Unitatea 1 a Centralei nucleare de la Cernavodă a fost oprită Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost oprită duminică, a anunțat Nuclearelectrica.
GIGANT din energie amenință că iese de pe piață - Critici dure pentru Guvern. Milioane de români, afectați Unul dintre cei mai mari furnizori de energie din România amenință că se retrage de pe piață. Asta pentru că, susține directorul financiar al companiei, au fost înregistrate pierderi uriașe din cauza măsurilor de sprijin oferite de guvernanți populației
Suma fabuloasă pentru care urmează să fie restructurat Complexul Energetic Oltenia Costurile totale de restructurare a Complexului Energetic Oltenia se ridică la 3,94 de miliarde de euro. Planul este bazat pe doi piloni principali: construirea de noi capacităţi bazate pe energie solară şi gaze şi reducerea capacităţilor existente pe bază de lignit.
Criza alimentară bate la ușă! 25 de milioane de tone de cereale sunt blocate în Ucraina Pentru că porturile ucrainene de la Marea Neagră sunt cotrolate de armata rusă, aproape 25 de milioane de tone de cereale sunt blocate.
Guvernul a APROBAT un sprijin de 300 de milioane de euro pentru IMM-uri. Anunțul ministrului Boloș Ministrul Invetițiilor Marcel Boloş a anunţat, astăzi, că Executivul a aprobat acordarea de granturi în valoare 300 milioane lei pentru patru domenii din economia României, respectiv industria alimentară, acvacultură, piscicultură şi agricultură.
Ungaria, Slovacia și Cehia vor primi derogare pentru renunțarea la petrolul rusesc (SURSE UE) Ungaria, Slovacia și Cehia ar putea beneficia de un termen prelungit pentru a renunța la petrolul rusesc, având în vedere dependența mare a economiilor acestor state de importul din Rusia. Potrivit unor surse de la Bruxelles, citate de Reuters, Comisia Europeană ar fi modificat condițiile pentru Ungaria, Slovacia și Republica Cehă, înainte ca propunere de embargou asupra petrolului rusesc să fie supusă statelor membre.
Românii au prins gustul mașinilor electrice. Creștere cu 400% a vânzărilor în primele trei luni din 2022 În UE s-au înmatriculat în primul sfert al anului un număr record de 224.000 de mașini full-electrice, avans de 54%. În România, creșterea a fost fulminantă: 400%! În mare parte datorită programului Rabla Plus.
Nicolae Ciucă l-a numit pe Lucian Ovidiu Heiuș în funcția de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală Premierul Nicolae-Ionel Ciucă l-a numit, astăzi, pe Lucian Ovidiu Heiuș în funcția de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, cu rang de secretar de stat. Decizia a fost transmisă spre publicare în Monitorul Oficial.
România caută alternative la gazele rusești. Azerbaidjan, varianta cea mai la îndemână Ministrul Virgil Popescu s-a întâlnit cu omologul să din Azerbaidjan, iar subiectul discuției a fost proiectul cablului submarin pentru transportul energiei electrice, aprovizionarea cu gaze naturale şi colaborarea în domeniul energiei verzi.
A fost SEMNAT ordinul prin care TAROM va primi un ajutor de stat în valoare de 1,9 milioane de euro. ANUNȚUL lui Grindeanu Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat, astăzi, că a semnat Ordinul prin care companiei aeriene TAROM i se va acorda un ajutor de stat în valoare de 1,9 milioane de euro, bani din care aceasta își va acoperi prejudiciul cauzat de pandemia de coronavirus.
ROBOR a atins un nou record. Ratele românilor cresc cu sute de lei Indicele Robor la 3 luni, cel mai folosit indicator la creditele de consum în lei, își continuă creșterea abruptă. Banca Națională a anunțat o valoare de 5,16%, față de valoarea de 5,10% anunțată miercuri. În urma evoluției rapide, ratele imobiliare ale românilor s-au majorat cu câteva sute de lei, iar previziunile nu sunt deloc optimiste.
Pensii speciale pentru parlamentari - Judecătorii CCR au decis că foștii parlamentari își primesc pensiile speciale înapoi Pensii speciale. Curtea Constituţională a României a discutat, joi, excepţiile de neconstituţionalitate privind legea prin care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor. Judecătorii au decis că legea a fost neconstituțională, astfel că foștii parlamentari își primesc înapoi pensiile speciale.
Ministrul Agriculturii spune că România are destule stocuri de cereale și nu va opri exporturile Adrain Chesnoiu a declarat că România are stocuri suficiente de cereale dar și de plante oleaginoase preucm floarea soarelui și că nu se impune o limitare a exporturilor.
Bani de la guvern pentru ca fermierii să devină independenți energetic. Sunt disponibile 13 miliarde de euro Pentru că prețul gazelor a explodat, guvernul a pregătit o serie de măsuri prin care îi încurejează pe fermieri să treacă pe energie verde, regenerabilă, mult mai ieftină decât cea convențională.
Indicele ROBOR a înregistrat, astăzi, un nou RECORD: ce se întâmplă cu RATELE românilor Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a urcat și astăzi. Vorbim de o creștere de de la 5,07%, cât a fost marţi, la 5,10% pe an, miercuri, potrivit informaţiilor publicate de Banca Naţională a României (BNR).
