Pensia medie de serviciu a unui fost magistrat, de 19 ori mai mare decât pensia minimă din România - CIFRE OFICIALE Pensia medie de serviciu a unui fost magistrat a ajuns să fie de 19 ori mai mare decât pensia minimă din România, potrivit datelor centalizate făcute publice de de Casa Naţională de Pensii Publice.
Se dau 719 de lei de la stat pentru o categorie de români. Banii vor intra în fiecare lună începând cu 10 iunie 2024 Vești bune pentru românii care au copii! Statul oferă un sprijin financiar lunar de 719 lei, disponibil pentru anumite categorii de familii care îndeplinesc anumite condiții și depun o cerere în acest sens. Această sumă este destinată susținerii creșterii copiilor și va fi distribuită în fiecare lună, începând cu 10 iunie.
Câți bani va încasa un pensionar cu 25-30 de ani de muncă. Noile pensii de la 1 septembrie 2024 Noua lege a pensiilor are ca scop corectarea inechităților din sistem, introducând o formulă de calcul actualizată. Pensionarii pot fi liniștiți, deoarece nicio pensie nu va scădea, dimpotrivă, în fiecare an va fi o majorare corespunzătoare ratei inflației. De la 1 ianuarie 2024, pensiile au fost majorate cu 13,8% pentru toți pensionarii.
Noi modificări la calcul pensiilor. Includerea unei activități le-ar putea aduce bani în plus multor români Numeroși români vor putea primi bani în plus la pensie dacă o nouă propunere legislativă depusă deja la Senat va fi adoptată. Este vorba despre echivalarea vechimii în muncă pe contract de mandat ce cea de pe un contract de muncă normal.
Ce preț are o porție de hamsii pe litoral în vara 2024. Costuri mari înainte de deschiderea sezonului Odată cu venirea verii, litoralul românesc a început să își primească turiștii, atât pe cei români, cât și pe cei străini. Cu toate acestea, anul 2024 a adus și o creștere semnificativă a prețurilor. Dacă te întrebi cât costă o porție de hamsii la mare în 2024, te avertizăm că prețurile au explodat înainte de deschiderea oficială a sezonului.
Cine sunt cei peste un milion de români ale căror pensii NU vor crește în septembrie Până la o majorare, acești pensionari ar putea aștepta chiar și 6 ani!
Pensia pe care o va încasa un român cu o vechime de 40 de ani de muncă. Ce se va întâmpla de la 1 septembrie 2024 Începând cu 1 septembrie, pensionarii din România vor vedea o creștere semnificativă a veniturilor, datorită procesului de recalculare a pensiilor, care este aproape finalizat. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), a declarat că deciziile de recalculare vor fi tipărite și trimise beneficiarilor, urmând ca aproximativ trei milioane de pensionari să beneficieze de pensii majorate.
Românii care vor rămâne fără tichete sociale după majorarea salariului minim. Schimbări majore în țara noastră Mai multe categorii sociale din România riscă să piardă tichetele de masă în urma majorării salariului minim pe economie, avertizează Blocul Național Sindical (BNS). Deși Guvernul a anunțat cu mândrie creșterea salariului minim, o serie de erori și neconcordanțe legislative ar putea duce la scăderea efectivă a veniturilor pentru unii salariați.
Au scăzut stimulentele de la stat, s-au prăbușit vânzările de automobile electrice. Mai puțin în China Odată cu reducerea substanțială a valorii subvențiilor oferite de stat cumpărătorilor de autovehicule electrice, au înregistrat un declin și vânzările. Cel puțin pe piețele din Europa. În China este reversul medaliei, unde vânzările au fost pe plus.
Deciziile pentru recalcularea pensiilor au întârziat! Când vor primi seniorii documentele. Ce se schimbă în noua lege Pensionarii din întreaga țară mai au de așteptat până vor primi deciziile de recalculare! Deși ar fi trebuit să ajungă încă din luna mai, oficialii spun că abia din această lună vor fi trimise documentele.
