"Republica Moldova trece printr-o perioadă internă grea atât din punct de vedere social, cât și politic, societatea fiind extrem de divizată. Prăpastia creată între cetățeni și factorii politici de decizie face ca implicarea societății civile să fie mai utilă ca oricând.
Astfel, solicităm societății civile din Republica Moldova să nu facă jocurile Moscovei sau ale oricărui partid politic, ci să sprijine cetățenii moldoveni și să ajute la facilitarea comunicării dintre aceștia și decidenţii politici.
Coaliția Națională pentru Modernizarea României consideră vitală asigurarea unei stabilități politice interne şi respectarea statalității Republicii Moldova, respectiv păstrarea si consolidarea granițelor.
În acest context, într-un mediu intern volatil, cu partide politice lipsite de încrederea cetăţenilor, cu instituţii aflate în proces de consolidare şi factori externi extrem de prezenţi şi interesaţi în crearea de instabilitate internă, societatea civilă, sub diversele forme de organizare, reprezintă SINGURUL factor de coagulare a încrederii cetăţenilor.
CNMR solicită societătii civile din Republica Moldova să nu se implice în susţinerea unor interese politice şi să continue să asigure un climat de încredere pentru cetăţeni şi o presiune constantă asupra decidenţilor pentru oferirea unei STABILITĂŢI", precizează CNMR în cadrul unui comunicat de presă.