Cum să faci chipsuri de banane și ce pași să urmezi pentru a ieși crocante
- 3 banane coapte
- zeamă de la o lămâie
În cazul în care vrei să renunți la chipsurile clasice din cartofi, ar fi bine să încerci această rețetă de chipsuri de banane. Se prepară extrem de ușor și ai nevoie de doar 90 de minute.
În primul rând, trebuie să știi că ai nevoie de banane coapte, însă care nu au urme maro pe coajă. Acestea nu trebuie să fie prea moi, deoarece trebuie tăiate perfect așa că cele prea coapte nu o să poată fi utilizate.
Pentru a prepară o porție de chipsuri ai nevoie de 3 banane coapte și zeamă de la o lămâie. Bananele se taie felii, nu mai groase de 0.2-0.3 centimetri.
Următorul pas va fi să pui o hârtie de copt pe o tavă, iar apoi să așezi feliile de banane. Folosind o pensula, unge feliile de banane cu puțină zeamă de lămâie.
Cuptorul se preîncălzește la temperatura de 100-110 grade Celsius, iar apoi tavă cu feliile de banane se pune la copt timp de 90 de minute. Totuși, va trebui să le întorci pentru a te asigura că se vor rumeni pe ambele părți.
Bananele vor fi gata numaidecât, însă pentru a fi crocante trebuie să le lași să se răcească. Abia atunci le poți savura cum trebuie. Nu te speria dacă chipsurile sunt moi atunci când le-ai scos din cuptor, va trebui să ajungă la temperatura camerei și vor fi crocante.Dacă vrei să le îmbunătățești gustul, le poți presară cu puțină scorțișoară. Vestea bună este că le poți păstra timp de o săptămâna fără probleme, însă doar într-o caserolă care se închide etanș.
Aceste chipsuri de banane se pot pregăti și la air fryer, dacă ai așa ceva. Metodă este mult mai rapidă, așa că o poți încerca și tu.
Dispozitivul trebuie setat la temperatura de 180 grade Celsius, iar bananele trebuie puse pe o hârtie de copt. Nu uită să le ungi cu puțin suc de lămâie, iar apoi să le aranjezi încât să aibă loc. Dacă ai prea multe, le poți face în două ture, nu trebuie să pui feliile unele peste altele.
Chipsurile se vor găti timp de 10-12 minute, însă va trebui să le întorci pentru a fi crocante pe ambele părți. Bineînțeles, atunci când sunt gata, lasă-le să se răcească pentru a fi crocante.
Ar fi bine să știi că aceste chipsuri sunt o sursă de carbohidrați și fibre pentru organism, dar în același timp conțin și potasiu, adică benefice pentru sistemul muscular. Că să nu mai spunem că sunt mult mai sănătoase față de chipsurile de cartofi pe care le găsești în magazine!