Veste proastă pentru toți șoferii: Amenzile de circulație se MAJOREAZĂ! Când intră în vigoare măsura Cu toate că salariul minim brut s-a mărit la 3.700 de lei lunar, efectul creșterii vine cu amenzi mai mari la circulație. Anunțul a fost făcut chiar de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, care a susținut că amenzile vor crește cu 5% de la 1 iulie dacă Guvernul nu intervine.
Creșterea economică încă se lasă așteptată. România nu a reușit să performeze conform așteptărilor Institutul Naţional de Statistică (INS) a revizuit în jos creșterea economică din primele trei luni ale acestui an, la 0,4%, de la 0,5% cât estima anterior.
Schimbări în sistemul de reciclare: Sticlele care nu vor mai fi acceptate de aparate începând cu 3 iulie 2024 Începând cu 3 iulie 2024, aparatele de reciclare din România vor respinge anumite tipuri de sticle. Această schimbare vine după ce Sistemul Garanție Returnare (SGR) a devenit obligatoriu, obligând consumatorii să plătească o garanție de 0,5 lei pentru fiecare recipient din sticlă, plastic sau metal, cu un volum cuprins între 0,1 și 3 litri.
Curentul electric se scumpește de la 1 iulie 2024. Câți bani vor scoate românii din buzunar pentru a plăti facturile Începând cu 1 iulie 2024, facturile la energie electrică ale românilor vor suferi o nouă majorare. Această scumpire este cauzată de creșterea cu 40% a tarifului pentru serviciile de sistem, conform estimărilor specialiștilor în energie. Mai precis, tariful va crește de la 9,17 lei la 12,84 lei pe megawatt-oră (MWh).
Marii brokeri de asigurări, avertisment privind încheierea poliței RCA online. Clientul își asumă toată răspunderea pentru o asigurare încheiată incorect Patronatul Brokerilor de Asigurare consideră că autoritățile din domeniu trebuie să facă o analiză temeinică a rezultatului introducerii în septembrie 2022 a conceptului de primă netă de comision de distribuție, pentru RCA. Marii brokerii susțin că formula prin care ASF a permis vânzarea asigurării RCA la prețuri diferite în funcție de cheltuielile de distribuție, este un mecanism dăunător nu doar pentru cei aproximativ 30.000 de intermediari secundari din România ci și pentru clienți și păgubiți, potrivit Economica.
PNL garantează: fără taxe noi, fără impozit progresiv, protecție pentru Pilonul II de pensii Partidul Național Liberal e singurul partid care s-a angajat categoric în favoarea antreprenorilor români și în favoarea pilonului II de pensii.
Înfiinţarea Spitalului Public al Sectorului 6, aprobată de Guvern. Ciolacu aruncă săgeți acide la adresa lui Nicușor Dan: ce îi impută primarului Capitalei Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi, că în şedinţa de Guvern se aprobă înfiinţarea Spitalului Public al Sectorului 6, primul de acest fel construit în Bucureşti după 1990. Şeful Executivului a arătat că, la fel ca extinderea metroului din Sectorul 4, o altă primărie de sector face un spital şi nu primăria Capitalei, iar "asta spune totul despre capacitatea de manager a primarului Capitalei".
Salariul minim brut CREȘTE la 3700 de lei pe lună, de la 1 iulie. Guvernul aprobă măsura cu 3 zile înainte de alegeri: anunțul lui Ciolacu Că cea mai aşteptată decizie pe care Guvernul o ia este creşterea salariului minim de la 3300 la 3700 de lei lunar, de la 1 iulie, a anunțat, joi, premierul Marcel Ciolacu, în debutul ședinței Executivului de la Palatul Victoria. Şeful Guvernului a mai spus că a aprobat majorarea de la 200 de lei la 300 de lei a sumei lunare neimpozitate, astfel că angajaţii primesc în plus 284 de lei pe lună.
Cum arată bancnotele cu chipul Regelui Charles al III-lea. Banii intră în circulație Bancnotele cu efigia regelui Charles al III-lea au început să apară miercuri în portofelele britanicilor, marcând o tranziție graduală de la bancnotele cu portretul mamei sale, regina Elizabeth a II-a.
Europa stinge becul! Consumul de energie a scăzut la nivelul anului 2016 În plină criză energetică, generată de restricția la importurile de petrol și gaze din Rusia, Europa a stins becul! Consumul de energie a scăzut la nivelul anului 2016.
