Stevia rebaudiana reglează tensiunea
Originară din America de Sud, stevia rebaudiana (nu o confunda cu ştevia de la noi) e alternativa sănătoasă la zahăr. O poţi găsi sub formă lichidă, ca pulbere sau ca plantă uscată.
Cum o foloseşti: Adaugă două-trei frunze de stevia rebaudiana în ceai. Dacă preferi forma lichidă, adaugă două picături la o cană cu ceai, iar dacă alegi pulberea, ţine cont că un vârf de cuţit de stevie echivalează cu o linguriţă de zahăr.
Ia-ţi mineralele din siropul de arţar!
Din seva arţarului, se obţine un sirop sănătos, pe care-l poţi folosi atât ca înlocuitor al zahărului, cât şi pentru mineralele pe care ţi le furnizează (mangan şi zinc).
Pentru că are multe calorii, nu-l folosi totuşi dacă ai diabet. Poţi cumpăra siropul de arţar de la magazinele cu produse bio sau organice.
Cum îl foloseşti: Siropul de arţar poate fi adăugat în ceai, în cafea, dar şi ca topping pentru clătite sau pentru prepararea blaturilor.
Sfecla roşie te scapă de anemie
Chiar dacă nu este la fel de dulce ca zahărul, sfecla roşie poate fi un înlocuitor al acestuia. Unde mai pui că profiţi şi de beneficiile acestei legume, bună în scăderea tensiunii, în tratarea anemiei şi în eliminarea toxinelor.
„Sucul de sfeclă are rol de îndulcitor, însă pentru că are valoare calorică mare, nu este recomandat diabeticilor”, spune medicul Cristina Bălănescu, cu competenţe în terapii complementare, de la centrul „Clar Med”, din Bucureşti.