Registrul Comerțului se confruntă cu un număr dublu de solicitări față de anul trecut. Sistemul informatic, suprasolicitat. Ce decizie au luat oficialii De la momentul lansării – 26.07.2024 – și până în prezent, în noul sistem informatic au fost înregistrate în total 145.888 de solicitări pentru Registrul Comerțului, din care prin noul portal online s-au depus 87.595 solicitări. Dintre solicitările primite online, 68.916 solicitări au fost soluționate automat, fără intervenția operatorului uman (rezervări denumire firmă, furnizări de informații din Registrul Comerțului).
Exclusiv Daniel Baciu de la Pensii: Vineri începe distribuirea deciziilor de recalculare. Ce se întâmplă dacă beneficiarii nu sunt acasă? De vineri, deciziile de recalculare vor ajunge la români! Este mesajul transmis, în exclusivitate la Realitatea Plus, de către președintele Casei Naționale de Pensii. Daniel Baciu a ținut să înlăture și temerile pensionarilor, precizând că dacă nu sunt acasă când vine poștașul nu înseamnă că nu vor beneficia de recalculare.
Nicolae Ciucă, despre ajutorul de stat pentru compania care va produce anvelope la Oradea: Ca premier, am sprijinit acest proiect Comisia Europeană a aprobat o măsură de ajutor în valoare de 99,5 milioane euro notificată de România pentru înființarea în Oradea a unei noi fabrici cu zero emisii de dioxid de carbon destinată producției de anvelope pentru autoturisme. Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a salutat decizia pe pagina sa de socializare, și a subliniat contribuția sa la această investiție semnificativă în România.
Dezamăgire pentru cei care au cumpărat acțiuni Hidroelectrica. „Perla coroanei” economiei românești a anunțat profit net în scădere Hidroelectrica a afişat un profit net în scădere cu 32% după primele şase luni ale anului, la 2,7 miliarde lei, de la 3,9 miliarde lei în perioada similară a anului trecut, potrivit Raportului semestrial transmis marţi Bursei de la Bucureşti.
Exclusiv Pensionarii săraci se împrumută la Omenia. Cine sunt escrocii care profită de marea recalculare A rămas mai puțin de o lună până când românii vor primi pensiile majorate. Dacă unii dintre ei se bucură de banii primiți în plus, alții sunt de părere că totul a fost doar o bătaie de joc.
Paul Stănescu: „Cred că România este într-o situație bună financiară” Deși inflația a ajuns la 5,4% iar deficitul extern a crescut cu aproape 7 miliarde de euro, în doar jumătate de ani, secretarul general al PSD vede economia cu ochi buni.
Cifrele pe care Marcel Boloș le vrea uitate. Datoria externă a României a explodat! Aproape 7 miliarde de euro în 6 luni În primele șase luni din 2024, datoria externă totală a crescut cu 6,774 miliarde de euro, până la 176,857 miliarde de euro, conform datelor de la Banca Națională a României.
BNR cere schimbări în regimul fiscal: „Deficitul nu scade doar din creșterea taxelor și a colectării la buget” Un raport de la Banca Națională a României arată că, pentru creșterea veniturilor la buget este nevoie și de o reformă în domeniul fiscal, nu doar de creșterea taxelor și a nivelului de colectare la buget.
Marcel Boloș s-a răzgândit. NU se mai modifică anul acesta sistemul de impozit pentru proprietăți Ministrul Finanțelor Marcel Boloș a anunțat că nu va fi modificat în acest an sistemul de impozitare a proprietăților. Liberalul s-a referit la sistemul de calcul al valorii de piaţă a imobilelor într-un fel în care impozitul pe proprietate, plătit anual către primării, să fie stabilit la valoarea reală şi nu în funcţie de unii indicatori din Codul fiscal. O definitivare acum a acestui sistem ar fi permis aplicarea chiar de la 1 ianuarie 2025.
Nicușor Dan face afaceri publice cu o societate comercială controversată austriacă Nicușor Dan face afaceri publice cu o societate comercială controversată! Edilul a acordat un contract unei asocieri de firme, iar una dintre ele este o companie din Austria foarte bine cunoscută.
Top trei produse și servicii care riscă să devină un lux în România: Românii sunt disperați Inflația continuă să afecteze puternic economiile românilor, cu scumpiri semnificative înregistrate pentru produsele și serviciile indispensabile. Conform datelor publicate luni de Institutul Național de Statistică (INS), detergenții, serviciile medicale și cele poștale sunt în fruntea listei cu cele mai mari creșteri de prețuri.
Lovitură pentru „samsarii legali”. Dobânzile de la firmele de credit vor fi PLAFONATE! Președintele Iohannis a promulgat luni lega care plafonează dobânzile practicate de instituțiile financiare nebancare, cunoscute ca firme de creditare.
Modificări majore la DECLARAȚIA UNICĂ. La ce trebuie să fie atenți românii plătitori de taxe și impozite Ministerul de Finanțe va face modificări majore la Declarația Unică ce vot fi aplicate din anul 2025. Actuala Declarație Unică va fi înlocuită cu o Declarație Unică Digitală/Inteligentă.
Inflația explodează. Top 3 cele mai MARI scumpiri din luna iulie Inflația pe luna iulie a ajuns la 5,4 %, valoare care s-a transpus în explozii ale prețurilor la multe produse și servicii. Asta în timp ce Guvernul se chinuie să implementeze măsuri fiscale de reducere a găurii din buget.
Tensiuni la Palatul Victoria. Măsurile fiscale care scindează Coaliția Zi decisivă pentru noile măsuri fiscale! În mai puțin de o oră, ministrul de Finanțe ajunge în biroul premierului să îi prezinte măsurile care ar trebui să acopere gaura de la buget.
