Ramenul și cârnații coreeni și-au găsit concurență serioasă! Produsul care se vinde zilele astea ca pâina caldă în magazine și chiar la automate: achiziție halucinantă Pe lângă ramen şi cârnaţi, magazinele din Coreea de Sud au un nou articol popular în stoc – mini lingourile de aur. Suma cu care se vând aceste produse variază între 225.000 și 77.000 de woni, adică 165,76 dolari și 56,71 de dolari, în funcție de gramaj.
Patronatele, nemulțumite de măsurile fiscale. Solicită Guvernului să pună frână la cheltuielile bugetare Patronii din România cer guvernanților să reducă semnificativ din cheltuielile bugetare enorme, care adâncesc și mai mult deficitul bugetar și așa extrem de mare.
Florin Cîțu, atac la Marcel Ciolacu: „Guvernarea socialistă a împrumutat cei mai mulți bani DIN ISTORIA ROMÂNIEI” Este scandal uriaș între premieri pe banii românilor. Florin Cîțu îl acuză pe Marcel Ciolacu și guvernul său că au împrumutat România excesiv în ultimii doi ani. Fostul șef de la Palatul Victoria susține că depășirea pragului de 50% în cazul datoriei publice este urmarea măsurilor haotice luate de actualul executiv.
Gabriela Firea: „Cu ajutorul fondurilor UE putem moderniza comunitățile din România” Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, a transmis un mesaj, joi, de Ziua Europei, marcată pe 9 mai. Aceasta spune că faptul că România este membră UE și NATO ne oferă o siguranță, dar și oportunitatea de ne dezvolta prin fondurile europene.
Motivul pentru care România nu participă la Eurovision în 2024. Concursul a început pe 7 mai Eurovision 2024 și-a deschis porțile la Malmo începând cu data de 7 mai. Cu toate acestea, România nu se numără printre participanții din acest an, fapt ce a stârnit dezamăgire în rândul fanilor concursului muzical internațional. Decizia de a nu participa la Eurovision 2024 a fost luată încă din luna ianuarie, iar motivele sunt strâns legate de constrângeri financiare.
Anunț important pentru posesorii de carduri de sănătate din România: sistemul se transformă radical Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a dezvăluit o schimbare majoră pentru sistemul cardului național de sănătate, care va aduce beneficii semnificative pentru utilizatori. Această modificare esențială vine odată cu introducerea cardului în format electronic, ușor accesibil direct de pe telefonul mobil, asemănător cu un card bancar.
Marcel Ciolacu anunță dezastrul: datoria publică va ajunge la 48 - 49% din PIB în acest an În cadrul unei conferințe de presă la Buzău, miercuri, premierul Marcel Ciolacu, a declarat că datoria publică va atinge un nivel de 48-49% din PIB în acest an. În același timp, premierul a subliniat faptul că în prezent se înregistrează cel mai mare procent din PIB alocat investițiilor din istoria țării.
Cât costă un kilogram de cireșe în luna mai 2024. Unde se găsesc cele mai ieftine cireșe Cireșele de mai și-au făcut deja apariția pe piața din România, iar consumatorii pot savura gustul lor delicios și se pot bucura de beneficiile aduse sănătății. Comparativ cu prețurile din piețe, cireșele cumpărate direct de la producători sunt cu mult mai accesibile.
Câți bani strânge un român care duce zilnic sticle la reciclat. Tomberoanele au fost luate cu asalt În România, sistemul Garanție-Returnare (SGR) a devenit o oportunitate pentru mulți oameni de a câștiga bani colectând PET-uri reciclabile din coșurile de gunoi. Acest sistem, implementat recent, a înregistrat o creștere semnificativă în ceea ce privește cantitatea de PET-uri colectate, ajungând la peste 5 milioane de unități pe zi la nivel național, conform informațiilor oferite de ministrul Mediului, Mircea Fechet.
Ministerul Muncii: Proiectul privind noua lege a salarizării va fi discutat în continuare cu partenerii sociali Ministerul Muncii a transmis, miercuri, că proiectul privind noua lege a salarizării va fi discutat în continuare cu partenerii sociali înainte de a fi pus în transparență decizională.
Cine este bărbatul care ia în plus 17.000 lei la pensie pe lună, bani pentru care nu a muncit nicio zi? Există pensionari privilegiați în România. Aceștia sunt pensionarii speciali, cei care iau o pensie formată din 2 componente. O primă componentă este cea a contributivității.
Pensiile marilor actori, din ce în ce mai mici. Ce sume câștigă lunar artiștii de la teatru Marii actori au pensii mici. Potrivit documentelor, mulți actori câștigă între 2.000 și 3.000 de lei după o viață dedicată publicului, deoarece nu ar fi plătit cotizații.
Controverse uriașe privind creșterea SALARIULUI MINIM. Experții avertizează: s-ar putea ajunge la CONCEDIERI! Majorarea salariului minim pe economie stârnește în continuare controverse uriașe! În timp ce patronii spun că nu își mai permit să crească lefurile angajaților și în luna iulie, un fost ministru al Economiei avertizează că majorarea va duce la un val de concedieri și la închiderea firmelor mici. Asta pentru că ar crește taxarea pe venitul minim. Pe de altă parte, simulările arată că venitul majorat nu va acoperi inflația, iar față de valoarea netă actuală, românii vor încasa doar puțin peste 130 de lei în plus.
Vești proste pentru fermieri: Banca Mondială recomandă reducerea ajutoarelor pentru crescătorii de animale Banca Mondială recomandă reducerea ajutoarelor pentru crescătorii de animale, cu scopul de a combate schimbările climatice. Acest lucru ar duce la majorarea prețului la produsele pe bază de carne cu până la 60 la sută.
