalei ar putea deveni prima instituție publică din România unde stăpânii de câini și pisici pot intra cu patrupedele în clădire.
Doi lupi au băgat spaima în locuitorii unui sat din Caraș Severin. De peste o săptămână dau târcoale gospodăriilor VIDEO Autorităţile locale din comuna Berzasca, judeţul Caraş-Severin, solicită sprijin pentru îndepărtarea a doi lupi care au coborât în localitate de o săptămână, sătenii temându-se că animalele sălbatice le-ar putea provoca pagube în gospodării.
Lucruri mai puțin cunoscute despre animale. Ce nu știai despre patrupedul tău Lucruri mai puțin cunoscute despre animale. Ce nu știai despre patrupedul tău.
Cercetătorii au reușit să înregistreze ce se întâmplă în CREIERUL pisicilor când suferă Un grup de cercetători canadieni a reușit să înregistreze, în premieră, activitatea din creierului pisicilor. Potrivit oamenilor de știință, metoda ar putea fi utilă pentru a evalua mai bine durerea cronică la felinele noastre mici și pentru a dezvolta noi tratamente.
Prima rasă românească de PISICĂ recunoscută internațional. Surpriză totală, cu ce animal seamănă? Prima rasă românească de pisici a fost recunoscută la nivel mondial de cele mai mari federații internaționale de specialitate. Este vorba despre „Pisica Transilvană”, care a apărut în mod natural, în Munții Carpați. Rasa este omologată deocamdată, parțial, urmând ca decizia definitivă să fie luată peste doi ani, când se va naște a 4-a generație de pui.
Puiul de pinguin, vedetă în online. Pesto este de două ori mai mare decât părinții săi Un pui de pinguin imperial aflat într-un acvariu din Australia a devenit vedetă pe internet! Are doar nouă luni, însă Pesto cântărește deja de două ori mai mult decât părinții săi la un loc, care au fiecare doar câte 11 kilograme.
UE a pus gând rău lupilor. Statele membre au convenit diminuarea statutului de protecţie a speciei Statele membre ale UE şi-au dat miercuri acordul pentru diminuarea statutului de protecţie a lupilor, dând astfel curs unor cereri ale crescătorilor de animale, în pofida opoziţiei ONG-urilor de mediu.
Măsurile care ar scăpa animalele de abuzuri mai așteaptă. Votul care ar putea scoate România din clasamentul rușinii a fost amânat de deputați Vot amânat la Parlament. Abuzurile împotriva animalelor nu îi mișcă pe deputați!
Un șarpe norocos: a rezistat 3 zile închis într-un autoturism. A fost eliberat în natură de jandarmi Aventura vieții, pentru un șarpe de 2 metri: a reușit să supraviețuiască, timp de trei zile, închis ermetic într-un autoturism. O surpriză și mai mare au avut-o proprietarul mașinii, care a chemat jandarmii să scoată reptila din mașină.
Cum comunică, de fapt, furnicile? Dotarea naturală care le ajută să fie atât de bine coordonate Furnicile ne surprind deseori prin acțiunile lor care par perfect coordonate, deși sunt implicate mii de insecte. Oamenii de știință au deslușit misterul, iar concluziile lor se pot dovedi extrem de importante chiar și atunci când se fac dezinsecții în zone contaminate de furnici.