Articolele din categoria LUMEA ANIMALELOR:

Ursul Baloo, chinuit de peste 20 de ani pentru distracția turiștilor - Este ținut într-un țarc în stațiunea Straja, cu girul autorităților Photo
Ursul Baloo, chinuit de peste 20 de ani pentru distracția turiștilor - Este ținut într-un țarc în stațiunea Straja, cu girul autorităților
Autoritățile au eșuat în salvarea ursului Baloo, ținut în captivitate de peste 20 de ani, într-un țarc mic lângă pârtia de schi din stațiunea Straja. Animalul sălbatic este folosit ca mascotă în stațiunea din Valea Jiului, în pofida încercărilor de peste 10 ani ale unei cunoscute asociații de protecție a animalelor de a-l duce în Rezervația de urși de la Zărnești - Sanctuarul Libearty.
Cât timp poți să îți lași câinele singur în casă
Cât timp poți să îți lași câinele singur în casă și cum îl poți ajuta să treacă mai ușor peste orele de singurătate
Uneori, viața noastră agitată ne obligă să luăm decizia dificilă de a lăsa câinele nostru singur în casă. Deși nu ne dorim să fim separați de animalul nostru de companie, activitățile cotidiene precum munca, școala sau alte angajamente pot determina o absență temporară. Însă, este important să ne întrebăm cât timp este acceptabil și sănătos pentru câinele nostru să stea singur.
Cele mai haioase poze cu animale de anul acesta au fost premiate. Foto: C|olaj ComedyWildlife
Galeria de râs: Cele mai haioase poze cu animale de anul acesta au fost premiate. Fotografiile fericiților câștigători
 Bun venit în galeria de râs a premiilor Comedy Wildlife Photography Awards! Anul acesta, concursul plin de umor și bucurie a adus în prim plan cele mai haioase și adorabile poze cu animale. De la interacțiuni amuzante până la momente surprinse în cele mai nepotrivite ipostaze, această galerie este dedicată tuturor iubitorilor de animale care nu pot rezista să nu radă cu poftă atunci când văd imagini în care animalele ne demonstrează că și ele se distrează în lumea lor aparte.
Studiul a pornit de la cel mai rău scenariu posibil (foto: Profimedia)
Ce trebuie să știi dacă vrei să mănânci hrană pentru câini sau pisici. Care e mai bună pentru om?
Mulți stăpâni de animale au recunoscut faptul că ar fost tentați să guste din mâncarea acestora, iar unii chiar au făcut-o. De altfel, dacă nu ai un simț al mirosului mai slab, nu poți spune că unele produse nu sunt îmbietoare la adulmecat. Specialiștii au studiat problema și au găsit răspunsul: o porție din mâncarea pisicii nu ne va face rău, dar nici bine. La fel și în cazul celei de câine. Dacă însă vreți să treceți la un regim pe termen lung, lucrurile se schimbă radical. 
Exemplarul superb de pisică sălbatică din Parcul Național Retezat care a innebunit internetul. Foto: Facebook
Exemplarul superb de pisică sălbatică din Parcul Național Retezat care a înnebunit internetul. „Aș lua-o acasă”
Parcul Național Retezat, situat în județul Hunedoara din sud-vestul României, este o comoară naturală ce adăpostește o varietate impresionantă de specii sălbatice. Recent, în cadrul unei acțiuni de monitorizare a faunei sălbatice, a fost surprins un exemplar spectaculos de pisică sălbatică (Felis Silvestris), iar reacțiile internauților au fost la superlativ, de la „o minunăție” la „as lua-o acasă”.