La scurt timp după miezul nopţii de miercuri spre joi, alarmele s-au activat în sudul ţării, la Tel Aviv însă, pentru prima oară de la escaladarea violenţelor luni, şi în nordul Israelului.
Între timp, forţele aeriene israeliene au lovit poziţii ale Hamas din Fâşia Gaza vizând, printre altele, obiective care au legătură cu operaţiunile de contraspionaj ale Hamas, precum şi locuinţa unui comandat al mişcării, Iyad Tayeb.
În Fâşia Gaza, cel mai recent bilanţ al victimelor indică 67 de morţi, inclusiv 17 copii, şi aproape 400 de răniţi.
În tabăra israeliană, numărul morţilor a crescut la şapte.
"Ca represalii pentru raidul asupra turnului Al-Shoruk şi moartea unui grup de lideri", Hamas a lansat miercuri seară peste o sută de rachete spre Israel, dintre care mai multe au fost interceptate de sistemul de apărare antirachetă Domul de fier.
Astfel, numărul rachetelor lansate spre Israel de mai multe grupări armate palestiniene de la începutul săptămânii se ridică la aproximativ 1.500.
Premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a declarat hotărât să continue să atace şi să slăbească capacităţile militare ale Hamas.
Preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene, Mahmoud Abbas, cu sediul în Cisiordania, locul protestelor, al ciocnirilor şi al atacurilor împotriva forţelor israeliene care au ucis trei persoane marţi, i-a cerut preşedintelui american, Joe Biden, într-o discuţie telefonică, să "oprească atacurile israeliene".
În culise, Qatarul, Egiptul şi ONU lucrează, de asemenea, pentru a facilita o mediere. Ministrul egiptean de externe a luat legătura cu omologul său israelian pentru a încerca, fără succes pentru moment, să îl convingă să oprească raidurile asupra Fâşiei Gaza. Un emisar american este aşteptat să sosească în regiune.
Hamas a lansat o primă rundă de rachete asupra Israelului în semn de solidaritate cu cei peste 700 de palestinieni răniţi în ciocnirile cu poliţia israeliană pe Esplanada Moscheii din Ierusalimul de Est.