Potrivit datelor Institutului Național de Sănătate din SUA, somnul este mult mai calitativ atunci când avem şosete în picioare. Astfel, corpul stabilește temperatura corectă și în acest fel stabilește și ordinea în funcționarea creierului și organismului.
Dormitul cu șosete produce căldură la picioare și asta duce la dilatarea vaselor de sânge, efect ce relaxează corpul și transmite creierului că e timpul de somn.
„Încălzirea picioare reci determină dilatarea vaselor de sânge, și astfel creierul primește mesajul că este timpul să doarmă”, spun specialiștii.
Lipsa somnului crește riscul scăderii concentrației și afectează negativ memoria și starea de spirit. Pe termen lung, asta înseamnă posibilitatea apariției bolilor de inimă, a depresiei și a obezității.
Iar dormitul cu șosete în picioare contribuie la prevenirea sindromului Reye și la ameliorarea simptomelor în caz de menopauză.
Specialiștii te sfatuiesc să fii atent la bacterii, astfel că e indicat să eviți șosetele pe care le-ai purtat în timpul zilei. De asemenea, trebuie să ai grijă și de igiena piciorului, să speli și să usuci bine înainte de a merge la culcare. Șosetele trebuie să fie fabricate din materiale naturale și nu prea groase.