Articolele din categoria ECONOMIE:

Topul companiilor care investesc cel mai mult în cercetare și dezvoltare
Topul companiilor care investesc cel mai mult în cercetare și dezvoltare
Investițiile în cercetare și dezvoltare realizate de societățile cu sediul în UE s-au majorat cu 2,6% în 2013, dar această creștere a fost inferioară celei înregistrate în anul anterior (6,8%) și mediei mondiale pe 2013 (4,9%), precum și ratei atinse de societățile cu sediul în SUA (5%) și Japonia (5,5%), informează Comisia Europeană, potrivit AGERPRES. Constructorul european de automobile Volkswagen se situează pe primul loc în clasamentul mondial al investițiilor. Cel de-al doilea și cel de-al treilea loc în clasament sunt ocupate de Samsung (Coreea de Sud) și de Microsoft (SUA).
Cât de des ar trebui să îţi schimbi locul de muncă? Răspunsul specialiștilor în resurse umane
Cât de des ar trebui să îţi schimbi locul de muncă? Răspunsul specialiștilor în resurse umane
Managerii companiilor sau personalul de recrutare pe care aceştia îl angajează percep schimbarea constantă a locului de muncă ca pe o lipsă de implicare şi seriozitate. Astfel,  dacă CV-ul tău arată de parcă ai jucat  "păsărică, mută-ţi cuibul" în câmpul muncii, şansele de a fi considerat o opţiune viabilă în vederea angajării scad considerabil. Totuşi, cât timp ar trebui să treacă pentru a putea pleca de la un loc de muncă fără a risca să laşi o impresie proastă pe viitor? Mashable a găsit un răspuns foarte interesant la această întrebare, scrie one.ro.
Iulian Iancu Exclusiv
Iulian Iancu: Amânarea redevenței înseamnă amânarea celei mai predictibile resurse la buget
Președintele Comisiei pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților, Iulian Iancu, a criticat, miercuri seară, la emisiunea Jocuri de Putere, moderată de Rareș Bogdan, amânarea cu un an a renegocierii redevențelor, care înseamnă, de fapt, "amânarea celei mai predictibile resurse de la buget". În acest sens, Iancu a subliniat că "în construcția unui buget, cea mai sigură componentă este cea venită din redevențe" și a afirmat că "avem de-a face cu un lobby ieșit din comun din partea companiilor multinaționale care au refuzat dezbaterea".
ANAF nu vrea să răspundă la cererile de informații despre recuperarea prejudiciului din dosarul ICA
ANAF nu vrea să răspundă la cererile de informații despre recuperarea prejudiciului din dosarul ICA
Agenția Națională de Administrare Fiscală nu a reușit, după numeroase insistențe ale HotNews.ro, să furnizeze date de interes public, referitoare la recuperarea prejudiciului din dosarul ICA. Având în vedere că statul român a început recuperarea prejudiciului de 60 de milioane de euro, un reporter HotNews.ro a intrebat, în mod oficial, dacă Ministerul de Finanțe sau ANAF a încheiat un contract de închiriere cu Antena Group pentru sediul Antena 3.