Decolorare cu zeamă de lămâie
Lămâia are un efect natural de albire, decolorând pigmenţii care au pătruns în interiorul unghiilor şi care le dau o nuanţă galbenă. Stoarce o lămâie şi pune zeamă obţinută într-un bol. Spală-te pe mâini cu apă caldă timp de câteva minute, şterge-te cu un prosop, apoi înmoaie-ţi unghiile în bolul cu zeamă de lămâie. Stai cu unghiile în sucul de lămâie timp de cel puţin cinci minute pentru că pigmenţii galbeni din ughii să fie decoloraţi. Foloseşte o perie specială pentru unghii sau o periuţă de dinţi înmuiată în zeamă de lămâie pentru a freca fiecare unghie în parte. Vei îndepărta astfel de rezidurile care îţi colorează neplăcut unghiile.
Decolorare cu apă oxigenata
O altă varianta pentru decolorarea unghiilor îngălbenite este apă oxigenata, cunoscută şi că peroxid de hidrogen. Toarnă într-un bol suficientă apă oxigenata astfel încât să-ţi poţi înmuia unghiile. Stai cu unghiile în apă oxigenata timp de cel puţin cinci minute, apoi freacă-le, pe rând, cu o perie timp de câteva minute.
Decolorare cu bicarbonat de sodiu
Un amestec obţinut din zeamă de lămâie şi bicarbonat de sodiu este soluţia perfectă pentru a elimina colorarea galbenă accentuată a unghiilor. Peste o lingură cu bicarbonat de sodiu adaugă o linguriţă cu zeamă de lămâie.
Amestecul va realiza o reacţie efervescenţă şi vei obţine o soluţie concentrată care are un efect puternic de albire a unghiilor. Aplică puţină soluţie pe fiecare unghie în parte şi înfăşoară cu folie de aluminiu. Aşteaptă cel puţin zece minute, freacă unghiile cu o perie, apoi spală-te.
Sursa: eva.ro