Cum s-a îmbogățit Mihaela Neagu din afacerile cu statul român: 1.226 de contracte în pandemie. Culmea lăcomiei: cum a sifonat un singur om banii țării Influența politică și afacerile cu statul au făcut-o pe Mihaela Neagu una dintre femeile de succes în afaceri. Ea deține două fabrici de zahăr, o companie distribuitoare de echipamente medicale, un imperiu în lumea construcțiilor, dar și mai multe firme deținute prin interpuși.
Încă o bancă din România a fost înghițită de o rivală. Tranzacția va propulsa cumpărătorul în Top 10 al celor mai mari bănci din țară O nouă bancă din România a fost absorbită de un concurent, ceea ce va duce cumpărătorul în rândul celor mai importante zece instituții de acest gen din țară.
Schimbări în privința voucherelor de vacanță în 2024. Tot ce trebuie să știe românii Guvernul României a implementat o serie de modificări importante în ceea ce privește acordarea și utilizarea voucherelor de vacanță, începând cu data de 1 ianuarie 2024. Aceste schimbări vizează atât valoarea voucherelor, cât și modalitățile de acordare și utilizare a acestora.
Până când trebuie să depună românii declarația unică pe venit și ce amenzi riscă în cazul întârzierilor Cetățenii care au încasat anul trecut venituri suplimentare faţă de salariu, precum cele din chirii, investiţii, dobânzi sau activităţi independente, trebuie să depună Declaraţia unică până pe 27 mai.
Vești excelente pentru economia românească: șomajul este în scădere, conform celor mai recente date publicate de INS Șomajul a înregistrat o ușoară scădere în luna martie, conform datelor INS:
UE este pregătită de un război economic împotriva Chinei. Ce industrii europene sunt în pericol Șefa UE spune că Europa este pregătită să facă față unei eventuale escaladări a diferendelor economice cu China. Ursula Von Der Leyen a adăugat că produsele chinezești subvenționate masiv, cum ar fi vehiculele electrice și oțelul, inundă piața europeană și a spus că lumea nu poate absorbi producția excedentară a Chinei.
Glasul roților de tren a rămas fără voce. CFR estimează o gaură în buget de aproape 500% pentru anul acesta Companiile de transport, fie ele aerian sau feroviar, administrate de stat, se dovedesc a fi reale găuri în buget. Dacă Tarom a primit un nesperat ajutor financiar, CFR stă pe un butoi de pulbere: prognozează o creștere a pierderilor de aproape 500%!
Datoria publică a României a depășit 50% din PIB. Cât de mare este riscul de înghețare a pensiilor? Datoria publică a României a atins un nou nivel alarmant! Suma a ajuns la peste 841 de miliarde de lei și depășește 52 la sută din Produsul Intern Brut. Datele făcute publice de Ministerul Finanțelor se referă la luna februarie a acestui an.
Întârzieri la voucherele sărăciei! Unii oameni nu au primit banii care ar fi trebuit livrați până la finalul lui aprilie Întârzieri la voucherele sărăciei! Oamenii nu au primit banii, deși, în mod normal, trebuiau să primească până la sfârșitul lunii aprilie 250 de lei. Concret, o dată la două luni, românii cu venituri reduse primesc acești bani pe cardurile sociale, cu care pot cumpăra alimente. E revoltă totală în rândul românilor.
Prețuri record la combustibil în perioada sărbătorilor: Un plin de benzină s-a scumpit cu aproape 10 lei Sărbătorile au venit cu niște surprize neplăcute pentru șoferi. Prețuri record la pompă! Benzina este acum considerabil mai scumpă decât motorina, iar mulți conducători auto au decis să călătorească cu bicicletele sau cu trotinetele pentru a face economie.
Schimbare majoră în sistemul de pensii din România: Cine va putea să se pensioneze cu trei ani mai devreme Se pregătește o schimbare majoră în sistemul de pensii din România! O parte din români s-ar putea pensiona cu trei ani mai devreme.
Țara de lângă România în care prețurile au luat-o razna: inflația a ajuns la 70% ! Inflația din Turcia a accelerat la 69,8% în luna aprilie, în termeni anuali, a raportat vineri Institutul de Statistică.
Cotațiile internaționale la petrol, în scădere cu 6%. Prețurile la pompă, nu! Deși cotațiile internaționale la petrol au înregistrat un declin de aproape 6%, nu același lucru se întâmplă și în benzinăriile din România, unde prețurile sunt mereu în creștere.
Prețurile legumelor au explodat, în prag de sărbători. Legătura de usturoi a ajuns la 5 lei! VIDEO Comercianții și țăranii din piețe vor să profite cât mai mult de plăcerea românilor de a -și pregăti singuri, acasă, masa de Paște. Așa că, pe lângă prețurile la miel, aproape prohibitive, au explodat și cele la legumele necesare preparatelor pascale. Așa se face că, o banală legătură de usturoi a ajuns să coste chiar și 5 lei!
Categoriile de români care NU primesc nimic în plus la recalcularea pensiilor. De ce se întâmplă acest lucru Mai e puțin până la marea recalculare a pensiilor, însă nu toți pensionarii din România au motive să se bucure. Specialiștii au explicat în direct la Realitatea Plus care sunt categoriile de români care nu primesc nimic în plus la recalculare și de ce se întâmplă acest lucru.
Cine sunt românii care ar putea avea pensii DUBLATE: Se adaugă un punct de pensie la recalculare Vești bune pentru mulți români. Potrivit unui proiect de lege, agricultorii pot beneficia de pensii de aproape două ori mai mari.