În comuna Scânteia o familie deține 1 hectar de teren agricol. Acum 6 ani si-au făcut plantația de lavandă, iar anul acesta s-au gândit să o transforme într-un obiectiv turistic. „Pe lângă produsele noastre, pe care majoritatea clienților le știu, acum mai avem și niște prieteni care ne ajută să animăm un pic locul, cu o clătită, cu un porumb fiert, cu o vată de zahăr pe băț. Cu un suc rece, cu un sirop de lavandă îi așteptăm pe prietenii și clienții și oamenii care ne îndrăgesc”, spune prorpietarul plantației, Tiberiu Marinete.
Aici, pe câmpul plin de lavandă, vizitatorii află și despre toate proprietățiile acestei plante, iar doritorii își pot cumpăra fel de fel de produse din lavandă.
„Noi ne dăm toată silința să facem produse cât mai naturale, bio, fără conservanți, aditivi. Apa florală este al doilea produs ce iese prin procesul de distilare al florii, de aceea rămân și particule de ulei în apă, și este buna împotriva insectelor. Iar dacă ne-a pișcat din nefericire un țânțar, ne dăm cu apa florală și ne trece acea iritație, acea mâncărime insuportabilă care nu ne dă pace. Este bună și împotriva arsurilor solare sau împotriva acneei”, spune Elena Manolache.
Deși beneficiile produselor din lavandă sunt foarte multe, cei mai mulți vizitatori vin în weekend pentru a face fotografii superbe în acest câmp violet și pentru momentele de relaxare.