BNR a lansat o nouă monedă în România. Ce valoare are Banca Națională a României a lansat o monedă de aur pentru a marca 300 de ani de la zidirea Bisericii Kretzulescu.
Lovitură pentru românii care caută o locuință. Ce se schimbă la cota de TVA redus de 5% Românii care doresc să-și cumpere o locuință primesc o lovitură în urma modificărilor aduse registrului achizițiilor de locuințe. Astfel, din prima zi a anului viitor, pragul valoric pentru care se plătește TVA redus de 5% scade cu 100.000 de lei, adică aproximativ 20.000 de euro.
Gazprom nu mai amenință Republica Moldova cu oprirea gazelor. Ce se ascunde în spatele aparentei concesii Gigantul energetic Gazprom a retras ameninţarea privind reducerea imediată a livrărilor de gaze naturale către Republica Moldova, dar a precizat că-şi rezervă dreptul de a face acest lucru în viitor, dacă autoritățile de la Chișinău nu respectă graficul de plăţi convenit.
Furnizorii de energie cer ca STATUL să-i ajute pe românii defavorizați să-și plătească facturile O parte dintre consumatorii vulnerabili de energie ar putea rămâne fără ajutor la plata facturilor, din cauza prevederilor cuprinse în noua lege. Avertismentul vine din partea furnizorilor, care spun că sistemul propus de guvern este nerealist, deoarece companiile de energie nu pot verifica declarații pe proprie răspundere.
Taxa care dublează prețurile la produsele din tutun. Cât va ajunge să coste un pachet de țigări Pentru că Uniunea Europeană a hotărât să dubleze taxa pe produsele de vaping (țigări electronice), prețurile pachetelor de țigări ca crește simțitor.
Crește numărul românilor cu depozite în bănci care vor plăti și CAS pe câștigul din dobândă Noile prevederi din ordonanța de modificare a Codului Fiscal ar putea duce la creșterea numărului de români nevoiți să plătească și contribuția la asigurările de sănătate (CAS) pentru câștigurile din dobânzi. Sistemul există și în prezent, dar discuția este legată de modificarea plafonului de la care se percepe plata CAS.
Reguli drastice de la Bruxelles pentru ambalajele de plastic - Vizate sunt capsule de cafea, sticle de plastic, abțibilduri lipite pe fructe Bruxelles anunță noi reguli pentru industria ambalajelor în această săptămână. Măsurile vizează inclusiv capsulele de cafea, sticle de plastic și abțibildurile lipite pe fructe.
FNGCIMM își consolidează prezența în plan național și continuă demersurile de creștere a vizibilității internaționale FNGCIMM își consolidează prezența în plan național și continuă demersurile de creștere a vizibilității internaționale prin organizarea unei serii de evenimente ale Asociației Europene a Instituțiilor de Garantare (AECM) la București.
Câte zile libere vor avea, de fapt, românii în minivacanța de 1 Decembrie - calendarul Se apropie minivacanța de 1 Decembrie. Guvernul a decis ca ziua de vineri, 2 decembrie, să fie liberă pentru că pică între sărbătorile legale și weekend. Astfel, românii vor avea parte de o nouă vacanță de 5 zile, începând de miercuri, 30 noiembrie, până luni, 5 decembrie.
România, cea mai mare creștere economică din UE între anii 2000 și 2022 România a avut cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană între anii 2000 și 2022, de aproape 800%. Asta arată un grafic realizat de portalul Amazing. La polul opus se află țări precum Italia sau Franța, cu creșteri economice de 67%, respectiv 82%. Pe de altă parte, este de precizat că România a avut și încă are de recuperat un decalaj uriaș față de celelalte state. În anul 2000, țara noastră avea un PIB de numai 37 de miliarde de dolari.
Zeci de mii de timișoreni riscă să facă frigul. Compania de termoficare, la un pas de FALIMENT Timișorenii ar putea să stea în frig și iarna aceasta. Colterm este la un pas să intre în faliment după ce a fost sancționată cu zeci de milioane de euro pentru ca nu a achiziționat toate certificatele de poluare aferente anilor anteriori. Sunt toate șansele ca furnizorul să primească încă o amendă. Odată cu a treia sancțiune, Administrația Fondului de Mediu poate cere imediat intrarea în faliment a companiei.
