Articolele din categoria EDUCAŢIE:

Elev în prima zi de școală / Foto: Profimedia
Val de ÎNTREBĂRI ale părinților pe grupurile de Facebook legate de cum se aplică procedurile în caz de infectare cu COVID-19. Ce răspunde Ministerului Sănătății
Începerea noului an școlar în format fizic a atras după sine, așa cum era și firesc, o serie de întrbări din partea părinților legate de modul în care se aplică, în diferite situații, procedurile stabilite de guvern privind infecția cu virusul SARS-CoV-2. Cum Facebook-ul a devenit, vrând-nevrând, o sursă de "informare", majoritatea întrebărilor au fost puse pe grupurile de părinți. Răspunsurile nu au întârziat să apară, fiecare având un punct de vedere pe marginea diferitelor subiecte. Important  este, însă, indiferent de curiozități, de ținut cont de reglementările stabilite în Ordinul comun al Ministerului Educației și Sănătății din 6 septembrie. 
Zile libere plătite cu 75% pentru părinții care vor sta acasă dacă se închid școlile
Zile libere plătite cu 75% pentru părinții care vor sta acasă dacă se închid școlile din cauza COVID-19 - Anunțul lui Florin Cîțu
Peste o lună, Guvernul revine la măsura prin care părinții ai căror copii vor trece la învățământ online vor primi 75% din salariul brut pentru zilele libere. Anunțul a fost făcut marți de premierul Florin Cîțu. Premierul a declarat că Guvernul va face tot posibilul ca școala să se desfășoare în continuare în format fizic, dar este posibilă intrarea în online odată cu tendința mare de creștere de la o zi la alta a noilor îmbolnăviri de COVID-19.
Vaccinare antiCovid
Campania de vaccinare din școli, blocată de GDPR. Sorin Cîmpeanu: Avem o problemă de reglementare. Suntem în discuții cu Ministerul Sănătății și INSP
Campania de vaccinare anti-Covid în școli trebuia să înceapă chiar în prima zi de școală, după cum anunța medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei nationale de vaccinare, însă situația este blocată, în prezent, din cauza reglementărilor privind prelucrarea datelor cu caracter personal legată de formularele ce trebuie completate, susține ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.Vorbim despre formularul pus pe site-ul vaccinarecovid.gov.ro, de exprimare a acordului informat al pacientului, pentru minori și pentru adulți.
Sorin Câmpeanu, ministrul Educației / Foto: Inquam / Octav Ganea
Cîmpeanu: "Am cerut inspectorilor şcolari judeţeni să citească atent ordinul comun şi să îl aplice. Nu ne jucăm cu copii deschise şcoala - închide şcoala"
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susține că decizia privind desfăşurarea cursurilor se ia săptămânal în funcţie de rata de infectare înregistrată în ziua de vineri, iar, în prezent, doar unităţile de învăţământ din 13 localităţi se află în situația de a  desfăşura cursuri online, potrivit reglementărilor în vigoare. Vorvim aici despre cinci localităţi în judeţul Satu Mare, două în Cluj şi câte una în Sibiu, Caraş-Severin, Neamţ, Arad, Dolj şi Sălaj.
Ce se întâmplă când un elev este depistat cu Covid / Foto: Profi Media
Ce se întâmplă când un elev este depistat cu Covid: când intră în carantină colegii, când sunt scutiți și de cursurile online
Școala a început în acest an cu prezența fizică la cursuri iar infectarea cu SARS-CoV-2 nu poate fi evitată, chiar dacă mulți dintre cei cu vârste de la 12 ani sunt vaccinați. Astfel, dacă un copil prezintă simptome trebuie testat, iar în cazul în care este pozitiv și a fost în colectivitate, trebuie anunțată imediat unitatea de învățământ respectivă.
Noi REGULI pentru studenți, la revenirea în facultăți - certificatul COVID-19, obligatoriu Video
Noi REGULI pentru studenți, la revenirea în facultăți - În ce condiții va fi OBLIGATORIU certificatul COVID-19
Apar noi reguli pentru studenți cu doar două săptămâni înaintea deschiderii anului universitar. Cazarea şi participarea la cursuri vor fi permise doar cu certificatul verde digital, iar masca de protecție rămâne obligatorie atât pentru cadrele didactice, cât și pentru studenți. Cei care vor să stea în cămine trebuie să fie vaccinați sau să fi trecut prin boală. În caz contrar, vor fi testați pe banii facultăți. 
Sorin Câmpeanu, ministrul Educației / Foto: Inquam / Octav Ganea
Sorin Cîmpeanu, despre scăderea calității sistemului educațional românesc: "Am ajuns la un punct de minimum, dacă nu ne redresăm, o vom plăti cu toții"
Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, recunoaște - făcând o comparație între sistemul educațional românesc actual și cel pe care l-a urmat chiar el, în tinerețe - că a scăzut continuu calitatea educației, fapt cel îl pune pe diverse motive, nu neapărat legate "strict de educație". "Opinia mea e că am ajuns la un punct de minimum, în care dacă nu ne redresăm, să începem să creștem calitatea educației, o vom plăti cu toții! Mai întâi elevii și studenții, apoi noi toți, întreaga societate", atrage atenția ministrul.
Sală de clasă goală
O școală din Sectorul 3 al Capitalei își închide porțile la 3 zile de când le-a deschis. Activitatea se mută în online
Nici bine nu s-au deschis școlile că au și început să se închidă. Mai exact, să se treacă în online. Asta la doar 3 zile de la debutul anului școlar 2021-2022. Vorbim despre elevii care învață în corpul A al Școlii 75 „Leonardo da Vinci” din Sectorul 3 al Capitalei. Aceștia vor face orele online timp de 14 zile, ca urmare a apariției unui caz de coronavirus în rândul unei angajate.