Se scumpesc carburanții. Cât va costa un plin de benzină sau motorină din prima zi a anului 2025? Șoferii vor plăti mai mult pentru un plin de carburant, de la 1 ianuarie anul viitor. Prin majorarea accizei, un litru de benzină sau de motorină va costa cu circa 20 de bani mai mult.
Criză în industria auto europeană. O marcă de lux dă afară angajații de la fabricile din Germania Criza din industria auto lovește puternic în marii constructori europeni. Una dintre cele mai vândute mărci premium din lumea, a început negocierile cu sindicatele și consiliul întreprinderii pentru o restructurare masivă la fabricile din Germania.
Record pentru cea mai tranzacționată criptomonedă din lume. A sărit de 84.000 de dolari Cea mai tranzacționată criptomonedă din lume tocmai a doborât un nou record. A depășit valoarea de 84.000 de dolari,
Isărescu, întrebat dacă vor exploda facturile la energie: „Nu au cum. Nu avem un scenariu din ăsta exploziv” Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a afirmat că preţurile la energie nu au cum să explodeze, că nu există un asemenea scenariu la BNR.
Pe ce au cheltuit românii milioane de EURO de Black Friday? În fruntea listei se află bijuterii din aur și tone de carne de porc Românii au cheltuit aproximativ 180 de milioane de euro în cadrul evenimentului de Black Friday, majoritatea achizițiilor incluzând produse variate, de la aur și carne de porc până la electronice și mobilă, conform unui important retailer online.
Previziuni SUMBRE de la 1 aprilie 2025! Șeful ANRE: „Trebuie să găsim o soluţie care să nu producă şocuri consumatorilor de energie” Președintele Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), George Niculescu, a subliniat importanța investițiilor în sectorul energetic pentru a asigura un preț stabil și accesibil al energiei electrice, atât pentru consumatorii casnici, cât și pentru agenții economici.
Avans de două cifre a salariul mediu național în peste 90% dintre județele României, în guvernarea PSD Datele Institutului Național de Statistică (INS) arată că în luna iulie a acestui an, salariul mediu al românilor, însumând echivalentul a peste 1.000 de euro, a crescut cu 14,8% comparativ cu aceeași perioadă din 2023. Mai mult, în aproape 93% dintre județele României avansul a fost de două cifre, iar rata unităților teritoriale care au depășit progresul la nivel național se apropie de 62%.
Scade populația României: cu 4.400 de locuitori mai puțin în luna septembrie Datele statistice pentru luna septembrie 2024 indică o continuare a declinului demografic în România, înregistrându-se un spor natural negativ de 4.432 de persoane. Potrivit informațiilor INS, în această lună s-au născut 14.185 de copii, în timp ce numărul total al deceselor a fost de 18.617.
Semnal de alarmă pentru români. Impozitele pe venit ar putea crește, care sunt scenariile analizate cu Banca Mondială? Semnal de alarmă lansat de sindicaliști: Guvernul ar putea introduce impozitul progresiv, ar putea crește TVA sau ar putea să crească impozitul unic pe salarii. Asta, pentru că anul viitor Guvernul va avea negocieri dure cu reprezentanții Băncii Mondiale pe aceste subiecte.
Noi scumpiri la orizont. Economiștii solicită liberalizarea pieței energetice și protecție pentru consumatorii vulnerabili În contextul creșterii costurilor, economistul Cristian Păun avertizează asupra nevoii urgente de liberalizare a pieței energiei, afirmând că plafonarea prețurilor nu poate fi o soluție sustenabilă.
Dobânzi plafonate la creditele prin IFN-uri. Legea a intrat în vigoare azi, ce trebuie să știe cei care au deja credite? Legea care plafonează dobânzile pentru creditele de consum acordate de IFN-uri a intrat în vigoare de luni, 11 noiembrie. Ca urmare, vor scădea ratele maxime pentru creditele de consum, precum de suma totală rambursată de persoanele împrumutate.
Putin nu stă degeaba. Vrea să creeze al doilea cel mai mare producător de petrol din lume Rusia are în plan să fuzioneze trei mari companii, pentru a crea al doilea mare producător de petrol din lume, după Aramco, din Arabia Saudită. Compania de stat Rosneft Oil va absorbi Gazprom Neft – o subsidiară a gigantului gazelor naturale Gazprom – și Lukoil, au declarat surse familiare cu discuțiile.
Criză de personal în agricultură și industria alimentară. Salariile pot ajunge chiar și la 12.000 de lei pe lună Agricultura și industria alimentară trec printr-o gravă criză de personal, motiv pentru care tot mai mulți angajatori se îndreaptă către studenți pentru a-i convinge să lucreze în aceste domenii.
Pensia medie specială depășește pragul de 25.000 de lei! Cine sunt beneficiarii celor mai mari venituri după retragere Specialii din țara noastră primesc în continuare venituri uriașe chiar și după marea reformă din sistem. Potrivit datelor publicate de Casa Națională de Pensii, pensia medie specială depășește pragul de 25.000 de lei.
Florin Cîțu susține că actualul Guvern a trimis, la Bruxelles, planul prin care țara noastră își va reduce deficitul bugetar Fostul premier Florin Cîțu susține că actualul Guvern a trimis, la Bruxelles, planul prin care țara noastră își va reduce deficitul bugetar în următorii 7 ani.
Carburanții se vor scumpi din nou: Cât va fi prețul benzinei la 1 ianuarie. Anunțul care afectează sute de mii de români Benzina, tot mai scumpă de la o zi la alta. Scumpirile carburanților vor avea efecte în lanț, astfel că ne putem aștepta la noi scumpiri și pentru alimente. Potrivit unui document al Ministerului Finanțelor, de la începutul anului viitor acciza la carburanți va crește cu 5%, astfel că un plin cu carburanți ne va costa mult mai mult.
