Casa Albă şi-a recunoscut greşeala şi a retransmis rapid o listă modificată, care nu includea numele ofiţerului CIA, identificat în primul comunicat drept "şeful secţiei" din Kabul, un termen folosit de obicei de CIA pentru spionul cu cel mai înalt grad dintr-o ţară.
Ofiţerul CIA s-a aflat printre cei 15 oficiali americani care au fost prezenţi la un briefing pe probleme militare organizat pentru preşedintele Barack Obama în baza de la Bagram, din apropiere de Kabul. Printre participanţi s-au aflat, de asemenea, ambasadorul SUA în Afganistan, James B. Cunningham, şi generalul Joseph F. Dunford, comandantul forţelor americane şi al coaliţiei din Afganistan.
Numele au fost incluse pe lista participanţilor la briefing trimisă de reprezentanţi din armata SUA biroului de presă al Casei Albe.
Ulterior, lista a fost trimisă pe email jurnaliştilor care l-au însoţit pe preşedintele Barack Obama în vizita în Afganistan.
Un caz similar a avut loc după ce oficiali ai administraţiei George W. Bush au dezvăluit identitatea fostului ofiţer CIA Valerie Plame, însă împrejurările au fost diferite, în condiţiile în care s-a urmărit discreditarea soţului său, fost ambasador şi un critic vehement al invadării Irakului.
De asemenea, identitatea a cel puţin trei şefi ai secţiei CIA din Pakistan a fost dezvăluită public în ultimii ani. Într-unul dintre aceste cazuri, un ofiţer CIA a devenit ţinta unor ameninţări cu moartea, după ce identitatea sa a fost dezvăluit, ceea ce a obligat Agenţia Centrală de Informaţii să-l aducă rapid în ţară.