Iohannis i-a conferit scriitoarei Nora Iuga Ordinul Național "Pentru Merit" Președintele Klaus Iohannis i-a conferit, marți, scriitoarei Nora Iuga Ordinul Național "Pentru Merit" în grad de Comandor, informează Administrația Prezidențială.
Video Oscar 2017(Cel mai bun film) - Criticii de la Hollywood pariază pe „La La Land'' Peliculele „Manchester by the Sea”, „La La Land” și „Fences” intră cu prima șansa în cursa pentru ,,Cel mai bun Film", cel puín asta cred criticii de la Hollywood.
Mihai Eminescu, între romantism și jurnalism Copiii și adolescenții zilelor noastre resping șabloanele și generalizările. Au personalitate puternică, își exprimă deschis punctele de vedere, argumentându-și ferm opiniile. Adeseori, o fac mai bine decât adulții, care consideră suficient un autoritar ”pentru că așa trebuie”. Subiectul ”Mihai Eminescu, între romantism și jurnalism” poate deveni un exemplu.
Teatrul de Comedie pune în scenă ,,Micul Prinț'' Teatrul de Comedie prezintă miercuri 25 ianuarie, ora 19.00, la sala Radu Beligan premiera oficială a spectacolului Micul Prinț de Antoine de Saint-Exupéry. Spectacolul este regizat de Alexandru Dabija, scenografia este semnată de Mircea Cantor, iar muzica de Ada Milea.
Video "Hidden Figures", filmul cu cel mai mare succes de casă în acest weekend Filmul "Hidden Figures", despre trei femei de culoare angajate ale NASA, care au contribuit substanțial la succesul programului spațial american din anii '50 - '60, a ocupat primul loc în acest week-end în box-office-ul din America de Nord, potrivit cifrelor preliminare publicate duminică de compania Exhibitor Relations.
Video Natalie Portman intră în cursa pentru Oscar cu ,,Jackie'' „Jackie”, drama biografică despre Jacqueline Kennedy, are cele mai mari șanse să câștige un Oscar la ediția din acest an.
Schimbare de tradiție la Hollywood. Nominalizările la premiile Oscar vor fi anunțate pe internet Nominalizările la premiile Oscar vor fi anunțate pe internet, printr-un streaming live global, pe site-ul oficial al Academiei de Film. The Academy of Motion Pictures Arts and Sciences (AMPAS), instituţia care decernează premiile Oscar, a anunţat că a luat decizia de a renunţa la metoda sa tradiţională de anunţare a nominalizărilor la aceste trofee, realizată până acum cu public, în sediul ei general din Los Angeles.
Ultimele versuri scrise de Eminescu, cu o oră înainte de a muri. Sunt tulburătoare Imediat după moartea lui Mihai Eminescu, medicii au găsit în halatul poetului un mic carneţel cu versuri. Erau ultimele poezii ale poetului, scrise în santoriul pentru boli psihice unde a stat internat în ultimul an de viaţă.
Marii artişti ne părăsesc. A murit un mare actor de comedie Actorul Dick Gautier, cunoscut pentru rolul său din serialul Get Smart din anii ‘60, a decedat la vârsta de 85 de ani, relatează The Hollywood Reporter.
Video Ambasadorul britanic în România recită din Scrisoarea I, de Mihai Eminescu De Ziua Naţională a Culturii, ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, a recitat din Scrisoarea I, scrisă de Mihai Eminescu.
Alt tip Simion: Trebuie să îl înţelegem pe Eminescu. Poezia lui se citeşte şi pentru muzicalitatea versului Opera lui Mihai Eminescu rămâne unică şi la aproape 130 de ani de la dispariţia poetului naţional. O spune academicianul Eugen Simion, invitat în emisiunea Ambasador România. El consideră că le-a dat o mâna de ajutor criticilor literari când a publicat manuscrise ale poeziilor lui Eminescu.
15 ianuarie: 167 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu 15 ianuarie Mihai Eminescu. În fiecare an, pe data de 15 ianuarie, Mihai Eminescu, „Luceafărul poeziei românești” ajunge la inimile celor care îl omagiază. Anul acesta se împlinesc 167 de ani de la nașterea celui mai mare poet român, care, chiar dacă îl trecem cu vederea de-a lungul anului, se face simțit prin poemele cunoscute. Are cel mai lung poem de dragoste, „Luceafărul” și a descris copilăria pe care a petrecut-o la Botoșani și Ipotești în versuri. Nu este român care la școală nu a învățat măcar o poezie de Eminescu sau vreun îndrăgostit care nu a putut alege vreun poem al poetului, pe care să-l recite iubitei.
Slujbă de pomenire la mormântul lui Mihai Eminescu. Ce evenimente au loc de Ziua Culturii Române Duminică dimineața, începând cu ora 10, la cimitirul Bellu din Capitală, va avea loc o slujbă de pomenire la mormântul lui Mihai Eminescu, la împlinirea a 167 de ani de la naștere.
Salariul lui Tudor Chirilă a fost făcut public Salariul lui Tudor Chirilă, făcut public de acesta, într-o declarație despre situația actorilor din România. Este unul dintre cele mai apreciate apariții de pe micul ecran dar și de pe scena teatrului.
Exclusiv Ministrul Culturii: "Cum s-a ajuns de la 5 la 11 milioane de euro în cazul Cuminţeniei?" Ionuţ Vulpescu, ministrul Culturii, a vorbit, în Ediţia Specială, cu Octavian Hoandră, de la Realitatea TV, despre cum arată agenda Ministerului Culturii în acest an, explicând că România nu s-a aflat niciodată în rolul de a organiza atât de multe evenimente culturale într-un timp atât de scurt.
