Articolele din categoria ECONOMIE:

Registrul Comerțului se confruntă cu un număr dublu de solicitări față de anul trecut
Registrul Comerțului se confruntă cu un număr dublu de solicitări față de anul trecut. Sistemul informatic, suprasolicitat. Ce decizie au luat oficialii
De la momentul lansării – 26.07.2024 – și până în prezent, în noul sistem informatic au fost înregistrate în total 145.888 de solicitări pentru Registrul Comerțului, din care prin noul portal online s-au depus 87.595 solicitări. Dintre solicitările primite online, 68.916 solicitări au fost soluționate automat, fără intervenția operatorului uman (rezervări denumire firmă, furnizări de informații din Registrul Comerțului).
Nicolae Ciucă, despre ajutorul de stat pentru compania care va produce anvelope la Oradea. Foto: Facebook
Nicolae Ciucă, despre ajutorul de stat pentru compania care va produce anvelope la Oradea: Ca premier, am sprijinit acest proiect
Comisia Europeană a aprobat o măsură de ajutor în valoare de 99,5 milioane euro notificată de România pentru înființarea în Oradea a unei noi fabrici cu zero emisii de dioxid de carbon destinată producției de anvelope pentru autoturisme. Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a salutat decizia pe pagina sa de socializare, și a subliniat contribuția sa la această investiție semnificativă în România.
Foto arhivă Profimedia
Marcel Boloș s-a răzgândit. NU se mai modifică anul acesta sistemul de impozit pentru proprietăți
Ministrul Finanțelor Marcel Boloș a anunțat că nu va fi modificat în acest an sistemul de impozitare a proprietăților. Liberalul s-a referit la sistemul de calcul al valorii de piaţă a imobilelor într-un fel în care impozitul pe proprietate, plătit anual către primării, să fie stabilit la valoarea reală şi nu în funcţie de unii indicatori din Codul fiscal. O definitivare acum a acestui sistem ar fi permis aplicarea chiar de la 1 ianuarie 2025.
Statul protejează superbogații. Cum îi apară de taxe
Statul protejează superbogații. Cum îi apară de taxe
Statul îi protejează pe superbogați! Taxa pe lux, care i-ar fi taxat mai dur pe cei care au case sau mașini incredibil de scumpe a fost amânată și se aplică abia din toamnă, de la finalul lunii septembrie. Scuza ministrului de Finanțe este că nu a știut că măsura nu se poate aplica, pentru că nu există date clare despre valoarea proprietăților. Asta deși subiectul a stârnit controverse înainte de adoptarea măsurii. Între timp, în state precum Italia, o astfel de taxă se aplică deja fără probleme.
EXCLUSIV: Câți bani primesc românii în plus la pensii în funcție de vechime. Cum se calculează punctele de stabilitate
EXCLUSIV: Câți bani primesc românii în plus la pensii în funcție de vechime. Cum se calculează punctele de stabilitate - LISTA
Sistemul de pensii din România continuă să fie o temă de interes major pentru cetățeni, în special în contextul recalculărilor anunțate pentru 1 septembrie 2024. Un aspect important al pensiei este vechimea în muncă, care influențează direct valoarea pensiei primite de un pensionar. Realitatea PLUS a obținut o listă exclusivă cu detalii privind majorările la pensie în funcție de anii de vechime și modul în care se calculează punctele de stabilitate.
Platforma pregătită de Ministerul Finanțelor ar putea tripla impozitul pe proprietate
Ca și cum taxele actuale erau prea mici: Platforma pregătită de Ministerul Finanțelor ar putea tripla impozitul pe proprietate
Impozitele pe locuințe s-ar putea tripla de anul viitor! Asta pentru că se schimbă regulile de calcul. Practic, nu vom mai plăti taxa în funcție de suprafață, ca până acum, ci pe valoarea imobilului. E-proprietatea, platforma pregătită de Ministerul Finanțelor, prin intermediul căreia se va stabili valoarea clădirilor rezidențiale, ar putea fi gata până la finalul anului și testată de anul viitor în marile orașe.