Ordonanţa privind amânarea introducerii taxei de 7 eurocenţi, până la 1 aprilie, va intra în discuţiile comisiilor parlamentare, a declarat pentru EVZ Viorel Ştefan, membru al Comisiei Buget- Finanţe din Camera Deputaţilor.
Acesta a menţionat că încasările suplimentare la buget sunt principala sursă care poate înlocui golul lăsat în buget de amânarea introducerii taxei, respectiv 600 de milioane de lei: "Încasările au crescut în ultimul trimestru din 2013, şi ne aşteptăm ca trendul să continue în 2014".
Unde se caută banii
Preşedintele Traian Băsescu a lansat recent ideea că s-ar putea ca taxa să nu mai fie introdusă în 2014, în condiţiile în care este an electoral.
Potrivit unor surse, Executivul va menţine decizia privind introducerea taxei, de la 1 aprilie, şi în funcţie de evoluţia preţului la carburanţi, determinată de parcursul dolarului, dar şi de cotaţia petrolului. "Dacă se scumpesc combustiblii, măsura va fi mai greu de implementat. Iar dacă încasările nu vor reuşi să acopere golul creat de amânarea acestei taxe, atunci se poate umbla la cheltuieli", au declarat sursele EVZ.
Cu toate acestea, pentru a face rost de bani, se discută şi posibilitatea unor noi impozite. Una dintre variante vorbeşte de creşterea taxelor pe proprietate.
"În domeniul proprietăţilor mai este loc de creştere a impozitelor, mai ales că în prezent nu se ia în calcul valoarea locuinţelor. În plus, multe din casele scumpe nici nu se mai ştie cum au fost dobândide". Mai multe aici.