Statul protejează superbogații. Cum îi apară de taxe Statul îi protejează pe superbogați! Taxa pe lux, care i-ar fi taxat mai dur pe cei care au case sau mașini incredibil de scumpe a fost amânată și se aplică abia din toamnă, de la finalul lunii septembrie. Scuza ministrului de Finanțe este că nu a știut că măsura nu se poate aplica, pentru că nu există date clare despre valoarea proprietăților. Asta deși subiectul a stârnit controverse înainte de adoptarea măsurii. Între timp, în state precum Italia, o astfel de taxă se aplică deja fără probleme.
Criză alimentară fără precedent. Seceta ne lasă fără mâncare Este stare de urgență în Europa, seceta și canicula fac ravagii în culturile agricole. Printre țările cele mai afectate se află Italia, Ucraina și România.
Șeful BNR, despre români: „Cumpărăm de toate, inclusiv pe datorie!” Mugur Isărescu trage un mare semnal de alarmă, după ce românii au devenit cei mai cheltuitori din Europa. Explozia creditelor de nevoi personale este privită cu îngrijorare de conducerea Băncii Naționale. Iar acest comportament ar putea accelera scumpirile, avertizează guvernatorul BNR.
Exclusiv Interviu în exclusivitate. Cum se face pensionarea anticipată Șeful Casei de Pensii a oferit explicații în premieră despre pensionarea anticipată. Sunt schimbări radicale, iar Daniel Baciu susține că penalizările vor fi mai mici, potrivit noii legi.
Tupeul foștilor magistrați. Vor și ei pensie specială Tupeu incredibil! Magistrații, care încasează pensii uriașe în timp ce românii de rând abia se descurcă, cer acum noi privilegii. Mai exact, magistrații care înainte să iasă la pensie și-au schimbat profesia vor să primească pensii speciale.
Exclusiv Toamna vine cu scumpiri masive. Legumele vor avea prețuri record Toamna o să vină cu scumpiri record! Vom plăti cele mai mari prețuri din ultimele trei decenii pentru legume, avertizează specialiștii.
Ratele românilor la bănci au scăzut cu doar doi lei. Ce spune consilierul lui Isărescu despre această scădere infimă Un muncitor este revoltat după ce Banca Națională a României a anunțat că ratele au scăzut. Bărbatul spune că autoritățile își bat joc de români, iar datoria lui bancară s-a redus cu doar doi lei.
EXCLUSIV: Câți bani primesc românii în plus la pensii în funcție de vechime. Cum se calculează punctele de stabilitate - LISTA Sistemul de pensii din România continuă să fie o temă de interes major pentru cetățeni, în special în contextul recalculărilor anunțate pentru 1 septembrie 2024. Un aspect important al pensiei este vechimea în muncă, care influențează direct valoarea pensiei primite de un pensionar. Realitatea PLUS a obținut o listă exclusivă cu detalii privind majorările la pensie în funcție de anii de vechime și modul în care se calculează punctele de stabilitate.
Daniel Baciu, explicații pentru pensionari: Ce majorări vor primi cei care au stagiul de cotizare sub 25 de ani, cine va avea pensia dublă? Dezvăluiri în exclusivitate, la Realitatea PLUS, despre pensiile românilor. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, a explicat cine va avea pensiile dublate, dar și câți bani vor primi românii care au stagiul de cotizare sub 25 de ani.
Tupeu incredibil! Magistrații, care încasează pensii uriașe în timp ce românii de rând abia se descurcă, cer noi privilegii Tupeu incredibil! Magistrații, care încasează pensii uriașe în timp ce românii de rând abia se descurcă, cer acum noi privilegii. Mai exact, magistrații care înainte să iasă la pensie și-au schimbat profesia vor să primească pensii speciale.
Modificare majoră pe piața imobiliară. Ce se întâmplă cu cei care își vând casa Guvernul vrea să introducă din toamnă fiscalul pentru cei care vând case și pământuri. Concret, când vinzi casa, trebui să ai atașat la documentație și dovada că nu ai datorii la stat.
Oamenii renunță la distracție din cauza inflației. Scăderi uriașe Parcurile tematice Disney din SUA au rămas fără vizitatori. Profitul a scăzut, astfel, cu 3% față de aceeași perioadă a anului trecut.
Ca și cum taxele actuale erau prea mici: Platforma pregătită de Ministerul Finanțelor ar putea tripla impozitul pe proprietate Impozitele pe locuințe s-ar putea tripla de anul viitor! Asta pentru că se schimbă regulile de calcul. Practic, nu vom mai plăti taxa în funcție de suprafață, ca până acum, ci pe valoarea imobilului. E-proprietatea, platforma pregătită de Ministerul Finanțelor, prin intermediul căreia se va stabili valoarea clădirilor rezidențiale, ar putea fi gata până la finalul anului și testată de anul viitor în marile orașe.
Ciolacu, cadou de aproape 2 miliarde de lei pentru ministerul lui Grindeanu. Unde se vor duce banii? Guvernul va aproba joi lucrări de modernizare a infrastructurii feroviare în valoare de circa două miliarde de lei, sumele fiind asigurate din PNRR.
Geneva, orașul cu cel mai ridicat cost al vieții din lume. Zurich e pe locul doi Statistica publicată o dată la șase luni a arătat că orașul elvețian a avut cel mai mare scor total al costului vieții, potrivit Sky News. Pe locul doi s-a clasat alt oraș elvețian, Zurich, în timp ce New York s-a situat pe locul trei.