Europa încă este dependentă de importul de gaz, la doi ani de la declanșarea războiului din Ucraina. Alternative nu prea există! Gazele rusești s-au dovedit a fi o „armă” mult mai puternică decât tot arsenalul trimis de Occident Ucrainei. Chiar și la peste doi ani de la declanșarea războiului din Ucraina, Europa încă este dependentă de importurile de gaz, dar și de volatilitatea prețurilor generată de diversele limitări ale importurilor de la ruși.
Cifrele realității: Peste 2.500 de firme au pus lacăt pe ușă, în primele 4 luni ale acestui an Deși guvernanții spun că fac totul și că economia o duce bine, realitatea este alta. Peste 2.500 de firme și persoane fizice au renunțat să mai facă afaceri.
BNR lansează o nouă monedă: cum arată și ce valoare are Banca Naţională a României lansează miercuri în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 100 de ani de la cucerirea primei medalii olimpice a României.
Cutremur pe piața auto din Japonia. Cele mai mari compani, în frunte cu Toyota, acuzate că au falsificat testele de siguranță Scandalul testelor de siguranță auto contrafăcute zguduie Japonia. Anchetatorii au descins la sediul gigantului Toyota, dar ancheta vizează alte patru nume rivale la fel de sonore: Mazda, Honda, Suzuki și Yamaha. Toate cele cinci companii sunt suspectate că au "cosmetizat" rezultatele testelor, pentru a-;i prezxenta autoturismee ca fiind mai singtre decât în realitate.
Noi reguli de la 1 iulie 2024: Categoria de români care va plăti 70% impozit, față de 16% în prezent ANAF pregătește o schimbare semnificativă în sistemul de impozitare pentru o anumită categorie de români. Începând cu 1 iulie, veniturile acestor persoane vor fi taxate cu 70%, comparativ cu actuala cotă de 16%. Noua măsură se adresează celor care nu își pot justifica veniturile, ceea ce înseamnă că aceștia vor rămâne cu doar 30% din sumele respective.
Cardul de oportunitate pentru Germania, Cum poți obține rapid drept de muncă în Germania? Autoritățile din Germania caută să acopere uriașul deficit de forță de muncă printr-un nou instrument, numit card de oportunitate. Este vorba de un permis de ședere cu durată de un an, interval de timp în care orice cetățean străin are răgaz să-și caute un loc de muncă.
Continuă consolidarea mecanismelor de combatere a contrabandei și fraudei la graniță: două scanere puse în funcțiune la Biroul Vamal Albița La două săptămâni de la punerea în funcțiune a primului scaner din cele 26 la biroul vamal Galați-Giurgiulești, se inaugurează, la cea mai intens circulată vamă de pe frontiera dintre România și Republica Moldova, încă două noi sisteme de scanare cu raze X, a anunțat Ministerul Finanțelor.
Zile grele pentru vameși. Vor putea fi controlați corporal la ieșirea din tură și le pot fi verificate mașinile Personalul vamal cu atribuții de supraveghere și control va avea obligația de a declara, la începerea activității, sumele și valorile avute asupra sa, în bagajele, sau în vehiculul utilizat, se arată într-un proiect de OUG privind consolidarea capacității instituționale a Autorității Vamale. De asemenea, structura de integritate din cadrul Vămii are dreptul să-i verifice la ieșirea din tură, dacă există suspiciuni.
Noi taxe în România: Taxa pe kilometru pe autostrăzi. Ce a declarat șeful CNAIR despre sistemul electronic de tarifare România se pregătește să introducă taxe pentru utilizarea autostrăzilor, similare celor din alte țări europene. Cristian Pistol, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a anunțat că o companie a câștigat licitația pentru implementarea noului sistem electronic de tarifare.
ANAF a dat sancțiuni contravenționale de 3,5 milioane de euro în urma controalelor antifraudă făcute de la începutul anului Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a aplicat în primele 5 luni ale anului sancţiuni contravenţionale (amenzi şi confiscări) de 171 milioane lei, mai puțin de 3,5 milioane de euro.