Doliu în lumea muzicii. A murit un mare artist, care a evitat în ultima clipă o tragedie aviatică Chitaristul Tommy Allsup, câștigător al premiului Grammy, a murit la vârsta de 85 de ani, informează BBC News. Artistul a devenit faimos când a scăpat ca prin minune dintr-o tragedie aviatică în care și-a pierdut viața unul dintre primii muzicieni rock and roll, Buddy Holly.
După 30 de ani de stat într-o pungă, rămăşiţele lui Mengele, examinate. Descoperire şocantă Studenţii din Sao Paulo examinează rămăşiţele bărbatului care a realizat experimente medicale pe evreii de la Auschwitz. Pentru mai bine de 30 de ani, rămăşiţele lui Joseh Mengele, medicul german care a realizat experimente oribile pe sute de evrei la Auschwitz, s-au aflat într-o pungă de plastic albastră din cadrul Institutului de Medicină Legală din Sao Paulo.
Veste bună pentru fanii lui Haruki Murakami. Cum se numește noul roman al japonezului Scriitorul japonez Haruki Murakami va lansa un nou roman, intitulat ”Killing Commendatore”, pe 24 februarie, a anunţat editura Shinchosha Publishing Co.
Vernisaj expoziție: TRACIA AMEI. Artă inspirată din spiritualitatea tracă Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați în parteneriat cu Kristian Dimofte vă invită vineri, 13 ianuarie 2017, ora 15.00, la vernisajul expoziţiei TRACIA AMEI.
Gest emoţionant al Mitropolitului Banatului. Cum a ales să îşi serbeze onomastica Înalt Preasfințitul Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, şi-a serbat onomastica alături de oamenii săraci din Timișoara. Mitropolitul Banatului a prăznuit sărbătoarea Sfântului Ioan Botezătorul și a decis să ia masa alături de oamenii fără adăpost din oraș.
Tragedie în lumea filmului. O actriţă a murit pe platourile de filmare O actriţă a fost găsită moartă în circumstanţe suspecte printre decorurile în construcţie ale unui platou din Bangalore, unde se turna un film, anunţă Indiatimes.com.
Alt tip Musicalul "La La Land", 11 nominalizări la premiile BAFTA Musicalul "La La Land" s-a erijat în marele favorit al premiilor Academiei Britanice de Film, Televiziune și Arte (BAFTA) obținând marți 11 nominalizări, printre care și cele pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor, relatează EFE.
Jazz Nouveau 2017: Erik Friedlander, Bugge Wesseltoft și Nitai Hershkovits vin la Bucureşti Pe 30 ianuarie clubul Control va avea invitat grupul american Erik Friedlander’s Oscalypso, o premieră pentru România.
Ministerul Culturii dedică, pe repede-înainte, proiecte încropite de ziua lui Eminescu Senatorii Lungu şi Alexandrescu din Comisia Cultură precizează pentru MEDIAFAX că Ministerul Culturii încurajează proiectele încropite de Ziua Culturii Naţionale. Ministerul Culturii 2017 va ”sacrifica performanţa şi excelenţa culturală în numele rigidităţii legislative”.
DOLIU în lumea muzicii. A murit un "monstru sacru" din Marea Britanie DOLIU în lumea muzicii: a murit un mare artist britanic.
Globurile de aur 2017. LISTA câștigătorilor aduce mari surprize Globurile de aur 2017. Duminică noapte au fost decernate premiile ''Globurile de Aur', în Los Angeles. Marele câștigator a fost musicalul "La La Land", cu 7 trofee.
Dosarul Roșia Montană, depus la UNESCO Ministerul Culturii a trimis miercuri, 4 ianuarie 2017, la UNESCO dosarul “Peisajul Cultural Minier Roşia Montană”, pentru înscrierea în Patrimoniul Mondial. Depunerea a fost făcută cu asumarea ministrului Culturii Corina Şuteu, după informarea şi consultarea prim-ministrului Dacian Cioloş şi cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, notează News.ro.
Cele mai frumoase tradiţii şi obiceiuri de Anul Nou. Ce semnifică, de fapt, umblatul cu Capra Ceremonialul de înnoire simbolică a timpului calendaristic în noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie este numit îngropatul Anului sau, mai recent, Revelion. Personificare a Soarelui, Anul este numit An Vechi înainte de miezul nopții de Revelion și An Nou după miezul nopții. Divinitatea Anului se naște, crește, îmbătrânește și moare împreună cu timpul calendaristic pentru a renaște după 365 de zile, respectiv 366 de zile în anii bisecți.
Doliu în cinematografie: a murit o actriţă îndrăgită de români Actriţa franceză Claude Gensac, care a interpretat de 10 ori rolul soţiei celebrului actor de comedie Louis de Funès pe marele ecran, a murit marţi la vârsta de 89 de ani, informează Le Figaro.
Biserica Românească sub Ocupația Horthystă. Cartea primită de Rareș Bogdan va fi retipărită În emisiunea Jocuri de Putere, Rareş Bogdan a prezentat o carte pe teme religioase pe care a primit-o de la un preot de 82 de ani dintr-un sat din judeţul Cluj şi a făcut un apel ca respectiva operă să fie retipărită. Editura Mihai Eminescu a anunţat că va face acest lucru şi cartea va fi retipărită în 10.000 de exemplare.