Raport sumbru de la BNR: Urmează noi creșteri de prețuri! Rata inflației va începe să crească de la finalul acestui an Banca Națională a României prognozează noi creșteri de prețuri pentru anul viitor și atrage atenția că planul fiscal creează incertitudini majore în plan economic.
Urmează zile decisive pentru înființarea comitetului care va controla prețurile de la raft! Cum se pot opri scumpirile Urmează zile decisive pentru înființarea comitetului care va controla prețurile de la raft. Potrivit unor surse, ministrul Agriculturii îi va convoca din nou pe retaileri și procesatori pentru a stabili cum va fi verificat modul în care se aplică adaosul comercial la alimente. Comisia va acționa local, însă nu se știe ce sancțiuni se vor da în cazul în care adaosul practicat este mult prea mare. Între timp, la raft lipsesc în continuare etichetele care ar trebui să arate dacă un produs are un gramaj mai mic, dar același preț.
Facturile la energie vor exploda după expirarea plafonării! Unii consumatori vor ajunge să plătească dublu Facturile la energie vor exploda, anul viitor, după expirarea plafonării, iar unii consumatori vor ajunge să plătească prețuri duble. Anunțul vine chiar de la cei din industrie, iar simulările arată că factura pentru o gospodărie care are un consum de 50 de kWh pe lună va ajunge de la 30 de lei la aproape 60 de lei. Tarifele furnizorilor ar putea începe de la 1,3 lei cu TVA/Kwh. Între timp, CCR a decis că supraimpozitarea producătorilor de energie este neconstituțională, iar statul ar putea fi nevoit să le dea banii înapoi.
Românii fac economie la mâncare. Prețurile pentru alimente sunt cele mai mari din ultimele 18 luni Tot mai mulți oameni sunt nevoiți să facă economie la mâncare pentru a-și putea plăti ratele sau chiriile care sunt din ce în ce mai mari. Sondajul consumatorilor, realizat pe mii de participanți, a constatat că în ultimele 12 luni, costurile locuințelor au crescut în medie cu 54% în Europa.
Șeful Casei de Pensii, anunț despre deciziile nelivrate. Când ajung banii întârziați Românii care și-au depus dosarele pentru pensionare pe noua lege vor primi deciziile din această lună, iar banii vor ajunge în luna decembrie. Este anunțul făcut în exclusivitate de șeful Casei de Pensii. Daniel Baciu spune că la nivelul Casei de Pensii s-a format un grup de lucru și se fac teste la sistemul informatic pentru a putea emite noile decizii. În ceea ce privește marea recalculare, Baciu spune că aproximativ 10.000 de decizii de recalculare mai trebuie trimise.
România pe datorie. Gaura din buget a ajuns la aproape 53% din PIB. De unde a luat statul cei mai mulți bani de împrumut Ca procent din PIB, datoria guvernamentală a crescut la 52,7%, de la 52% în iulie (PIB conform comunicatului Institutului Național de Statistică din 10 octombrie 2024). Adică, aproape 900 de miliarde de lei.
Concedieri masive în industria auto europeană. Și angajații din România sunt în pericol. Unii au primit deja înștiințarea de șomaj Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat marţi că intenţionează să concedieze 4.700 de persoane în Europa, Vizați de aceste reduceri de personal sunt și angajații de la fabrica din România.
Românul care primește 3.000 de euro pe lună, în construcții, în Franța: „NU m-aș întoarce în țară nici în ruptul capului!” VIDEO Un român care lucrează în construcții arată pe pagina sa de socializare ce salariu câștigă în Franța. Bărbatul primește 3.000 de euro lunar și spune că nu s-ar întoarce în țară nici în ruptul capului.
Avertismentul oamenilor de afaceri: De la anul cresc taxele și prețurile! VIDEO Cele mai mari riscuri financiare, de anul viitor, sunt creșterile de taxe. Este avertismentul lansat de un om de afaceri român.
Crăciun de lux. Prețurile alimentelor au explodat, în pragul sărbătorilor de iarnă VIDEO Alimentele se scumpesc pe zi ce trece, iar bătrânii sunt printre cei mai afectați. Diferențele de prețuri dintre alimentele care beneficiază de adaos plafonat și cele care nu se află pe lista ordonanței sunt uriașe în unele magazine.
Ministerul Energiei recunoaște că trebuie să restituie banii din supraimpozitare, dar nu toate companiile își vor primi banii înapoi Ministerul Energiei recunoaște că va trebui să restituie banii din supraimpozitarea producătorilor de electricitate, după ce Curtea Constituțională a decis că taxarea este neconstituțională. Reprezentanții statului precizează însă că nu întreaga sumă încasată în ultimii doi ani trebuie returnată și, deci, nu poate fi estimată valoarea la care vor ajunge restituirile.
Banca Naţională a României a decis să menţină dobânda cheie la 6,5% pe an Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a decis vineri să menţină rata dobânzii de politică monetară la nivelul de 6,5% pe an, a anunţat banca centrală.
Nicolae Ciucă și PNL, campanii pe teme economice Liberalii sunt singurii care în această campanie au propus o dezbatere serioasă pe teme care îi interesează în mod direct pe români, respectiv cele care țin de creșterea veniturilor pentru fiecare familie, de condițiile de trai de la nivelul fiecărei comunități, de dezvoltarea economică a țării.
Ciolacu: „Toată lumea vorbeşte de deficitul din PIB. După agricultură şi fotbal, devenim specialişti şi în deficit” Marcel Ciolacu că cea mai mare provocare o reprezintă deficitul comercial şi a adăugat că aici trebuie intervenit prin micro-management.