Oboseală, amețeli și dureri de cap. Sunt doar câteva dintre simptomele cu care se confruntă mulți români, odată cu venirea primăverii. Astenia de primăvară ar putea aduce transformări semnificative, dar nu este un motiv de îngrijorare, spun specialiștii. Totuși, este bine să ținem cont de anumite sfaturi.
Cei mai mulți oameni se bucură de schimbarea vremii. Sunt însă și persoane care sunt afectate de această perioadă. Ziua mai lungă și schimbările din mediu pot declanșa binecunoscuta astenie de primăvară.
Această stare reprezintă o slăbiciune generală a organismului și apare când organismul încearcă să se adapteze la trecerea dintre anotimpuri.
"Este foarte important să gândim pozitiv pentru că ne influențează, să ne păstrăm rutina zilnică chiar dacă starea aceasta va persista. Să facem multă mișcare, să profităm de soare, socializăm și să mâncăm în așa fel încât să îi dăm organismului un plus de energie", ne explică Elena Stambuli, psiholog.
În mod normal, astenia de primăvară durează aproximativ trei săptămâni. Dacă a trecut mai mult timp, iar starea este aceeași, este recomandată vizita la un medic.