Bărbatul a murit vara trecută pe Drumul Naţional 79, în apropiere de Oradea. Tirul pe care îl conducea s-a răsturnat după ce a lovit o construcţie ce îi obliga pe şoferi să reducă viteza. Văduva bărbatului susţine că alveola era greşit amplasată.
Văduva a explicat, la Realitatea TV: "În momentul in care eu m-am dus acolo, la faţa locului, să punem acolo o cruce şi să facem o omenire, se apucasera şi schimbaseră tot, au spart, au schimbat tot, asta denotă că nu au fost făcute cum trebuie. Când eu am ridicat certificatul de la primărie de deces, mi s-a spus că sunt 8 morţi în acea comună, dar nu se poate asa ceva".
"Acea alveolă era amplasată în afara localităţii, în sens de ieşire, unde n-avea voie să se afle, spaţiul era insuficient între alveolă şi marginea drumului pentru a putea trece o maşină mare, cum a fost acest tir, alveola nu a fost luminată", spune avocatul familiei.
Contactaţi telefonic, reprezentanţii poliţiei nu au dorit să comenteze cazul, deşi anterior au declarat pentru jurnaliştii de la Gândul că de vină a fost şoferul, care mergea cu viteză prea mare. Avocatul familiei susţine însă că şoferul circula cu viteza legală.
Este încă în desfăşurare o anchetă penală, care va stabili cauzele producerii tragediei. Între timp, familia a dat deja în judecată CNADNR, căreia îi cere despăgubiri de un milion de euro.
"Un milion de euro nu poate sa îl înlocuiască pe soţul meu. Am rămas singură cu doi copii, unul la facultate, unul la liceu, nu e uşor", spune femeia.
Avocatul familiei invocă precedentul creat, după ce o tânără din Constanţa a obţinut în instanţă daune de un milion de euro, pentru că şi-a pierdut o mână într-un accident rutier, în urmă cu 9 ani. Braţul fetei a fost smuls de un parapet amplasat greşit de CNADNR.
"Într-o speţă, pot să spun de o gravitate mai redusă, cunoscută la nivel naţional, unde pentru o mână lipsă s-au acordat daune de un milion de euro...am încercat sa obţinem aceeaşi sumă globală, considerând că pentru viaţa unui om, merităm aceeaşi reparaţie", explică avocatul.