Bucureștenii s-au săturat să plătească pentru a sta în frig. Val de debranșări de la termoficare Tot mai mulți bucureșteni racordați la sistemul centralizat de termoficare s-au săturat să primească apă caldă și căldură cu porția așa că au decis să de debranșare! Datele arată că numărul solicitărilor pentru debranșare a crescut cu 33% față de anul trecut, iar numărul este dublu față de anul 2019. Cele mai multe cereri de debranșare s-au înregistrat în sectorul 6, iar oamenii atrag atenția că nu pot plăti pentru astfel de servicii.
Prima reacție a Curții de Conturi după reținerea lui Niculae Bădălău de către DNA. Ce spune legea: riscuri uriașe Curtea de Conturi a României a luat act de comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) referitor la măsurile dispuse de către procurori cu privire la reţinerea consilierului de conturi şi, totodată, vicepreşedintelui Autorităţii de Audit, Niculae Bădălău. Potrivit sursei citate, "de la data trimiterii în judecată penală, membrii Curţii de Conturi şi auditorii publici externi sunt suspendaţi de drept din funcţiile lor". În caz de condamnare definitivă, ei sunt demişi de drept, iar în caz de achitare, suspendarea încetează, mai spune sursa citată.
Statul, acuzat că FALIMENTEAZĂ producția de energie verde! Ce spun experții O nouă lege în energie, noi probleme. Abia a fost adoptată și deja noua ordonanță atrage din nou critici din partea românilor. De această dată, producătorii de curent din surse regenerabile acuză statul că vrea să îi bage în faliment în plină criză energetică și că lasă România fără mii de megawatti de energie electrică. Totul din cauza suprataxării companiilor.
România a pierdut bani din PNRR! Cum a evitat țara noastră prăbușirea firmelor de construcții - Explicațiile ministrului Marcel Boloș - VIDEO România a evitat la limită un blocaj al sectorului de construcții! O recunoaște chiar ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș. În plus, grantul alocat țării noastre prin PNRR a scăzut cu peste 2 miliarde de euro. Totul din cauza creșterii PIB-ului, motivează autoritățile, care spun că a fost nevoie de o recalculare a finanțării din bani europeni.
Peste jumătate dintre mașinile second hand ajunse în România din străinătate au fost lovite Una din cinci maşini rulate din România au kilometrajul modificat, iar mai bine de jumătate dintre acestea au fost avariate, reiese dintr-o analiză întocmită de o platformă care furnizează rapoarte despre istoricul auto.
Exclusiv Marcel Boloș, explicații despre voucherele pentru încălzire și ajutorul alimentar: care sunt cele 4 categorii de beneficiari. Cum vor fi virați banii Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) Marcel Boloș a făcut, sâmbătă seara, in emisiunea "Romania la apel", de la Realitatea PLUS, inventarul ajutoarelor oferite de stat pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile, facând, totodată, și o trecere în revistă a celor 4 categorii principale de beneficiari.
EXCLUSIV: Șeful Casei de Pensii explică modul cum cresc pensiile. Ce sume vor fi pe noile taloane și cum se dau ajutoarele - VIDEO Noua lege a pensiilor va fi gata în primul trimestru al anului viitor. Este declarația făcută de președintele Casei de Pensii în exclusivitate pentru Realitatea PLUS. Mai mult, Daniel Baciu a declarat că pensiile trebuie să crească cu același procent, iar ajutoarele sociale pentru cei cu venituri mici vor fi vor fi primite odată cu pensia. Sumele vor fi tipărite pe cupoanele de pensii, iar peste 2,3 milioane de pensionari vor beneficia de ajutorul de 2.000 de lei. Șeful Casei de Pensii mai spune că peste 3,2 milioane de dosare de pensie au fost evaluate până în acest moment.
Întârzie pensiile românilor în decembrie și ianuarie? La ce trebuie să se aștepte oamenii: anunțul ministrului Budăi Ministrul Muncii Marius Budăi a anunţat că Poşta Română va lucra în data de 2 decembrie pentru a face plăţile în ceea ce priveşte pensiile, astfel încât, până pe 15 decembrie, toate pensiile să fie achitate. În ianuarie, pensiile vor intra în conturi în 12-14 ale lunii, iar pensiile în numerar vor întârzia o zi sau două.
