Pentru a te ajuta să dormi mai liniștit/ă, iată o listă cu 10 lucruri pe care le poți face pentru a scăpa de sforăit:
Slăbește
Dacă te-ai îngrășat mai ales în zona gâtului, acesta ar putea fi motivul pentru care sforăi. Dacă este vorba de această situație, pierderea în greutate îți poate rezolva problema sforăitului. Cu toate acestea, reține că și persoanele slabe pot sforăi.
Dormi pe o parte
Încearcă să dormi pe o parte și să renunți la orice altă poziție de dormit. Acest lucru va împiedica limba să atingă peretele din spate al gâtului.
Dacă dormi pe spate, oferă-ți un sprijin adecvat
În cazul în care nu poți dormi pe o parte și trebuie să dormi pe spate, înalță capul patului câțiva centimetri, dacă este posibil. O pernă suplimentară poate da rezultate bune.
Renunță la obiceiurile proaste
Fumatul și alcoolul sunt foarte dăunătoare din toate punctele de vedere, inclusiv atunci când vine vorba de sforăit. Îți pot relaxa mușchii, ceea ce duce la sforăit. De asemenea, îți pot îngreuna procesul de respirație.
Dormi suficient
Este important să previi oboseala din cauza lipsei de somn bun. Când dormi mai puține ore decât ar trebui, mușchii tăi devin rmai relaxați și sforăi mai mult.
Fă vocalize
Vocalizele pot face minuni pentru somnul tău. Cântă prin casă timp de 20 de minute în fiecare zi, astfel încât să îți tonifici mușchii gâtului, lucru ce te poate ajuta să previi sforăitul.
Poți să îți eliberezi căile nazale curățindu-ți sinusurile înainte de culcare. Benzile nazale sunt, de asemenea, o soluție excelentă.
Schimbă-ți pernele mai des
Acarienii se pot acumula pe pernă și pot provoca reacții alergice, ducând la sforăit. Înlocuiește-ți perna cel puțin la fiecare 6 luni.
Menține-te hidratat/ă
Bea multe lichide, astfel încât nasul tău să rămână mai puțin înfundat și fără secreții. Bea în jur de 11 până la 16 căni de apă pe zi.
Fă suficientă mișcare
Sportul te poate ajuta și el să scapi de problema sforăitului, deoarece îți poate tonifica toți mușchii, prevenind astfel relaxarea lor.
Sursă text: Eva.ro