Video Protestatarii de la Guvern, primiți de Marius Budăi și premierul Nicolae Ciucă - Soluțiile după scumpiri și restructurări Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că, alături de premierul Nicolae Ciucă, discută miercuri cu o delegație a sindicaliștilor care protestează în fața Guvernului.
Video Florin Cîțu, despre ratele românilor: „Depășim record după record. Decizia e la Guvern. Dacă vrei, poți” - Ce măsuri trebuie luate de Finanțe Florin Cîțu critică lipsa măsurilor Guvernului pentru redresarea economiei. Fost premier și ministru de Finanțe, Florin Cîțu spune că amânarea ratelor românilor nu poate fi făcută dacă nu întrunește consensul în coaliție. Acesta spune că are măsuri pentru rezolvarea actualei crize, dar trebuie acceptate de PNL, apoi de coaliție.
Ministerul de Finanțe, decizie CRUCIALĂ: creșterea voluntară cu 200 de lei a salariului minim NU va fi impozitată Ministerul Finanțelor a elaborat actul normativ necesar pentru îndeplinirea măsurii adoptate în cadrul programului guvernamental ”Sprijin pentru România”,”200 de lei în plus pentru salariul minim (creștere voluntară scutită de taxe)”.
Rompetrol, victimă a unui ATAC cibernetic - Măsuri suplimentare de protecție luate de companie Grupul Rompetrol anunță că în cursul zilei de ieri serviciul Fill & Go Manager a înregistrat o serie de disfuncționalități tehnice, pe fondul unui atac cibernetic de tip DDoS (Distributed Denial-of-Service) care a afectat acccesul extern pe platforma companiei Rompetrol Downstream.
Uleiul a ajuns mai prețios ca aurul - Unele țări UE au început raționalizarea consumului, prețurile au devenit uriașe Prețul uleiului a crescut enorm în majoritatea țărilor și se preconizează o adevărată criză.
Video Ursula von der Leyen: „PUTIN a vrut să șteargă Ucraina de pe hartă. Nu va reuși!” - Embargo total petrolier, în noile sancțiuni Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat cel de-al șaselea pachet de sancțiuni al UE împotriva Rusiei și a regimului Vladimir Putin după invadarea Ucrainei.
Ședință importantă de Guvern - Principalele măsuri care sunt pe lista Executivului chiar astăzi Guvernul se reuneşte, miercuri, în şedinţă, printre proiectele de pe ordinea de zi aflându-se abilitarea Executivului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară şi măsuri pentru reducerea riscului seismic al clădirilor.
Porturile de la Dunăre, prea scumpe pentru exportatorii ucraineni de cereale. „Tarifele s-au dublat în ultimele 2 luni” Exportatorii ucraineni de cereale care caută să folosească porturile de la Dunăre se confruntă cu o creştere rapidă şi nejustificată a tarifelor.
Subvenţii de 50 bani pe litrul de combustibil pentru transportatorii şi distribuitorii din România - ANUNȚUL Ministerului de Finanțe Ministerul Finanţelor propune, printr-un proiect de hotărâre de guvern, o schemă de ajutor de stat pentru compensarea creşterii preţului la combustibil din cauza situaţiei internaţionale. Valoarea ajutorului acordat este de 50 bani pe litrul de combustibil, dar nu mai mult de 400.000 euro per întreprindere.
Ministrul Energiei: „România va deveni complet independentă energetic din 2026” Virgil Popescu a fost prezent la semnarea tranzacției oficiale prin care Romgaz devine principalul propietar al rezervelor de gaze naturale din Marea Neagră. Ministrul spune că, speră ca de la sfârșitul anului 2026 gazul din Marea Neagră să intre în circuitul energetic național.
Lovitură pentru bugetul de stat. Încasările din TVA au scăzut din cauza războiului, deficitul a explodat Lovitură pentru bugetul de stat și pentru planurile guvernului. Încasările din TVA, care în medie reprezintă 20% din totalul veniturilor bugetare, s-au înjumătăţit în martie, prima lună de război, arată datele privind execuţia bugetară, publicate de Ministerul Finanţelor.
Uniunea Europeană va impune noi sancțiuni la adresa Rusiei - O nouă lovitură devastatoare pentru Putin Uniunea Europeană speră să adopte a şasea rundă de sancţiuni împotriva Rusiei la următoarea reuniune a Consiliului Afaceri Externe (CAE), a declarat luni Josep Borrell, şeful diplomaţiei europene, transmite Reuters.
Virgil Popescu: „România are numeroase variante la gazele scumpe rusești” Ministrul Energiei dă asigurări că, deși criza gazelor se prelungește prin sistarea furnizării din Rusia, România are destule alternative pentru a nu intra în incapacitatea de a asigura energie.
Românii au luat cu asalt Litoralul. Peste 50.000 de turiști, de 1 mai, la mare. Costinești, ocupată 100%! La primul 1 mai cu adevărat fără restricții, românii au dat buzna pe litoral. Peste 50.000 de oameni au fost la mare, iar stațiunea Costinești a fost ocupată 100%.
Șeful Consiliului Concurenței despre scumpirea carburanților: Nu e corect, dar astea sunt regulile economiei Chemat în comisia de specialitate din Senat pentru a explica explozia prețurilor carburanților, președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chiriţoiu, a afirmat că este vorba de un efect al crizei mondiale declanșate de războiul din Ucraina. Mai mult, Chirițoiu a afirmat că și așa prețurile din România sunt mai mici decât în restul Europei.