1. Rupeți ritmul din când în când!
Ieșiți din rutină, luați-vă câteva ore sau o zi doar pentru voi, învățați să fiți fericiți pentru voi! Gătiți, lucrați în grădină, înfrumusețați-vă corpul, locuința, gândurile… Mergeți, din când în când, să vă petreceți noaptea într-un hotel, citiți un roman într-o cafenea însorită, faceți un picnic pe malul unei ape. Veți putea apoi să apreciați din plin prezența celorlalți și să le oferiți mai mult, iar randamentul sau performanța individuală vor fi mult îmbunătățite, scrie tion.ro.
2. Numărăm nutrienții și nu caloriile!
Este important cât mâncăm, dar și mai important este ce anume mâncăm, nu vi se pare absolut corect?! Dietele prin care calculăm gramajul sau caloriile sunt epuizante, cu rezultate imediate, însă ”nu durează”! Nici calculele nu pot dura la nesfârșit, nici pierderea kilogramelor nu va dura! Cei ce au inventat sau de când sau inventat dietele de slăbit, odată cu acestea, numărul persoanelor cu probleme de greutate, cazurile de obezitate au crescut deosebit de mult.
3. Nu faci niciun fel de sport?
Iată, acesta poate fi următorul tău proiect personal de îmbunătățire a vieții!
Acesta este una dintre cele mai de temut stări ale omului modern. Să fie static, să-și piardă flexibilitatea și eleganța formelor. Din păcate… Nu facem sport pentru mușchi sau pentru forme frumoase, sau, mai bine spus
• nu numai pentru mușchi și eleganța formelor facem sport;
• facem sport pentru a ne antrena limfa, sângele, întreaga energie a corpului;
• facem sport pentru a ne oxigena sistemul nervos și a ne elibera de stările de stres. Nu ai voie să fii trecut de 35 de ani și să nu practici sport în mod regulat. Este unul dintre ”cele 4 picioare ce susțin sănătatea”, alături de hrană, somn bun și de o minte limpede și eficientă.