Când masca de protecție va fi obligatorie în zonele pietonale din Centrul vechi al Capitalei, înseamnă că, dacă vom dori să stăm la masă, la o terasă, va trebui să purtăm masca până vom ajunge în locul respectiv. După ce vor fi ocupate locurile la o masă, la terasă, masca de protecție poate fi scoasă. Dar va fi pusă din nou când se va pleca de la masă.
Bucureștenii au însă păreri împărțite despre obligativitatea purtării măștii în aer liber.
„Nu frecventez prea des Centrul Vechi, dar cred că ar fi OK pentru restul populației să încercăm cât de cât să ne protejăm”, spune un bucureștean.
„Destul de OK, având în vedere faptul că nu există o protecție clară, de la o persoană la alta” spune alt bucureștean.
Unii însă nu văd cu ochi buni purtarea obligatorie a măștii de protecție în Centrul Vechi.
„Nu sunt de acord cu această măsură. Este destulă distanță pe drum, mai ales în zonele pietonale”, este de părere un alt tânăr.
Cât despre limitarea programului de lucru la terase, antreprenorii consideră că ar fi o măsură radicală.
„Sperăm să nu se aprobe. O să fie foarte greu, mai ales că am avut închis o perioadă foarte lungă, încasările au scăzut, ca peste tot. Mai ales că HORECA a fost cea mai afectată”, spune managerul unei terase din Centrul Vechi, Adina Pârva.
Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a anunțat că nu se ia în calcul, deocamdată, ca terasele să aibă program limitat în București.
„Fără a oferi o șansă, o variantă celor care au astfel de afaceri, care trebuie să hrănească guri, care trebuie să-și mențină afacerea, să știți că va fi foarte greu”, a declarat Bădulescu.
Potrivit Guvernului, terasele și localurile vor fi închise doar în intervalul orar 23.00-06.00, dar doar în județele sau localitățile unde se va constata că riscul de transmitere al virusului este foarte mare.