Românii vor putea plăti facturile întârziate eșalonat - Furnizorii, obligați să soluționeze plângerile înainte de plată Facturile întârziate vor putea fi plătite eșalonat! ANRE a anunțat că schimbă legea energiei electrice, la doar câteva zile de la noua ordonanță de urgență. Mai mult, formula de calcul pentru preţul de furnizare va apărea defalcat în factură, astfel încât românii să știe exact pentru ce plătesc.
Românii vulnerabili vor primi 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie și vouchere sociale Românii vulnerabili vor primi 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie şi vouchere sociale pe întregul an 2023, potrivit unui comunicat al Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).
Virgil Popescu, bilanț în Energie la un an de guvernare: „Am gestionat criza prin măsuri de protecţie a cetăţenilor” Virgil Popescu - ministrul Energiei a făcut bilanțul mandatului său, la un an de guvernare.
Anunț teribil - Salariile vor fi afectate grav în următorii ani - Cine face declarația devastatoare pentru populație Salariile din zona euro vor avea nevoie de ani de zile pentru a se ajusta la schimbarea condiţiilor economice, astfel încât ar putea exercita presiuni asupra inflaţiei mult timp după dispariţia şocurilor provocate de energie şi pandemie, a afirmat vineri economistul şef al Băncii Centrale Europene, Philip Lane, transmite Reuters.
Dacă mai ai această monedă veche pe acasă te îmbogățești. Acum se vinde cu 500.000 de lei! O monedă extrem de rară, din 2002, se vinde pe un site din România cu o sumă fabuloasă: o jumătate de milion de lei!
Mihai Daraban: Noua lege a Registrului Comerțului poate pune bazele digitalizării accentuate a instituției Camera de Comerț și Industrie a României și SCA Piperea și Asociații au organizat în ziua de 24 noiembrie 2022 conferința „Noua lege a Registrului Comerțului". Noul act normativ, intrat astăzi în vigoare – Legea nr. 265/2022, aduce modificări esențiale atât infrastructurii Registrului comerțului și regimului publicității comercianților și a activităților lor esențiale, cât și unor legi esențiale pentru economia și societatea românească, cum este de exemplu Legea societăților.
PROTEST în fața Primăriei Sectorului 1: Oamenii vor tichete de la Clotilde Armand - DECIZIA Consiliului local Mai multe persoane au protestat, vineri, în fața primăriei Sectorului 1. Oamenii au strigat că vor tichete, după ce primarul Clotilde Armand le-a promis vouchere de o mie de lei, fără să aibă măcar un proiect votat.
Date năucitoare: inflația pentru mâncare, peste 25% - Semnal de alarmă: carnea ar putea să dispară de la raft Vin noi date îngrijorătoare de la economistul-șef al uneia dintre cele mai mari bănci din România. Inflația pentru mâncare a sărit de 25%. Specialiștii atrag atenția că deși România este un mare producătoare de cereale, importăm foarte multă mâncare. În plus, în câteva luni, carnea de porc s-ar putea să dispară de pe rafturile magazinelor.
Motivul pentru care astăzi nu trebuie să faci cumpărături deloc Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare.
Asociația ,,jucătorilor din asigurări’’, UNSAR, confirmă dezvăluirile COTAR privind distorsionarea concurenței și potențiale înțelegeri cu privire la prețuri în piața RCA (P) Asociația ,,jucătorilor din asigurări’’, UNSAR, confirmă dezvăluirile COTAR privind distorsionarea concurenței și potențiale înțelegeri cu privire la prețuri în piața RCA. Asigurătorii au încasat în plus 2 miliarde de lei (o creștere de 89%) și au plătit daune materiale mai mari cu doar 5% (în timp ce unii dintre ei continuă să nu plătească).
PSD: Majorarea salariului minim trebuie să țină cont de modelul de salarizare adoptat la nivelul Uniunii Europene” PSD consideră că abordarea clasei politice din România în privința majorării salariului minim trebuie să țină cont de modelul de salarizare deja adoptat la nivelul Uniunii Europene.