Articolele din categoria CULTURĂ:

nocturne poezie contemporana bucuresti 8 august
CUM se transformă manifestările ARTEI în plină pandemie. Nocturnele de Poezie Contemporană din București
Bucureștiul era un oraș extrem de viu înainte de epidemia de coronavirus. Nici acum nu arată rău, însă densitatea de evenimente culturale a scăzut dramatic. Nu toți artiștii, managerii culturali și regizorii au curajul, forța financiară și ENERGIA de a reda publicului un produs artistic de calitate care să respecte și normele sanitare de prevenție împotriva SARS-CoV-2. Momentul actual pare să îi favorizeze pe artizanii nișelor culturale, care oricum nu adunau mai mult de câteva zeci sau sute de persoane la evenimentele lor. Masa critică rămâne aceeași, spațiul se extinde (distanța socială) și nu are niciun fel de pereți înconjurători. Numai vremea să țină cu noi, pentru că luna iunie și parțial luna iulie nu au fost prea generoase cu artiștii și cu publicul lor.
alan parker
Un mare regizor britanic s-a stins din viață. Alan Parker, cunoscut pentru filmul Pink Floyd: The Wall, a murit la 76 de ani
Sir Alan Parker, celebrul regizor britanic care a realizat filme precum "Fame", "Evita" sau "Bugsy Malone", a murit la vârsta de 76 de ani, transmite vineri BBC. Din filmografia sa mai fac parte pelicule precum "Midnight Express", "Mississippi Burning", "The Commitments", "Angela's Ashes" sau "Birdy". El va rămâne în amintirea fanilor rockului pentru pelicula Pink Floyd: The Wall (1982).
simina diaconu revista de povestiri 2012 8 ani
„Nu atât revista print ca atare mi se pare o pierdere, ci viața reală care devenea mai incitantă în jurul ei” – interviu cu Simina Diaconu, activistă culturală
Peisajul cultural românesc a înregistrat în ultimii ani o dezvoltare importantă și datorită activiștilor și managerilor culturali capabili să obțină finanțări din mediul privat. Deși în continuare minoritari, aceștia aduc plus valoare mai ales atunci când tratează câmpul cultural ca pe un business ceva mai deosebit, ce ține cont de estetică, dorințele publicului, dar și de tendințele la nivel global. Simina Diaconu a pornit de la zero cu proiectele ei, iar cel mai vechi dintre ele și poate cel mai de suflet este Revista de Povestiri. Am vorbit cu Simina despre revistă, despre lumea culturală românească actuală (cu toate particularitățile ei), dar și despre drumul pe care îl parcurge un scriitor de la idee până la publicare. De asemenea, aflăm răspunsul la dilema care îi frământă pe toți autorii: se poate trăi din scris în România?
Cu masca la terasă în Centrul Vechi
VIDEO Cu masca de protecție, OBLIGATORIU, la terasă, în Centrul Vechi! Ce spun bucureștenii
Aleile din Centrul Vechi al Capitalei reprezintă un risc ridicat de răspândire a noului coronavirus, consideră Executivul, motiv pentru care vrea ca masca de protecție să fie obligatorie în aceste zone pietonele. Și un program limitat la terase mai vor să impună guvernanții pentru combaterea răspândirii virusului, însă autoritățile locale anunță că nu iau în calcul o asemenea variantă. Un material Realitatea PLUS, realizat de reporterul Cristina Ștefan.
Concursul „George Enescu”, reorganizat online din cauza agravării epidemiei de coronavirus Foto: FestivalEnescu.ro
Concursul „George Enescu”, ONLINE din cauza epidemiei de COVID-19. Recuperarea banilor pe biletele cumpărate
Ediția 2020 a Concursului Internațional „George Enescu”, programată să se desfășoare între 29 august și 20 septembrie, va fi reorganizată în două faze distincte: primele două etape ale competiției vor fi organizate online în septembrie, iar Semifinalele și Finalele fiecărei secțiuni vor fi reprogramate în mai 2021, la Ateneul Român din București. Accesul publicului la gala de deschidere și la primele două etape va fi exclusiv online și gratuit, iar spectatorii care au achiziționat bilete și abonamente își vor primi banii înapoi, au anunțat, luni, organizatorii.