Articolele din categoria EXTERN:

Donețk și Lugansk anunţă că au fuzionat, în scris, într-un nou stat - "Novorossia"
Donețk și Lugansk anunţă că au fuzionat, în scris, într-un nou stat - "Novorossia"
Regiunile ucrainene Donețk și Lugansk au format sâmbătă un stat nou denumit ''Republica Novorossia'', într-un congres al susținătorilor federalizării Ucrainei, ce s-a desfășurat la Donețk, cu o zi înaintea alegerilor prezidențiale din Ucraina, considerate de Occident 'cruciale' pentru rezolvarea crizei politice din această țară, informează agenția de presă RIA Novosti, citată de agerpres.ro.
TENSIUNE MAXIMĂ în Ucraina, cu o zi înainte de alegerile prezidenţiale Exclusiv
REALITATEA TV, la KIEV. TENSIUNE MAXIMĂ în Ucraina în pragul alegerilor prezidenţiale
În Ucraina a fost Ziua Tăcerii, în ajunul alegerilor prezidenţiale anticipate. Politicienii au încheiat campania electorală. A fost un calm relativ, un adevărat armistiţiu intervenit, coincidenţă sau nu, după declaraţiile pacificatoare ale lui Vladimir Putin. Preşedintele rus a declarat că prezidenţialele din Ucraina nu ar fi trebuit organizate în acest context, dar a dat asigurări că va respecta decizia luată de alegători.
Ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, despre prezidenţiale: UE şi NATO, obiectivele Ucrainei / Foto: MEDIAFAX Exclusiv
Ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, despre prezidenţiale: UE şi NATO, obiectivele Ucrainei
Obiectivul viitorului preşedinte al Ucrainei: aderarea la Uniunea Europeană şi la NATO. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Realitatea TV, ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Teofil Bauer, a vorbit despre condiţiile tensionate în care are loc scrutinul prezidenţial anticipat, despre responsabilităţile următorului lider de la Kiev, dar şi despre securitatea energetică în Europa.
Nigel Farage, lider UKIP
EUROPARLAMENTARE 2014. Partidul populist xenofob UKIP, aproape de victorie în Marea Britanie
EUROPARLAMENTARE 2014. Nigel Farage, liderul partidului antiimigrație UKIP, se îndreaptă spre un succes la alegerile locale și europene de joi, în condițiile în primele rezultate sugerează câștiguri puternice pentru partidul său, relatează Financial Times și The Daily Telegraph, citate de Agerpres.ro. Nigel Farage este un eurosceptic şi un critic dur al României, el mergând până acolo încât a spus că nu ar vrea să aibă vecini români, declaraţie pentru care şi-a cerut scuze ulterior.